Şimdi Ara

Acil, 1000uf 16v yerine 1000uf 25v kondansatör takarsam ne olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
68.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @EngineerinBayk mf ve V değerleri değiştirilecek olduğunda orjinal 1000mf 25v diyelim mutlaka en az aynı değerde olmalıdır. Alternatifleriniz ise 1000mf 25v ve üst voltajlar yani 1000mf 50v, 1000mf 100v gibi ancak mf değeri (bu değer uf de olabilir) olabildiğince 1000 olarak sabit kalmalı. Bu 1000 olan değer (uf/mf) besleme girişinde denge için konulmuşsa artabilir yani en az 1000mf ve 25v olmak şartıyla bunun üstünde istediğiniz kondansatörü takabilirsiniz. Ancak ağırlaşarak sönen lamba, herhangi bir tetikleme işlerinde kullanılıyorsa mesela 10uf kondansatör dolunca bir şey tetiklenecekse bunun aşağısı veya yukarısı koymak tetikleme zamanını değiştireceği için olmaz. Sönen lambada ise artarsa geç söner azalırsa erken söner. devreyi çekip koyarsanız nerede olduğuna bakıp daha net cevap verebiliriz.

    @inuh Son mesajların tarihi bugüne ait dikkat ediniz, geçmişin sorusu sorulmuyor




  • Merhaba arkadaşlar. Benim anakart ile ilgili bir sorunum var. Anakart üzerinde (işlemciye yakın bir yerlerde) 6.3 V 820 µF kondansatör şişmiş. Sanırım bu nedenle Windows sık sık kilitlenip kalıyor. Elimde bu değere en yakın ( 6.3 V 1000 µF) ve (6.3 V 470 µF) kondansatörler var. Hangisini takarsam sorun yaşamam. Yardımcı olursanız sevinirim. Elektronikten çok anlamam ama, aynı değerde olduktan sonra uygun parçaları bulup değiştirerek bu tür tamiratları kendim yapabiliyorum. Elimden yüzlerce anakart geçmiştir, ilk kez bu Asus anakartta (P5LD2) 820 µF kondasatör görüyorum. Piyasada bulunan bir malzemeyse ve birebir aynısının takılması elzemse gidip Çankaya'ya bir kaç tane alayım.
  • gidivar G kullanıcısına yanıt
    Buyuk bir ihtimalle "bypass" kapasitoru dolayisiyla 1mf taksaniz sorun olmaz ama ben olsam riske atmam ve 820uf kapasitor alirim almisken de 6.3v alirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
    Az önce 6.3 V 1000 µF kondansatör taktım. Maalesef o da şişti. Ve sistem kilitlendi. Hemen yakınındaki daha önce sağlam olan aynı değerdeki bir başka kondansatörün de şiştiğini gördüm. (Önce yanlış kondansatörü sökmüşüm, tekrar yerine takmıştım. Şişen ikinci kondansatör söküp taktığım kondansatör)
    Yarın Pazar olduğu için açık yer bulamam muhtemelen. Gelecek Cumartesiye alırım artık. Tabii 820 µF bulabilirsem.
    Bu arada sizi bulmuşken yeni bir soru daha sorayım. Şişen her iki kondansatörü de 6.3 V 1000 µF ile değiştirsem bir problem olur mu? Yani tekrar bozulmaları dışında...
  • Hocam anakart uc bilesenli bir sistem degil ki rastgele bir bilesen icin olur diyeyim, dedigim gibi bahsettiginiz kapasitorler "bypass" kapasitor gibi duruyor ama adam filtre agi kurmussa o kapasitorlerle ve siz farkli bir degerde kapasitor takarsaniz her sey alt ust olur, bence calisir risk almak istiyorsaniz deneyin ama sorumluluk size ait.
    Son olarak taktiginiz yeni kapasitor yeni oldugu halde takar takmaz sisiyorsa o iste bir terslik var demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 24 Temmuz 2016; 5:02:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yeni değildi, daha önce başka bir anakarttan sökülmüştü. Elimde bu şekilde bir sürü malzeme var. Şişmiş değilse sağlam olduklarını varsayıyorum. Kesin olarak sağlam demek mümkün değil tabii ki. Olmazsa yarın bit pazarında üzerinde bu değerlerde kapasitör olan bir Anakart bakayım. Eğer bulamazsam risk alıp elimdeki malzemeyle yeni bir deneme yapabilirim. Anakart eski bir anakart olduğundan risk alabilirim.
    6,3 V. yerine daha yüksek (örneğin 10 V. ya da 16 V ) kullanmak istemiyorum. Bu 6,3 V muhtemelen İşlemci ya da USB portlara giden voltajla bağlantılı olabilir (kondansatörler USB portlara da yakın bir yerde) diye düşünüyorum.
  • Çıkarttığınız kondansatörün dokümanını bulup ESR değerine baktınız mı? iç direnci farklı bir kondansatör takmanız bu sonuca sebep olabilir. Anakartlarda malesef sadece kapasite ile iş yürümüyor. Tonla bobin var, yani frekans değişimi ile hassas hesaplamalarla işler ilerliyor.
  • Şimdi uf değerinin birebir olması çok fark eder. Ancak voltaj zorunlu kalınırsa 10v olabilir zararı olmaz.

