Şimdi Ara

Acer 5750G Club (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
48.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • likennyy kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarin calisiyor mu?

    Calisiyorsa sorun pil kaynakli. Pil degistirmen gerek.
  • çalışıyorancak giriş soketinde de tutuksuzluk var sanırım ordan burdan kıvırmak gerekiyor kabloyu açılması için
  • likennyy kullanıcısına yanıt
    Etrafinda benzer bir sarz aleti varsa denemelisin. Ya sarz soketinde yada adaptorde problem var o zaman.
  • Arkadaşlar bu bilgisayara artık mac os tüm sürücüleri ile kurulabiliyor.mac os kullanmak isteyenler isletim sistemini kurduktan sonra aşağıdaki linkten kext dosyalarını indirebilirler

    http://hackintosh.zone/hackintosh-downloads/file/682-full-109-and-1010-kexts-acer-aspire-5750g/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    İntel Core i5-2450 2.5Ghz with Turbo Boost up to 3.1GHz
    NVİDİA GeForce GT630M 2 GB , Up to 3765 MB TurboCache
    6 GB DDR3
    750 GB HDD
    modeli var,PC mden çok memnunum ancak birkaç ay önce çalışırken koltukdan düştü ve HDD uçtu. bir kısım veriyi kurtardım ama çoğu gitti. Bunlara recovery kısmı da dahil.
    Şu anda win 8.1 kurulu fakat ben orj sistem i de kurmak istiyorum uzun lafın kısası acaba recovery dvd sini upload edebilecek veya bulabileceğim bir kaynak gösterebilecek biri varmıdır acaba...
    teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay bilgisayarı hic acmadım sonra bi acayım dedim güc düğmesine bastım bilgisayar acılmıyor şarjı bitmiştir diye düşünüp şarj ettim yaklaşık 5 saat ama hala laptop açılmıyor sizce nedeni ne olabilir normal zaman da gayet düzgün çalışıyordu sadece bataryasının ömrü iyicene azalmıştı buna rağmen pirize takılı vaziyette gayet iyi çalışıyordu neden açılmıyor acaba laptop önerileriniz neler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    quote:

    Orijinalden alıntı: kingslot

    İntel core i5-2430m 2.4 turboo boots up 3.0 2. Nesil
    Nvidia Geforce 610m 1gb turboCache 2741 mb
    15.6 hd led lcd
    Dvd-super Multi dl drive
    4 gb ddr3 ram
    500 gb hdd
    acer nplify 802.11b/g/n
    6-cell li-ion battery

    1300 tl
    ama çok kasıyo bea :S ram'i 8 gb'ye çıkarsam işe yarar mı ?

    Ekran kartınız düşük seviye o yüzden kasıyor , ram yükseltmeniz işe yaramaz

    Merhaba ekran kartını değiştirmek mümkün mü? Bende i3 olanını kullanıyorum aynı ekran kartı var açıkçası pişman oldum aldığıma bu kadar kasılır zannetmiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekran kartini degistiremezsin, grafik islemcisi anakarta entegre. Sadece islemci, ram ve hdd-ssd takviyesi yapabilirsin. ikinci el i5/i7 ve ssd takviyesiyle fark hissedersin. Fakat oyun performansinda guncel oyunlarda ciddi bir performans artisi getirmez. Diger uygulamalarda performans alirsin.
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Ben de Acer Aspire 5750G (İntel i5-2410M 2.3 GHz to 2.9 GHz, Nvidia GT 520M 1 GB, 15.6" HD LED LCD, 4 GB DDR3 RAM, 320 GB HDD) model laptop var. Üzerinde Hem Windows 7 64bit Ultimate hem de Linux Ubuntu 12.04 yüklü. Uzun yıllardır ısınma ve ufak tefek problemler hariç sorunsuz kullanıyordum. Ama son zamanlarda RAM ciddi manada yetmez oldu. RAM'lerini update etmeyi düşünüyorum. Bu konuda araştırma yaparken üzerindeki BIOS un v1.07 olduğunu fark ettim. En son güncenlenen BIOS 1.21 şu an oda 2012 yılında çıkmış. RAM'leri update etmeden önce BIOS'u update etmek belki daha doğru olur diye düşündüm. Fakat BIOS'u windows üzerinden update edersem ciddi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım bilemedim. Yabancı bir iki sitede gördüğüm BIOS update windows üzerinden yapıp sistemi çöken kişilerin yazılarını okudum ve bu konudaki cesaretim epey kırıldı. Bundan dolayı daha önce bu Laptop'da BIOS update yapan arkadaşlar olduysa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Ayrıca bu sistem maksimum 8 GB RAM desteklediği yazılıyor ama üzerindeki işlemci 16 GB kadar destek veriyor. Bu sistemde daha önce RAM update yapıp 16 GB deneyen arkadaşlar oldu mu.

    Yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...




  • Photon77 kullanıcısına yanıt
    Acer'in resmi sitesinden guncel biosu indirip kurabilirsin. Ben hicbir sekilde sorun yasamamistim. Ayrica 8 gb rami bios update yapmadan taktigimi hatirliyorum. islemci destegi 16gb olabilir fakat bu ozelligi uretici firmalar genellikle biosla sinirlandiriyorlar.

    8gb ram(2x4gb), bulabilirsen core i7 2630qm-2670qm, SSD, DVD surucu yu kullanmiyorsan burayada 500gb-1TB lik bir HDD ve komple termal macun yenilemesi ile bilgisayarini sorunsuzca bir kac yil daha kullanabilecegini dusunmekteyim. (Bilgisayarimi sattigim arkadasima bu sekilde bir upgrade icin yardim etmistim, sonuc gayet guzel oldu)
  • @innformatics Cevap için çok teşekkürler. Acer'in resmi sitesinden 1.21 versiyonunu indirdim. Ama Windows üzerinde BIOS update yapmaya, okuduğum bazı yorumlar yüzünden, cesaret edemedim. DOS üzerinden flash lama işlemine ise şimdiye kadar yapmadığımdan bulaşmak istemiyorum. BIOS'u update etme işini belki yeni BIOS 16 GB destek verir diye istedim. RAM mi artırmışken direk 16 GB yapayım istedim. Ama mecbur kalırsam 8 GB yetiniriz. Belki forumda bu işi daha önce yapmış arkadaşlar varsa epey faydalı olur düşüncesi ile yazdım.

    Bu başlığı okurken öğrendim Laptop'un işlemcisi update edilebiliyormuş. Bunu daha önce bilmiyordum. Hele senin yazdığın DVD yi iptal edip yerine HDD yerleştirme işini ilk kez senden duydum. Bu kadar geniş çaplı bir update şimdi girişmem. Ama çok güzel bilgiler. İleride daha geniş bir zaman ve imkan durumunda hobi olarak bile denebilir dediklerin. Tekrar verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

    Formu takip etmeyi sürdürecem. Bu laptop da daha önce BIOS update yapmış yada RAM kapasitesini 16 GB zorlamış arkadaşlar varsa ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Herkese iyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Photon77

    @innformatics Cevap için çok teşekkürler. Acer'in resmi sitesinden 1.21 versiyonunu indirdim. Ama Windows üzerinde BIOS update yapmaya, okuduğum bazı yorumlar yüzünden, cesaret edemedim. DOS üzerinden flash lama işlemine ise şimdiye kadar yapmadığımdan bulaşmak istemiyorum. BIOS'u update etme işini belki yeni BIOS 16 GB destek verir diye istedim. RAM mi artırmışken direk 16 GB yapayım istedim. Ama mecbur kalırsam 8 GB yetiniriz. Belki forumda bu işi daha önce yapmış arkadaşlar varsa epey faydalı olur düşüncesi ile yazdım.

    Bu başlığı okurken öğrendim Laptop'un işlemcisi update edilebiliyormuş. Bunu daha önce bilmiyordum. Hele senin yazdığın DVD yi iptal edip yerine HDD yerleştirme işini ilk kez senden duydum. Bu kadar geniş çaplı bir update şimdi girişmem. Ama çok güzel bilgiler. İleride daha geniş bir zaman ve imkan durumunda hobi olarak bile denebilir dediklerin. Tekrar verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

    Formu takip etmeyi sürdürecem. Bu laptop da daha önce BIOS update yapmış yada RAM kapasitesini 16 GB zorlamış arkadaşlar varsa ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Herkese iyi forumlar.

