Şimdi Ara

ABD, Çin’den aldığı vergiyle yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, Çin’den aldığı vergiyle yatırım yapacak
    Çin’in yonga ve yapay zekâ teknolojilerinde ilerleme sağlamaması için ağır ambargolar uygulayan ABD, bir yandan da ithal Çin teknolojilerine yüksek vergiler uygulayarak yatırımlarına kaynak yaratıyor.



    ABD’nin ilginç vergi politikası



    Kısa süre önce Biden hükümetinin Çinli elektrikli araçlara 4 kat vergi uygulayacağı gündeme gelmişti. Vergi bindirimi sadece araçlarla sınırlı değil. Yarıiletken ürünleri, bataryalar, batarya bileşenleri, güneş panelleri gibi pek çok ürüne de vergi zammı yolda.



    Ayrıca Bkz.Huawei Vision Smart Screen 4 yapay zekâ desteği ile geliyor



    ABD’nin bu ürünlere yüzde 50’ye kadar vergi artışı uygulaması öngörülüyor. Artış 2025 yılında hayata geçecek ve 53 milyar dolarlık bir bütçe oluşacak. ABD bu bütçeyi CHIPS yonga destek programına ayıracak.



    Bilindiği üzere CHIPS kanunu ABD sınırları içerisinde yapılacak yonga projelerine 280 milyar dolar bütçe ayıran bir program başlattı. Çin sayesinde bunun 53 milyar doları dolaylı olarak vergilerden karşılanmış olacak.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/semiconductors/us-to-increase-tariffs-on-chinese-semiconductors-by-100-in-2025-officials-say-it-protects-the-dollar53-billion-spent-on-the-chips-act







  • İsim basar Meksika'dan satarız. Sıkıntı değil qanqa

    Kervan yolda düzülür

  • Yaw bu kadar gerizekalı bir mantık olabilir mi.? Çin aradaki vergi farkını cebinden mi ödeyecek.? Tabii ki satacağı aracın üzerine bindirecek. Sonuç itibariyle bilin bakalım para kimin cebinden çıkacak.?:)))))

  • Meksika'ya fabrikayı koyunca anlarlar... Niye yapmadılarsa bu zamana kadar onu da anlamadım

  • mehasc M kullanıcısına yanıt

    Evet aynen :)) . Kaynakta aynen oyle diyor... Ithal edilirken vergi odenecek senin anlayacagin. Bunu satan da haliyle maliyeti arttigi icin almak isteyenlere zamli fiyatlariyla isterse satsin isterse satmasin cok ta fifi durumu var :) . Satarlarsa da son kullanicilara Amerikan yonetimi ya yapma bea niye aldin ki derken parasini da ayrica alacaktir.


    Olay kabaca boyledir ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.