    Şimdi 2 kond birden şişmiş . Takarken havya sıcaklığını iyi ayarlamamanız elemana zarar verebilir. Bu yüzden hassas işlerde daha düşük uygun sıcaklıkta kullanarak nazikçe yapmalısınız. Eğer sorunu bulamadıysanız ne kadar değiştirsenizde o kondansatör şişecektir. Onu şişiren sebep ne ise oradan başlamak en uygunu kafasına göre şişmiş olamaz. Ha çok eskidir 5-10 yıllıktır yorulmuştur ancak 2 kez şişmesi ya taktığınız sağlam değildi , veya uf değeri uygun değildi ya da onu şişiren bir sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
    Bugün bit pazarından üzerinde aynı değerlerde kondansatörler bulunan bir ASUS anakart aldım. Anakart biraz daha eski bir model (P5VD2-MX) gibi ama sağlam görünüyor. Eğer çalışıyorsa bu anakartı kullanırım. Çalışmazsa üzerindeki elemanları dikkatlice çıkartıp benim anakarta takmayı deneyeceğim.
    Sayın linyit43 muhtemelen siz haklısınız. Gerek eski kondansatörleri çıkartırken, gerekse bu anakart üzerindeki kondansatörü yanlışlıkla çıkardığımda muhtemelen havyanın fazla sıcak olması nedeniyle zarar görmüş olabilir. Hafta içinde müsait değilim ama Cumartesi günü yeni malzeme satın olup onları deneyeceğim. Muhtemelen de sorun ortadan kalkacak. Eğer ki aynı değerde yenisini bulamazsam eskileri dikkatlice çıkarıp deneyeceğim. Gerekirse kartı keser havya kullanmadan çıkartırım kondansatörleri. Anakart üzerindeki lehimler bizim kullandıklarımızdan daha yüksek sıcaklıkta eridiklerinden havya kullanmak riskli anladığım kadarıyla.
    Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim.




  • Zaten o kadar kat kat yollar barındıran devre kartında, kıl kadar yollara zarar vermeden o tornak ucu kadar smd leri diğerlerine zarar vermeden müthiş seri üretimde soğuk şehim ile yapılıyor.

    Adamlar elleriyle tek tek o 100-200 elemanı 450 derece havya ile taksalardı, her lehimde o anakart sürekli sıcağa mağruz kaldığı için bozulurdu. O kadar masraf yapacağınıza gidin 50-60 tl ye ikinci el kart alın. Zaten anladığım kadarıyla emektar pc, hani 5-10 bin liralık gelişmiş teknoloji barındıran bir sistem olsa garanti kapsamında veya profesyonel ekipmanlar ile ucuza tamir edersiniz. Ancak uğraşmayın, gerçekten sadece macera için yapacaksınız yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse ki bu gün 10 TL'ye aldığım anakart sorunsuz çalışıyor. Windows kurulumunu yaptım. Herhangi bir problem yok gördüğüm kadarıyla. Diğerini de eğer Çankaya'da elektronikçilerde 6.3 V 820 µF kondansatör bulursam tamir ederim, bulamazsam kalıversin artık. Yeni parçayı taktığımda sorun olmuyor, sanırım problem eski parçayı sökerken fazla ısı vermek gerekmesinden kaynaklanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidivar

    Neyse ki bu gün 10 TL'ye aldığım anakart sorunsuz çalışıyor. Windows kurulumunu yaptım. Herhangi bir problem yok gördüğüm kadarıyla. Diğerini de eğer Çankaya'da elektronikçilerde 6.3 V 820 µF kondansatör bulursam tamir ederim, bulamazsam kalıversin artık. Yeni parçayı taktığımda sorun olmuyor, sanırım problem eski parçayı sökerken fazla ısı vermek gerekmesinden kaynaklanıyor.

