Şimdi Ara

ACİİİLLL YARDIM... YAĞ PROBLEMİ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkdaslar bende audi a4 2001 1.8 turbo araç var. ben kazakıstanda oturuyorum burada havalar cok soguk oldugu ıcın otomatık calıstırma var araba -20 ye geldıgınde kendı calısıyor ısınınca kapanıyor. gecen gun de hava cok soguktu gun boyunca calısıp durdu bende aksam bı yere gıtmek ıcın bındım 2 km gıttıkten sonra bı koku geldı durdum baktım motorun kapagının altından alev cıkıyor.. sondurdum ve yağ cubuguna baktım yağ cubugunun ıcı bembeyaz krem gıbı bı seyle doluydu. ustaya goturdum bı sey yok dedı. ama anlamadım neden yangın cıkar. yağ eksıltmıs olabılır yagsız kalmıs olabılır ama nıye alev cıktı bı turlu anlamadım yardımlarınızı beklıyorum... TESEKKURLER...



  • Yağ beyazlaşmışsa krem gibi soğutma suyu ile yağ karışmıştır büyük ihtimalle. Su kabında da yağ damlaları varmı bir bakın yada aynı beyazımsı renkte sıvıdan.
  • yok baktım yag karısımı yok gıbı
  • Eğer soğutma suyu normal görünümlü ise (yağ içermiyorsa) muhtemelen havadaki nem ve motorun sürekli çalışıp durması yani ısınıp soğuması yağın nem almasına sebep olup erken bozulma durumu yaratacaktır. Eğer böyleyse yağınızı kısa aralıklarla kontrol edip değiştirtmek motoru uzun vadede korur.
    Yangın için birşey diyemem, araç benzinli sanırım. Belki de yakıt hortumunda çatlak var yakıt sızıyor, ısıyla birlikte alev alması muhtemel. Bu kadar az bilgi ile şundandır demek zor ancak tahmin olur. Daha fazla bilgi vermeniz lazım. Aracın yakıt hortumlarını inceleyin bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.