Şimdi Ara

ABD işkence için çocuk kullanmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Irak'taki Ebu Garib cezaevinde tutuklulara kötü muameleler hakkında tanıklık ettikten sonra rütbesi indirilen Amerikalı çavuş Samuel Provance, Iraklı tutukluları güçsüz düşürüp konuşmalarını sağlamak amacıyla çocuklarının kullanıldığını ileri sürdü.
    Samuel Provance'ın, Amerikan Temsilciler Meclisi'nde bir oturumda, Iraklı general Hamid Zabar ve birlikte gözaltına alınan 16 yaşındaki oğluna yapılanları anlattığı belirtildi.
    Meslekten bir arkadaşının anlattıklarını aktaran Samuel Provance, ''Zabar'ı konuşturmak için kendisinden ziyade, 16 yaşındaki oğlu kötü muameleye maruz bırakıldı'' dedi.
    Provance, Zabar'ın oğlunun, hakkında hiçbir suçlama yokken adi suçlularla birlikte tutulduğunu ve generalin oğluna babasının gözleri önünde buzlu su sıkıldığını söyledi.
    Babalarını ''yumuşatmak'' için gözlerinin önünde çocuklarına kötü muamele yapmanın çok sık başvurulan bir yöntem olduğunu belirten Provance, bu tekniğin General Zabar'da işe yaramadığını, çünkü Zabar'ın, oğluna yapılanlar yüzünden ifade veremez hale geldiğini anlattı.
    Provance'ın ifadesinin, birçok Amerikalının ismini zikretmesinden dolayı askerler tarafından sansürlendiği de belirtiliyor.

    AVUSTRALYA

    Bu arada, Avustralya'da devlet televizyonu SBS, Ebu Garib'te Amerikalı askerler tarafından yapılan kötü muameleyi belgeleyen yeni fotoğraflar yayımlanacağını açıkladı. SBS, yerel saatle 20.30'da (TSİ 11.30) yayımlanacağını açıkladığı fotoğraflarda ''yeni korkunç kötü muamelelerin'' görüldüğünü, bu fotoğrafların yayımlanmasının engellenmesi için ABD'de bir hukuk savaşı verildiğini belirtti.
    SBS'deki haberde, fotoğraflarda küçültücü muamele, işkence ve cinsel aşağılamaların yer aldığı belirtilerek, ''Bu fotoğraflarla ortaya çıkan kötü muamelenin boyutları, Ebu Garib'te 2004'teki işkence ve kötü muamelenin şu anda duyulandan çok daha kötü olduğunu düşündürüyor'' yorumunda bulunuldu.
    Bu fotoğrafların Amerikan Kongresi'nde özel bir gösterimle gösterilen ve sadece bir kısmı Amerikan basınında yer alan fotoğraflara dahil olduğu da belirtiliyor.
    Yayımlanmamış başka fotoğrafların, ABD'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden ACLU tarafından ele geçirildiğini, ancak hükümetin yayımlanmasının engellenmesi için çağrıda bulunduğunu belirten SBS, kendisinin bu fotoğrafları nasıl ele geçirdiği konusunda ise bilgi vermedi, bununla birlikte bu fotoğrafları gören Kongre üyelerinin ''şoke olduğunu'' belirtti. İşkence fotoğraflarının yayımlanması dünya çapında skandal yaratmıştı.

    haber7







  • kim bilir yayınlanmayan daha neler var

    allahım sen din kardeşlerimizi koru
  • Ya nasıl yapabiliyorlar bunu hiç mi vicdanları sızlamıyor!!!
  • Özgürlük anlayışları bu olsa gerek...
    Sadece kadın ve çocuklara güçleri yeter...
  • Hiroşima,Nagasaki,Şili,Ekvator,Kolombiya,Afganistan,Irak ve daha bir çok ülke Abd nin kıyımından kurtulamamış.
    Medeni dünya yüzyıllarca ikinci dünya ülkesi dedikleri yerlerin kaynaklarını sülük gibi emerek bizlere uygarlık taslıyor.En ufak bir direniştede bildikleri bütün ileri işkence tekniklerini insanlar üzerinde uyguluyor.
  • Hasta zihniyetli adamlar, tam anlamıyla HASTA.

    İşkenceyi yapmaları bir yana, yaptıkları işkenceleri fotoğraflayacak, ve o fotograflardaki marifetlerini kılları kıpırdamadan seyredecek kadar HASTA.

    Bunlar için SADİST ifadesi dahi kullanılamaz zannımca. İNSANLIKLARINI YİTİRMİŞ (var mıydı ki) yaratıklar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.