    Rica ederim. Su an nostaljik cihazim Acer Aspire 8930G guncel versiyon biosu ile calisiyor. Sitesinden indirdigim guncellemeyi Windows altinda sikintisiz bir sekilde kurmustum.

    Aspire 5750G ye gelince onunda biosunu ayni sekilde Windows altinda sorunsuz bir sekilde guncellemistim.

    Yapman ve dikkat etmen gerekenler;

    Acer'in resmi destek sitesindenhttp://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers isletim sistemi turunu secmen(32bit mi 64bit mi, Windows 7 mi, Windows 8 mi?)

    Akabinde Bios sekmesinden en son surum biosu indirmelisin

    Cihazina bios guncellemesi yaparken guc kablosuna takili olsun, arka planda calisan hicbir uygulama olmamasina dikkat et. Hatta varsa guvenlik yazilimini(Antivirus, vs) iptal et / durdur

    Indirdirgin bios ZIP dosyasini masaustune acarak icindeki Windows klasorunde bulunan P5WE0121.exe isimli exe'nin uzerine sag klik yonetici olarak calistir dedikten sonra sana soracagi sorulari (varsa, hatirlamiyorum :) ) evet ile cevaplayip arkana yaslanarak sonucu bekle. Muhtemelen islem bittiginde bilgisayarini yeniden baslatmani soracak, sormayacak yeniden otomatik olarak baslayacak yada direkt kapanacaktir. Direk kapanirsa kapandigindan emin olduktan sonra bilgisayarini guc dugmesine basarak tekrar calistir. Umarim sorunsuz bir sekilde bios un guncellesmis olarak cihazin acilacak.

    Bu islemlere baslamadan once her ihtimle karsi yedeklerini almayi unutma.

    Iyi sanslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CB9793EF -- 6 Temmuz 2015; 11:25:43 >




  • Merhaba arkadaşlar acer 5750g kullanıcısıyım malum 3-4 yıllık laptop artık ısınma ciddi sorun haline gelmeye başladı termal macunu değiştirmek istiyorum ancak bilgisayarın içini açmak için detaylı anlatımı olan bir video bulamadım youtube da var bir iki tane ama ya aynı model değil ya da sadece bir kısmının açılımını anlatıyor bazıları da sadece dağıtıyor geri toplamıyor bu konuda termal macunu değiştiren ve sonrasında bilgisayarın toplanmasını gösteren düzgün ve detaylı bir rehber bilen varsa paylaşabilir mi acaba ? şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaslar Windows 10 a yukselteniniz oldumu. Düzgün çalışıyor mu. Yükseltip yükseltmemë konuşun da kararsizim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KRALJET38

    Arkadaslar Windows 10 a yukselteniniz oldumu. Düzgün çalışıyor mu. Yükseltip yükseltmemë konuşun da kararsizim.

    Yükselttim,aşırı pişmanım.Ve Win7'ye geri dönemiyorum da,saçma sapan "gereken dosyalar silinmiş" gibi bi uyarı geliyor.Hiçbi şey stabil değil pc zaten ısınıyordu bu sefer ateş saçmaya başladı.
    Bu bilgisayar beni illallah ettirdi arkadaşlar.Pc nin sistemi çok kötü olmamasına rağmen çok akıcı oynanması gereken oyunlarda bile aşırı kasmalar donmalar oluyor pc ısınmaktan resmen alev topuna dönüyor bi süreden sonra elinizi vuramıyorsunuz abartmıyorum.
    Yaklaşık 3-4 senedir kullanıyorum,özellikleri şöyle;
    -Intel I5 2430M 2.4 GHz
    -Nvidia GT 520M
    -4 GB DDR3 RAM
    -320 GB HDD
    Win10 u da kurunca iyice saçmaladı bilgisayar artık.Yaklaşık 2-3 dk da açılıyor,Windows sürümünün de aptal saptal stabilizasyon,program uyumluluğu,görev çubuğundaki uygulama açılmama sorunları vs. derken kanser olacam artık.Bir ısınması var ki dillere destan yok böyle birşey.Aman çok ufak bi zorlama görmesin nadide bilgisayarımız, hemmen alev topuna dönüştürüyor kendisini.Tabi bu denli yanacak kadar ısınınca da oyun moyun da oynanmıyor 5 saniyede yapacağınız bi işi de 1dk da yapabiliyorsunuz.

