Şimdi Ara

Abinizden size üniversite hayatınızı kurtaracak tavsiyeler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
20
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölüm ve üniversite fark etmeksizin, genel olarak herkesin okuması gereken bir yazı yazacağım. Gerek dersleriniz, sosyal ortamlarınız, iş hayatınız için yararlı olacak bilgiler bunlar.


    1. Derslerine düzenli çalış.


    Tıp veya hukuk olmasına gerek yok, genel olarak üniversite dersleri öyle son hafta çalışılıp geçilecek dersler olmaz. Derslerine her hafta çalış; kendince özetler, notlar çıkart. Ezberleri hemen yapmana gerek yok ama sınav zamanı nerelere nasıl çalışman gerektiğini önden bilmen gerekir. Bu sayede sınav haftası çok rahat edersin.


    Derslere düzenli katılamıyorsan derslere düzenli katılan insanları arkadaş edin. Sınavdan önce, düzenli tutulmuş defter NFT gibidir. Hiç kimse, kimseyle paylaşmak istemez. Özellikle ön sıralarda oturan sıska başörtülü kızlar olur, onlar her hafta gelmiş; hocanın her söylediğini yazmıştır. Onlarla çok iyi arkadaş ol ki, defterlerinin resmini çekmesine izin versinler.


    Ders notlarına ulaşabilmenin diğer yolu da çevredeki kırtasiyeleri kontrol etmektir. Okulun içindeki ve çevresindeki kırtasiyelerde öğrenci notları olur. Ders seçimleri yaptığın hafta bu kırtasiyelere gidip bütün derslerinin notlarını al. Senin bölümün olmasına da gerek yok, ortak derslerin konusu da aynı olur. Bu notlar aracılığıyla dersleri takip edip, önceki senelere oranla ne kadar paralel gidildiğini görebilirsin. Sınavdan önceki hafta da bu kırtasiyelere gidip yeni notlar bırakılıp bırakılmadığını kontrol et. Ders notlarına ulaşabilmenin diğer yolu da internettir. "(Dersin adı) + ders notu" yazarak envai çeşit not bulabilirsin. Bu notlar başka üniversitelere aitse müfredat dışı da bir ton bilgi olabilir. Dikkatli yaklaşman gerekir bunlara.


    2. Asosyal çocuk olma.


    Çevrendeki insanları kendinden düşük görme. Bunlarla arkadaş olsam ne olur ki deme. En arkada oturup kimseyle konuşmayan asosyal çocuk olma. Çevreni geniş tut. Sosyal ve ders için gerekli ortamlara her zaman sahip ol. Sınıf arkadaşlarınla her zaman sohbet başlat, nerede grup görürsen dahil ol. Kimin sana ne kadar yararı olacağını hiçbir zaman bilemezsin. Bir şeye çok ihtiyacın olduğu anda o boş beleş dediğin tip sana yardım edebilir.


    Tüm kulüplere katıl. Alakalı alakasız, ilgini çekmiyor bile olsa tüm kulüplere katıl. Farklı bölümlerden, farklı senelerden arkadaş edinmek için harika fırsattır kulüpler. Kız arkadaş edinmek için de bire birdir. Tavsiyem kız arkadaşı sınıfızdan değil başka sınıflardan edinin. Ayrıldıktan sonra daha rahat edersiniz ve beraberken konuşacak daha çok şeyiniz olur.


    3- Üst sınıfından insanları tanı.


    Üst sınıfınızdakiler sayesinde hocaların ders işleyişleri, ders notları ve sınavları hakkında çok yararlı bilgileri edinebilirsiniz. Ayrıca kullanmadıkları için eski kitaplarını da size vermeye meyilli olabilirler. Hocalar her sene farklı sınav hazırlamazlar. Daha önce aynı sınavlara girmiş olan üst sınıflar sayesinde sınav hakkında bilgi almanız sınav sonucunuz için çok yararlı olur.


    Üst sınıflarla tanışabilmenin iki yolu vardır. Biri, kulüpler sayesindedir. Diğeri, derslerine katılmaktır. Bazı hocalar o dersin o seneki öğrencisi değilseniz derse katılmamanızı isteyebilirler, bazı hocalar kıldır çünkü.


    4- Mezun olunca ne yapacağını şimdiden belirle.


    Abi ben okuyom yhaa, diyerek mezuniyetinizi savsaklamayın. İş hayatınız üzerinde en etkili olacak senelerden geçiyorsunuz. Özellikle özel sektör hedefleyen arkadaşların cv'lerini doldurabilecek kararları alması, bu sayede işsiz diğer milyon yeni mezundan kendini ayırabilmesi gerekir. Bu doldurmayı 3 şeyle yapabilirsin.


    1. Yüksek not ortalaması. 2- Staj tecrübesi 3- Etkinlik tecrübesi.


    Mezun olduktan sonra gireceğin iş mülakatında kendinden dolu dolu bahsedebilmek için bu üçüne ihtiyacın var.


    1- Derslerine düzenli çalış, not ortalamanı yüksek tut. Özellikle dereceyle mezun olanlar hayata bir adım önde başlarlar.


    2- Staj tecrübesi için şimdiden hangi kurumlarda ne yapabilirsin araştırmaya başla. Okulunun bir staj programı olmayabilir, bu durumda cv'ni hazırlayıp firmaların insan kaynaklarına kendin başvuru yapabilirsin. İleride bu sektörde çalışacağını ve tecrübe kazanmak istediğini söylersin. Staj sayesinde kendine referanslar edinebilirsin. Hatta firma seni beğenirse mezun olunca işin hazır bile olabilir.


