Şimdi Ara

ABD senatosu onayladı: TikTok, yakında yasaklanabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD senatosu onayladı: TikTok, yakında yasaklanabilir!
    ABD Senatosu, TikTok’un Amerika’da yasaklanmasına neden olabilecek yasa tasarısını onayladı. TikTok’un Çinli sahibi ByteDance'e hisselerini satması için dokuz ay süre tanınıyor, aksi takdirde uygulama ABD'de yasaklanacak.



    Ayrıca Bkz.TikTok, yapay zeka ile 10 saniyede sesinizi klonlayacak



    Joe Biden’ın imzasıyla yasalaşacak



    Amerika’da TikTok’u yasaklayabilecek yasa tasarısının yasalaşması artık neredeyse kesin. Senato, ByteDance'in TikTok'u satmasını aksi takdirde yasakla karşı karşıya kalmasını gerektiren tedbiri çoğunluk oyla kabul etti. Tasarı Başkan Joe Biden’ın imzasıyla yasalaşacak.



    Tasarı, sosyal medya uygulamasının yasaklanmasına veya satılmasına yönelik ilk girişim değil ancak öncekilerden çok daha fazla destek geldi. Tasarı Mart ayında sunuldu ve her iki partinin de ezici mutabakatıyla Amerika Temsilciler Meclisi'nden geçti. Dış yardım mevzuatı paketinin bir parçası olarak biraz revize edilmiş versiyonu Cumartesi günü onaylandı.



    Güncellenen şartlara göre, TikTok'un ana şirketi ByteDance'ten ayrılması veya ABD uygulama mağazaları ve web barındırma hizmetlerinde yasaklanması için 12 aya kadar süresi olacak.



    TikTok, geçtiğimiz hafta tasarının 170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğü haklarını çiğneyeceğini, yedi milyon işletmeyi zor duruma sokacağını ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platformu kapatacağını söylemişti. TikTok, ByteDance'in Çin'in veya başka bir ülkenin temsilcisi olmadığını söylüyor. ByteDance, %60'ına sahip olan küresel yatırım şirketlerine dikkat çekerek, Çinli bir firma olmadığını ısrarla söylüyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/senate-passes-bill-that-could-ban-tiktok-014124533.html
    Kaynak:https://www.bbc.com/news/articles/c87zp82247yo







  • Tiktok seven birisi değilim ama Abd bir tek ben izlerim, ben duyarım modunda davranıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arion -- 24 Nisan 2024; 13:15:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amerika'da yeni TikTok kararı: Devlet cihazlarında kullanımı yasaklandı (1 yıl önce)
    Kanada, TikTok’u yasaklayanlar arasına katıldı (1 yıl önce)
    Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı (1 yıl önce)
    TikTok, bir ülkede daha yasaklandı: İşte nedeni (1 yıl önce)
    TikTok bir ülkede daha yasaklandı: Güvenlik endişeleri artıyor (1 yıl önce)
    TikTok artık tamamen yasaklanmaya başladı (11 ay önce)
    TikTok, ABD genelinde yasaklanabilir (1 ay önce)
    Biden, TikTok'u yasaklayacak imzayı atacak (1 ay önce)
    ABD Başkanı Joe Biden’dan önemli açıklama: TikTok yasaklanacak mı? (1 ay önce)
    ABD Temsilciler Meclisi, TikTok’u yasaklayabilecek yasayı onayladı (1 ay önce)

    ve şimdi
    ABD senatosu onayladı: TikTok, yakında yasaklanabilir!

    YASAKLAMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ. YETTİ BE

  • Ee alamadılar parayla şimdi yusuf yusuf.