    Arkadaşım kısaca Win10 yükleme Yüklemişsen de 1 ay dolmamışsa tekrar eski sürümüne dön.

    1 sene sonra gelen edit: bilgisayara RAM takviyesiyle ilgili araştırma yaparken tesadüfen başlıktaki yazıları gördüm.Öncelikle Windows 10 ile ilgili güncel görüşlerimi belirteyim.Bu olaylardan sonra bilgisayara SSD takviyesi yapıp temiz kurulumla Windows 10 kurulumunu gerçekleştirdim.Şu anda bilgisayar yaklaşık 30 sn'de açılıp her şeyi hazır vaziyete geliyor,Windows'un kendi güncellemelerini de yaptıktan sonra çok şükür bir sıkıntı kalmadı.Fakat ısınma konusu hâla aynı.Termal macun takviyesi şart sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnSSdKgL -- 26 Kasım 2016; 4:44:22 >




  • YnSSdKgL kullanıcısına yanıt
    Kullandığın Windows 10 lisanslıysa(Windows 7 den yükseltmişssin, yani Windows 7'in lisanslıysa) temiz kurulum yaparsan Windows 10 ile ilgili problem yaşamayacağına inanıyorum. Windows 10 dan eski sistemine kaldığın yerden devam edebilirsin. Eğer ki C:\Windows.old klasörünü silmediysen. Aşağıda bir kaç link var bazıları ingilizce. Problemini çözececektir.


    Windows 10 temiz kurulum
    http://www.donanimhaber.com/isletim-sistemleri/haberleri/Windows-10-Temiz-Kurulum.htm

    Wİndows 10 dan eski sistemine dönme
    http://www.pcworld.com/article/2960692/windows/how-to-uninstall-windows-10-and-go-back-to-windows-7-or-8.html
    https://www.youtube.com/watch?v=qR8siKpsCZQ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: innformatics

    Kullandığın Windows 10 lisanslıysa(Windows 7 den yükseltmişssin, yani Windows 7'in lisanslıysa) temiz kurulum yaparsan Windows 10 ile ilgili problem yaşamayacağına inanıyorum. Windows 10 dan eski sistemine kaldığın yerden devam edebilirsin. Eğer ki C:\Windows.old klasörünü silmediysen. Aşağıda bir kaç link var bazıları ingilizce. Problemini çözececektir.


    Windows 10 temiz kurulum
    http://www.donanimhaber.com/isletim-sistemleri/haberleri/Windows-10-Temiz-Kurulum.htm

    Wİndows 10 dan eski sistemine dönme
    http://www.pcworld.com/article/2960692/windows/how-to-uninstall-windows-10-and-go-back-to-windows-7-or-8.html
    https://www.youtube.com/watch?v=qR8siKpsCZQ


    Hocam videoları izledim.Fakat bu tür işlerden pek anlamadığım için çok komplike gözüktü gözüme.Windows 7 den 10'a sürüm yükselterek geçtim fakat davet almadım,siteden kendim indirdim ve yükledim,lisans anahtarı etkin şu anda.Ve biçok sorunla karşılaştığım için tekrar Win7 ye dönmek istedim ama dosyalar silinmiş uyarısı aldığımdan onu da yapamadım.Dediğiniz Windows.old klasörü silinmiş olabilir fakat ben hiçbirşey silmedim,antivirüs programı silmiştir diye düşünüyorum.Artık gerçekten çıldırmak üzereyim,Windows 10 un sorunları bitmek tükenmek bilmiyor,herşey sıkıntı haline geldi.Ancak temiz kurulumu beceremem diye endişeleniyorum,yani videoda adam ssd takmış onu oraya atmış yedeklemeyi bi tarafa atmış kurulumu başka bi yere uygulamış kafam karışmadı değil.Yedeklemesiydi,dosyalarıydı vs. derken herhangi yanlış bir adımda işleri mahvederim diye korkuyorum.Yoksa şu lanet sorunun çözülmesini o kadar çok istiyorum ki.Yani eski sürümüme geri dönemiyorum yenisini de sorunsuz bi şekilde kullanamıyorum,2 ucu b..lu değnek derler ya o misal oldu anlıyacağınız...

