Şimdi Ara

AcerVN7 791G sorular ve çözüm önerileri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
6
Favori
11.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ufuks kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke büyük olan birinci recovery kısmını yedekleseydiniz,neyse soruna dönersek nvidia controlden açıp varsayılanı değiştirirmisin
  • tekno peder T kullanıcısına yanıt
    Değiştiriyorum programdan çıktığımda hemen yine otomatik seç seçeneğine geliyor.
  • Bu üründe gelen işletim sistemi Windows 8.1 pro muydu?yoksa sl mi?
  • recovery var bende de, dediğim gibi ben 0 dan ayrı bir windows kurdum, acerin bagajını istemiyordum çünkü. dolby siz de yaşayabilirim benzeri app ler mevcut.
    recovery de elimde zaten gerekirse ordan tüm sistemi tekrar yüklerim.

    edit: web'deki acer Vn7 driverlarını güncellemişler, realtek audio sürücüsü içerisinde dolby home theater da mevcut artık. ben yüklüyorum şimdi sorun çıkacağını düşünmüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 26 Aralık 2014; 10:04:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

    recovery var bende de, dediğim gibi ben 0 dan ayrı bir windows kurdum, acerin bagajını istemiyordum çünkü. dolby siz de yaşayabilirim benzeri app ler mevcut.
    recovery de elimde zaten gerekirse ordan tüm sistemi tekrar yüklerim.

    edit: web'deki acer Vn7 driverlarını güncellemişler, realtek audio sürücüsü içerisinde dolby home theater da mevcut artık. ben yüklüyorum şimdi sorun çıkacağını düşünmüyorum
    arkadaşlar i5 olanı alalı 1 ay oldu, cs go ve dota2 oynuyorum steam üzerinden. ilk bir hafta içerisinde bilgisayarı yavaş buldum daha sonra recoveryden kullanıcı verilerini koruyarak geri yükleme yaptım bi ihtimal düzelir diye, çok hafif bi hız artışı oldu. Ssd muhabbeti dönüyor ben bilmiyorum o olayı.Her neyse esas probleme geliyorum.Geri yükleme yapmamın bir sebebide şuydu ki wifi full çekerken bianda oyundan düşüyorum ve bi bakıyorum ki tek çizgi çekiyor (hep oyundayken oldu nerdeyse).Geri yüklemeden sonra da devam etti.Sırf bu yüzden kablo bağladım oynarken kablo takıyorum sıkıntı çıkarmasın diye.Modem odamın içerisinde 2 metre arkamda durmakta ; bu tarz bir şey yaşayan, çözüm bulan ya da bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Bunun dışında yaşadığım başka bir problem yok galiba , 2 duvar ötede odamla arasında salon olan mutfaktan 3 diş çekiyor anormal gelmedi bana.

    D.N Şuana kadar sadece kendi evimdeki ağda kullandım , diğer ağlarda fark eder mi bilmiyorum yani




  • cemomu C kullanıcısına yanıt
    ssd yi google layıp öğrenebilirsin, ssd nedir tarzında bir arama ile.

    wi-fi de bende sorunlu, kopmalar az çekim gücü yaşıyorum. antenli usb wi fi alıcı aldım o şekilde kullanıyorum. Çok rahatsız olursan servise verebilirsin.

    Şuan kullandığın bilgisayar, acer ıvır zıvırları ile dolu ve inanılmaz yavaş. SSD takıp ıvır zıvır programları atınca uçuyor pc.

    Benim bilgisayarım 2-3sn içerisinde açılıyor, windows geldiğinde bekleme süresi yok, kasma yok takılma yok. kapat dediğimde anında kapatıyor.