  • arion kullanıcısına yanıt
    süper güç böyle bir şey

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla çok isterim de sosyal medya boşluk kabul etmiyor. Yenisi hemen yerini alır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TikTok kullanmam ve pek bilmem ama bu platformla bu kadar uğraşma sebepleri cehalet ve kıskançlık kaynaklı diyebilirim. Birincisi neden bu kadar başarılı bir sosyal medya platformu ABD menşeili değil yani bizim değil diye uğraşıyorlar, ikincisi de TikTok gibi sahibi ulus-ötesileşmiş ve çok uluslu bir karaktere ulaşmış bir şirketin (ByteDance) ABD kadar Çin devleti tarafından da denetlenmeye ve avuca alınmaya çalışılmasına rağmen komple Çinli veya Çin güdümünde zannedilmesi gibi bir algı mevcut. Batılı çalışanları + Çinli olmayan finansör ve hissedarları bulunan bir şirketten söz ediyoruz ama popülarite bu tarz sosyal medya platformlarını devletlerin üzerlerinde belirli bir nüfuz kurmak isteyeceği veya çeşitli fobilerle müdahale etmeye yelteneceği kadar cazip kılıyor. Bu anlamda ABD de, Çin de olaya propaganda ve kitlesel kontrol gözlükleriyle bakıyorlar ama bunu yaparken karşılarına çeşitli şirketleri alma riski var. O şirketlerin rakibi şirketler de - diğer rakip platformların sahipleri ve rakip finans çevreleri - muhtemelen federal Amerikan devletinin - ya da Çin devletinin - safını tutuyor. Bu vaziyet jeopolitik kutuplaşmanın da biraz yersiz ve anlamsız biçimde devreye girdiği bir çeşit ulus-ötesileşmiş sermaye savaşı gibi okunmalı.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ne yapsın abd la? Siz alışmısınız ezikliğe. Güç böyle birşey olm. Adam kendine saldıran bir platformu serbest mi bıraksın? Turkiye mi sandın abd'yi sen?

  • Yasaklasalar ne olacak, buna talep varsa yerini başka platformlar doldurur. Mesele insanların eğitimle doğru, güzel şeyleri kendileri seçerek karar vermesi. Çocuklarda öyle, eğer aileleri yeterli eğitim verirlerse butip yerlerin seviyesi ya değişir yada daha az talep görür.

  • Halk'ın TikTok ile getirildiği nokta ve arka planda işleyen sistem bilinmediği için devletin anlattığı şeyler insanlara ütopik geliyor, insanlar keşke bizim devletimizde bizi koruyacak şeyler yapsa diyeceği yerde ABD'nin hamlelerine saçmalık diyor.
    Çin'e girmek isteyeni çin istediği forma sokup alıyor, uymayanı Telegram'ı APPStore'dan kaldırttırıyor iken ABD'nin benzer bir hamle yapmaması saçmalık, herşey ayyuka çıkmıştı zaten işleyen sistem var ve normal'de 2-3 ay'da tamamlanacak süreç 2.yılında süre verilerek hamle yapılıyor.
    __ekleme: kendileri sistemi işlettiği için alternatifleri hele'de bir köşe başını kaptırdıysa ve ona alternatifte üretemediği için bu bir hedef olarak devletin önünde duruyor, işte ilahi adalet kendi silahlarıyla başkaları onları vurunca akıllarına dank bile etmiyor, onlar toplumu canlı canlı yediler şimdi aynı akıbet onların başına gelince cavkağa çekiyorlar ama nafile kendi toplumu dahi buna tepki gösterecek kadar değişmiş mevzuyu kaybetmiş, iş sadece zamana kaldı izleyelim bakalım.


    Birde hani bahsedilen TikTok'u alsınlar dedikleri için bahsi geçen alma potansiyeli olanlar kazın ayağını görünce almak istemiyor tabi haliyle, çünkü işleyen sistemi işletecek yapı eksik kalacak kim niye alsın ki verilen para boşa gidecek vermek istemiyorlar, bakalım nasıl kıvıracaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 25 Nisan 2024; 01:56:49 >




  • +1

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millete zorla kullandırıyorlar sanki. Kendi isteğinle indirip üye oluyorsun, hesap açıyorsun ve kullanıyorsun. Hoşuna gitmiyorsa kullanma millete de salça olma. Ahlak sınırlarını aşıyormuş. Pozantı Cezaevindeki çocuk mahkumlara tecavüz Ahlak bozmuyor mu üstünü kapattınız olayın. Yetiştirme yurtlarındaki kızlar hakim savcı üst rütbelilerin altına sokuldu tecavüz ettirildi kasete alındı ahlaksızlık değilmiydi? Faili meçhul cinayetler, yolsuzluk hırsızlık ihaleye fesat normal mi? Bir tiktok toplumun ahlağını bozuyor ha hadi oradan hadi oradan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • özgürlükler ülkesi
    yavaş yavaş
    yasaklar ülkesine
    dönmeye basladi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.