Şimdi Ara

ABS Arızalı ama lamba yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Opel Astra h 2004 1.4 Araç sahibiyim. Araçta arıza var mı yok mu diye sürekli sanayiye gitmekten bilgisayara bağlatmaktan bıktığım için kendi OPCOM cihazımı satın aldım. Bilgisayara bağladığımda bu zamana kadar fark etmediğim bir şeyi fark ettim. Aracın Sağ ön ABS hız sensörü arızalı. Fakat araç göstergesinde ışık dahi yanmıyor bir ikaz vermiyor. Sonra parçacıya gittim 3 tane sensör 3 tane ABS Sensör kablosu denedim arıza gitmedi. En son 2 tane ABS beyni denedim arıza gene gitmedi. Benim de aklıma artık 2 tane yer takılıyor. Ya Sigorta kutusundaki sigortalar problemli yada sağ öne ABS beyninden giden tesisatta arıza kopukluk var. Taktığım çıkma parçalar sağlam sol tarafa taktığımda gayet güzel çalışıyor. İnternetten ölçüm aleti aldım bekliyorum bu hafta sonu ikisine de bakacağım. Fikir edinmek adına başına böyle bir durum gelipte çözen oldu mu acaba ?




  • Anlattıklarınıza göre arıza tesisatta zaten sensörle düzelmediyse %90 tesisatta olur o da değilse sensörün karşılığındaki dişli/bilya dan olur, ABS ecu sundan sensöre kadar olan kısmı kısa devre ölçümü testi yaparak kontrol edin, genelde soketin tam uç kısımları ve harekete maruz olan noktalarda kopmalar yaşanıyor.

  • KaranlıktaYaşayanAdam kullanıcısına yanıt

    Bugün ABS beyninden sensöre kablo çekitm hocam sıfırdan düzeldi çok şükür. Baya zahmetliydi ama başarmışlık hissi ve sonrasındaki tatmin bana yeter :)

  • Çözmüşsünüz ama bu sensörün sağ ve sol tarafta olanları aynı parça koduna sahip değil mi? Sol taraftakini sağa takın eğer arıza sağdan sola geçiyorsa sensör, geçmiyorsa tesisat.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.