    Edit:Şimdi temiz kurulum videosuna ait yorumlara göz gezdirdim de,kafam iyice allak bullak oldu.Biçok kişi ciddi sorunlarla karşılaşmış.Pek de temiz bi kurulum değilmiş heralde.BIOS ayarları,lisans anahtarları,yedeklemeler harici diskler ssd ler driverlar falan derken çorba oldu bende herşey...Keşke şu Win7 ye dönme şansım olsaydı tekrardan, o kadar pişman oldum ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnSSdKgL -- 17 Kasım 2015; 16:56:32 >




  • YnSSdKgL kullanıcısına yanıt
    Paniklemeden dikkatlice yönergeleri takip edebilirsen aslında oldukça basit işlemler.

    Neyse Windows 10'nun temiz kurulumunu geçelim. Windows 7 ye dönmen kolay olacaktır. Antivirüs windows.old klasörünü silmez. Bir kontrol et bakalım windows.old kalsörün duruyor mu? Duruyorsa; Yapman gereken öncelikle windows 10 kurulum usb si oluşturman. bunun için gerekli olan Windows 10 media creation tool linki aşağıda. donanım haber videosundan izlediğin videodaki gibi windows 10 usb sini oluştur. Sonrada eski sisteme dönme konusunu ve videosunu uygula. bak göreceksin düzelecek.

    Windows 10 media creation tool
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10


    Wİndows 10 dan eski sistemine dönme
    http://www.pcworld.com/...-to-windows-7-or-8.html
    https://www.youtube.com/watch?v=qR8siKpsCZQ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: innformatics

    Paniklemeden dikkatlice yönergeleri takip edebilirsen aslında oldukça basit işlemler.

    Neyse Windows 10'nun temiz kurulumunu geçelim. Windows 7 ye dönmen kolay olacaktır. Antivirüs windows.old klasörünü silmez. Bir kontrol et bakalım windows.old kalsörün duruyor mu? Duruyorsa; Yapman gereken öncelikle windows 10 kurulum usb si oluşturman. bunun için gerekli olan Windows 10 media creation tool linki aşağıda. donanım haber videosundan izlediğin videodaki gibi windows 10 usb sini oluştur. Sonrada eski sisteme dönme konusunu ve videosunu uygula. bak göreceksin düzelecek.

    Windows 10 media creation tool
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10


    Wİndows 10 dan eski sistemine dönme
    http://www.pcworld.com/...-to-windows-7-or-8.html
    https://www.youtube.com/watch?v=qR8siKpsCZQ

    Hocam windows.old silinmemiş biraz önce tarattım.Fakat ben windows 10 dan 7'ye geçmek isterken sanki bu dosyanın silinmiş olduğuyla ilgili uyarı aldığımı hatırlıyorum,neyse.Öncelikle 1 ay geçtikten sonra geri dönüş yapılamaz diye biliyorum,yanlış mı biliyorum acaba?Bir de windows 10 kurulum usb sini oluşturmanın amacını ve nasıl yapılacağını tam anlayamadım,biraz daha açar mısınız zahmet olmazsa?




  • YnSSdKgL kullanıcısına yanıt
    Windows.old klasörü senin eski işletim sistemin yani windows 7 ;-)

    Geri dönüş süresiyle ilgili bir bilgim yok. Windows 10 kurulum usb'si senin sigortan. Duruma göre geri dönüşü yaparken lazım olabilir. Arkadaşımın bilgisayarını windows 10 dan windows 7 yegeri alırken lazım olmuştu. Allahtan hazırlıklıydım ;-)

    Nasıl yapılacağını verdiğim linkteki uygulamayı indirip çalıştırdığında görebilirsin. Ayrıca google sana oldukça yardımcı ve açıklayıcı olacaktır. Bununla ilgili videolar ve makaleler mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.