    3- Gördüğün tüm kulüplere katıl dememin asıl sebebi de etkinlik tecrübesi kazanabilmekten geliyor. İş mülakatlarında hangi gruplarla hangi faaliyetleri yaptığını, bu faaliyetler sırasında hangi görev ve sorumlulukları üstlendiğini, ne gibi kazanımları elde ettiğini anlatabilirsin.


    İş mülakatının 3dk dakikada olumsuz sonlanması ile sadece sohbet edip işi kazanmak tamamen senin elinde. Mülakat sırasında komisyon, adayın kendini anlatabilmesini ister. Eğer üniversiteyi manda gibi yatarak geçirdiyseniz kendiniz hakkında anlatabilecek hiçbir şeyiniz olmaz. Kaç yılında doğdun, annen baban ne iş yapar anlatır susarsın. Tüm mülakatlar "kendini anlatır mısın" sorusuyla başlar. Ve bu soruya vereceğin cevap ile komisyonun senin hakkındaki yargısının %70'ini oluşturursun. Bu yüzden önemle altını çiziyorum, mezun olmadan cv'nizi doldurmaya başlayın.


    Yani özet olarak: spor yap dil öğren kitap oku ders çalış su iç.








  • muarrem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsinde 0 im teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben en arkalarda oturacağım, bir derdi olan gelir konuşur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bak benim profilim senle konuşuyor   

  • gigachad bir tavsiye konusu olmuş hocam teşekkürler


    DAN FULyoutube
    gigachad ernest khalimov can you feel my heart bring me the horizon avarage enjoyer zyzz meme GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD GIGACHAD by DAN FUL #gigachad #meme #enjoyer
    https://www.youtube.com/watch?v=EZEfN5z8Mlg
  • 2.maddedeki ilk paragraf benim mahalle hayatının özet ama eğer bana ne katar diye düşünmeyip gruptan ayrılmasam bir milyona girerdim hepsi gibi kendi hayatımı ayırdım rotayı kırdım he hatamı ettim keşke o kadar keskin olmasaydı ama pişman değilim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk kez güzel üni tavsiyesi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsinin altına imzamı atarım


    Arkadaşlarınızı seçerken de az çok bir vizyonu olan kafası çalışan adamlardan seçin ilham gelir

  • valal ben diploma olsun diye gidiyorum hiç de uğraşamam

  • Bölümümdeki derslerin neredeyse tamamı full ingilizce+almancaydı. Geçme notu 70'ti. Sadece bir dersin haftalık okumamız gereken makaleler 300-400 sayfaydı. Neredeyse tüm sınavlara son gece çalıştım. Her gün pc oyunu oynadım. Her hafta sonu dışarda gezdim, müzik dinledim. 4 yılda mezun oldum. Üniversitede 4 yıl boyunca gördüğüm hiçbir ders hayatımın hiçbir yerinde işime yaramadı desem yeridir. Çokta kasmaya gerek yok bence. Neden daha çok çalışıp not ortalamamı yükselteyim diye hiç pişmanlık yaşamadım ama İzmir'in gitmediğim yerlerine gitmediğim için hala pişmanım.

  • şubart kedisi kullanıcısına yanıt

    hocam  dümen yapmayın son geceyle falan olmaz bu işler gerçi bölüm ne bilmiyorum ama inandırıcı gelmiyor 

  • Normalde çok trol konular olabiliyor ama arkadaş noktası virgülüne kadar haklı. Bölüm, alan vs. fark etmez.

    Üniversitede öncelik bence dil öğrenimi ve staj olsun. Bu ikisi size hayatınızı rahat kazandıracak en önemli etkenlerden. İyi bir ünideyseniz staj kapmanız çok yüksek. Sektörde kesinlikle üni ayrımcılığı var. Bilginiz olsun.

    Sonrasında bunlarla beraber çok güzel entegre edilecek olan sosyal ortamınızı rahat rahat kurarsınız. Kesinlikle şart.

    Ders konusu ise iyi bir ortalama ile mezun olmak bazı bölümlerde çok kolay bazı bölümlerde zor. Genel geçer bir fikrim yok. Ancak İİBF iseniz sınav haftasından bir önceki hafta başlarsanız iyi bir çalışmayla yüksek ortalamalar yaparsınız. Samimi olayım benim kendi çevremdeki arkadaşlara da bakınca şirketlerin sanırım bu ortalama mevzusunu çok kasmadığını düşünüyorum. Ama YL için filan şart. Akademik kariyer düşünmüyorsanız aslında o derslere her gün gömülmeyin derim.

    Birde bu 4 senenin kıymetini çok iyi bilin derim. Ne o zamanın bolluğu bulabilirsiniz ne de o samimiyeti. İşe girdiğinizde artık yılda sadece 14 gününüz boş olabilecek. Siz düşünün gerisini. :)

    Kazananları tebrik ediyorum ve başarılar dilerim. Güzel yıllar geçirmeniz dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benden net bir abi tavsiyesi yazları kesinlikle boş geçirmeyin.


    Özellikle mühendislik okuyan arkadaşlar için söylüyorum sanayide çıraklık dahil mesleğinizle ilgili yazın ne iş bulursanız yapın, stajdan staja koşun. Çünkü işverene göre sanayide 2 ay çıraklık > not ortalaması.


    Benim direkt işe başlayan arkadaşlarımın ve akrabalarımın neredeyse hepsi staj yaptığı firmadan devam etti.

  • Sabah 4 te kalkıp duş alın günde bi damacana su için başarı sizi bulacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Concordato kullanıcısına yanıt

    Tekniker olmuyorsan sanayide çıraklığın ne anlamı var


    Staj iyi tabi ama çıraklık işi yerine proje yarışma kovalamak daha iyi olur bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.