Şimdi Ara

A53SK ( Dizüstü ) Anakart Muadili Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çarşıdaki 3 metrekare dükkanında günde 3 paket cigara yakan amca var. Neyse efendim bilgisayarım için uygun bir adaptör yaptı ve bendeki bilgisayarın i5 işlemcili olanından deponun karanlık köşelerinde olduğunu bildirdi.

    Şimdi anakart problemi olan bir bilgisayarım var ve 53 serisi için anakartlar birbirine uyumlu oluyor diye öğrendim. Acaba depoda hali hazırda ekranı bozuk bir bilgisayarın anakartıyla ilgilenmek çok mu serüven içeriyor? Yoksa parayı basıp, önerilerinizi dikkate mi almalıyım ve nedir, nereden alınır bu anakart?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Biraz da pcnin ne için kullanılacağına bağlı. Çocuk sevindirsin, ödevlerini yapsın veya yaşlı amca / teyze internette takılsın, günlük işlere yetsin diyorsanız bakılabilir.

    2013te TTNET çekilişinden kazandığım HP G6-2176ET (i5 3210m cpu + hd7670m gpu) laptopı hala günlük işler için kullanıyorum. 2019da 4 gb ram ve 240 gb ssd ekledim, başka değiştirdiğim parçası yok.

    Pandemi dönemi sanırım 2021de orijinal bataryası iflas etti, adaptörsüz çalışmıyor. İlk sol sonra sağ menteşenin kasa ile bağlantı dübelleri / noktası kırıldı. 8-10 senenin yorgunluğu plastik kısımlar da özelliğini yitrmiştir. Ekranı açık şekilde kullanabiliyorum, kapatmaya kalkınca menteşeler kasayı kanırtıyor.

    Ama geri kalan her şey sorunsuz çalışıyor. Klavyesi, touchpadi, WiFi, bazen zorlansa da dvd writer bile çalışıyor. Macun yenilemesi bile yapmadım, yaz vakti 80 dereceleri görüyor ama hala hayatta. TTNET'in bana tek hayrı bu oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani kullanıma bağlı olarak iş görebiliyor makine eski de olsa. Bendeki alet çok fazla sıvı temasına maruz kaldı, o yüzden handikaplı. Örneğin ssd ekletmeme rağmen ağır açılıyor. Ne dersiniz anakart böyle eski dizüstüler için değişmesi bir donanım mıdır? Değiştiği taktirde eskiyi aratma ihtimali var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı teması olduysa bir yerleri oksitlenmiş olabilir, bu performansı etkileyebilir. Anakartı yenilemek durumu düzeltir.

    Ama depoda duran Laptop da hangi şartlara maruz kaldı bilinmez. Rutubet yediyse ondan da hayır gelmeyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.