    Hayat ssd ile güzel =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 30 Aralık 2014; 9:33:25 >
  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    Hocam mcafeeden kurtulun o kadar diyorum net yüzde elli fark en az
    Acer ıvır zıvırlarından hangilerini sildiniz bazıları güzel gibi
  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    Bir de oyun oynarken çok sık bir tuşa basınca ekran hafif oynuyormuş gibi oluyor yaylanma gibi,17 ağır olduğundan mı yoksa menteşede mi sorun var sizce,bana menteşe sağlam geldi ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno peder

    Hocam mcafeeden kurtulun o kadar diyorum net yüzde elli fark en az
    Acer ıvır zıvırlarından hangilerini sildiniz bazıları güzel gibi

    acer apps quick access duruyor. cool boost, dust defender kullanıyorum, ne kadar verimli olur bilemiyorum ama.

    klavye ye basarken bir sıkıntı yaşamadım ben, dikkat edeceğim bir süre bakalım olacak mı öyle bişi. benim kasa sağlam duruyor, kendim açıp kapamış olmama rağmen.
  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    Yani tam tarif edebildim mi bilmiyorum ama bazen üstüste sürekli basarsınız oyunlarda özellikle alta doğru klavyede ekrandan uzaklaştıkça oynama oluyor gibi momentten dolayı klavyenin en altında mesela x tuşuna hızlıca beş on kere basıp denerseniz olabilir diye düşünüyorum
  • tekno peder T kullanıcısına yanıt
    yok bende olmadı denedim baya space dir x dir ctrl dir.
  • Servise gönderince çözüyolarmıymış ? bir dene kadar sürede geliyo vs biliyor musunuz ? Ssd hoşmuş gerçekten :D bilgisayar aldık insan basınca tık açılsın kapansın istiyor ya :)


    Tekno peder , hiç öyle bir sıkıntı farketmedim ben.Bir de şu acer uygulamaları gerçekten canımı sıkıyor silmek istiyorum :D hangilerinin kalmasını önerirsiniz
  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno peder

    Peki teşekkürler
    Arkadaşlar bu ekranda ışık sızması yaşayan var mı? Karanlıkta siyah ekrana bakarsanız anlarsınız

    https://store.donanimhaber.com/c9/cf/1e/C9CF1E2B1AC2FB4140CE39AB5FCD8AA8.jpg
  • A.E.C kullanıcısına yanıt
    ben aldığım gibi kontrol etmiştim, ışık sızması, ölü pixelim yok. ekrandan memnunum baya, tabii birazda kısmet işi ekran
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

    ben aldığım gibi kontrol etmiştim, ışık sızması, ölü pixelim yok. ekrandan memnunum baya, tabii birazda kısmet işi ekran
    ssd takıp sıfırdan sistemi kurdum.fakat dolby ses sistemini tekrar yükleyemedim.siz yükleyebildiniz mi.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

    merhaba, bende i5'li Acer Vn7-791G modelini geçen günlerde media markttan aldım. Almak için gitmemiştim ama gittim gördüm hoşlaştım ve aldım. SSD sıkıntısı dışında bence o fiyatlar için 10 numara bir cihaz.

    17" ekranı gayet güzel, klavyesi de hoşuma gitti rahat, hoparlörler bir MSI olmasa da başarılı sesi var. oyun performansı güzel, ısınma sıkıntısı falan da yaşamadım gayet temiz çalışıyor.

    gel gör ki bazı problemler gene mevcut.


    - Sorun 1. WI-FI
    Wi fi çekim gücü berbat, ve arada kopma yapıyor. torrent yükleme yaparken farkettim. Macbook'um sabit 5mb/sn yükleme yaparken acer 5ile 1mb arasında gidip geliyor, ve arada kopma yapıyor. Wi-fi sinyali 5 dereceden 1le 2 arasında sürekli. Oysa daha uzağa koydugum macbook,ipad iphone bile ondan iyi çekiyor. yabancı forumları okudum, driver güncellemesi falan demişler, acer'in sitesinde eski sürüm mevcut, ben quallcom/atheros un sitesinden modeli buldum ve driverını güncelledim. az da olsa düzeldi gibi ama bence halen yetersiz. Benim gibi ethernet imkanı olmayan wi-fi ye bağl ıoyun oynayan kullanıcıalr için oldukça sıkıntı. Mesafe de max 4 metre falan arada duvar var ama çekmemesi imkansız yani, oldukça başarısız buldum wifi kartını.

    2. sorun SSD. Bilgisayar çok güzel ama bu 5400 rpm hdd ile çalışmak işkence, hele benim gibi 3-4 senedir ssd dışında bilgisayar kullanmayan biri için kabus oldu. neye tıklasam bekliyorum, takır tukur o harddisk sesini de duymak kabus gibi gerçekten. ben kesinlikle değiştircemhttp://www.eksenbilgisayar.com/urun/kingston-hyperx-fury-shfs37a240g-25-240-gb-sata-solid-state-drive.aspx model uygun olur mu? 2.5"'lik sata3lerin montajında sıkıntı yaşamam herhalde.

    Sorum hiç bu cihazda ssd değiştiren var mı? garantiyi bozmuyormuş onu öğrendim, ama ben cd romu çıkarıp 1tb 'ı oraya atmayı ve harddisk yerine de ssd koymak istiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum.
    teşekkürler.

    edit: istek üzerine bu konu acer 791g modeli ile ilgili sorular ve problem çözümüne çevrildi. Ana konusu da var gerçi ama burayı ayrı bir "sorun giderme kısmı" olarak görebiliriz.

    Media markt dan almıştım bende 2 hafta olmadı. 2499 tl fare de hediye ettiler. Bilgisayardan çok memnunum gayet hızlı. Ama sizin ulaşmak istediğiniz hız nedir bilmiyorum. Belki zamanla aynı sorun bendede oluşur. Ama ben şu anda yaptığım işlemde fazla beklemiyorum. İnternette bazen sayfa yüklerken bekliyorum o kadar. Ssd ye geçersen garanti devre dışı kalır. İstersen ilk önce yetkili servis ile irtibata geçip karşılıklı çözüme gidin derim. Bende hdd yi çıkartıp ssd taktırmak istiyorum ama orjinal Windows u bozmaya kıyamıyorum. Belki ilerde buluruz bir çözümünü.




  • anarki24 kullanıcısına yanıt
    http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

    buradan VN7-791G modelini seçin sürücüleri çıkacak. orada realtek driverını indirin.

    eğer zaten buradan indirmişseniz görmemiş olabilirsiniz, winzipi açın biryere içinde ki klasörlerden birinde dolby var, oradan kurabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuks

    Arkadaşlar bu laptopu bi notebook servisine verdim ssd taksın diye.Takmışlar fakat soldaki 2 usb çalışmıyor neyi bağlamayı unutmuş olabilirler.Zor yerde midir.Yoksa kolayda mıdır bu sorunun kaynağı.

    Ne kadarlık bir ssd taktırdınız. Vn 791 nitro dan bahsediyoruz dimi. İ5 GTX860M 17.3 olan. Bende ssd taktırmayı düşünüyorum. Ne kadar ücret ödediniz.
  • cem2014 kullanıcısına yanıt
    konuyu okumadan yazdığınızı varsayıyorum.

    1- SSD takmak garantiyi bozmuyor, neye dayanarak söylediniz bilmiyorum. Servisle de konuştum teyit ettim zaten. SSD takılsın diye m2sata slotu koymuşlar.. Sadece bir parçaya fiziksel zarar verirseniz garanti dışı kalıyor ilgili parça ya da kısım.


    2- 5400rpm HDD hızlı falan değil, yazmış olduğum gibi şahin kullanan biri için şahin hızlıdır, ama o adamı bir kere ferrari kullandır bir daha şahine bakamaz. Bu zamanla oluşacak bir sorun değildir, çünkü bu bir sorun değildir, kişisel kullanım seviyesi diyelim..

    3- Gene bu forumu okusaydınız, ssd takınca windowsun orjinalliğini gitmeden koruyabileceğinizi, -recovery ile - görebilirdiniz.

    4- Bir de nasıl 3 kere aynı mesajı gönderdiniz takdir ediyorum, 2 yi görmüştüm ama 3 kere göndereni hiç görmedim =)

    güle güle kullanın cihazınızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 31 Aralık 2014; 21:29:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.