    Arkadaşlar yanıtlayan herkese teşekkürler. Nihayet bugün Çankaya'dan 6.3 V 820 µF kondansatör bulup bozuk olan 2 kondansatörü değiştirdim. Kilitlenme yok. Anakart şu anda sorunsuz çalışıyor. Kondansatörlerde şişme filan da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidivar -- 29 Temmuz 2016; 23:11:30 >
  • Yahu arkadaşlar benim cehaletimi mazur görün. Belli bir yaştan sonra birşeylere merak saranların hali benim gibi oluyor demek ki :)
    Size sormak istediğim şey belki konu dışı ama, affınıza sığınarak sormak istiyorum. You Tube da izlediğim elektronik basit bir şeye merak sardım. Onu yapmaya kararlıyım. Ancak orada verdiği kondansatör özelliği bir amerikan kondansatörü olduğu için aynı özelliklere sahip, Türkçe elektronik satış sitelerinde kondansatör bulamıyorum. Orada bahsedilen kondansatörün ismi, cismi, "6v 100f capacitor" olarak geçiyor.amerikan ve ingilizler, bize göre bazı şeyleri ters yazıyorlar, onu anladım da. Anlamadığım şey, Türkçe siteler de, "f" yerine, ya "mf" olarak, ya da "uf" olarak geçiyor. Şimdi bana lazım olan kondansatörün özelliği sizce Türkçe olarak ne olmalıdır?
    Mesela Türkçe satış sitelerinde bulduğum, "100 MF 10 V Kondansatör" veya "470uF 10V Elektrolitik Kondansatör" benim işime yarar mı? Yararsa hangisini tercih etmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellness01 -- 10 Eylül 2017; 22:12:5 >




  • wellness01 W kullanıcısına yanıt
    Yoo,,, onlarda ki "f" bize uf veya MF olarak geçmiyor.



    F olarak geçiyor.,. F demek farad demek,. 100 farad kondansatör süper kapasitör olarak geçer .





    Nasıl jiseu yapmayı planlıyorsunz )?? Yardımcı olalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wellness01

    Yahu arkadaşlar benim cehaletimi mazur görün. Belli bir yaştan sonra birşeylere merak saranların hali benim gibi oluyor demek ki :)
    Size sormak istediğim şey belki konu dışı ama, affınıza sığınarak sormak istiyorum. You Tube da izlediğim elektronik basit bir şeye merak sardım. Onu yapmaya kararlıyım. Ancak orada verdiği kondansatör özelliği bir amerikan kondansatörü olduğu için aynı özelliklere sahip, Türkçe elektronik satış sitelerinde kondansatör bulamıyorum. Orada bahsedilen kondansatörün ismi, cismi, "6v 100f capacitor" olarak geçiyor.amerikan ve ingilizler, bize göre bazı şeyleri ters yazıyorlar, onu anladım da. Anlamadığım şey, Türkçe siteler de, "f" yerine, ya "mf" olarak, ya da "uf" olarak geçiyor. Şimdi bana lazım olan kondansatörün özelliği sizce Türkçe olarak ne olmalıdır?
    Mesela Türkçe satış sitelerinde bulduğum, "100 MF 10 V Kondansatör" veya "470uF 10V Elektrolitik Kondansatör" benim işime yarar mı? Yararsa hangisini tercih etmeliyim?

    Merhaba;adamlar doğrusunu yazmış bence.Her biri 2,7V olan linkini verdiğim 100F kondansatörden 2-3 adet alıp seri bağlayıp işinizi göreceksiniz.
    Sonuç olarak kondansatörler genel olarak uH(mikroFarad) olarak anılırlar.Ayrıca Farad boyutlarında ürünler yeni,son teknolojik olduğundan döküman bulmakta zorlanmanız normal durumdur.
    Link;https://www.aliexpress.com/item/Original-2-7-V100F-farah-capacitance-new-100F-2-7F-super-capacitor-spot-size-18-60mm/32687553596.html?spm=2114.search0104.3.58.hsxfdC&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10152_10065_10151_10068_5470011_10307_10137_10060_10155_10154_10056_10055_10054_10059_100031_10099_5460020_10338_10103_10102_440_10052_10053_10142_10107_10050_10051_10172_5380020_10326_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_143_10312_10313_10314_10078_10079_10073,searchweb201603_17,ppcSwitch_5&btsid=e5792372-8a9f-4c22-b664-d3ff82cbbef4&algo_expid=969f69cf-3c63-4c11-a6b4-e359216e177b-7&algo_pvid=969f69cf-3c63-4c11-a6b4-e359216e177b



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 10 Eylül 2017; 22:15:45 >




  • Bakın You Tube adresini veriyorum. Ben burada bahsi geçen düzeneği, 2 DC Motoru kullanarak, başka bir güç kullanmaksızın, cep tel. şarz aletine dönüştürmek istiyorum.https://www.youtube.com/watch?v=k3hzRFlqvLI
  • wellness01 W kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun cevabı gayet basit



    Videoda yorumlar devre dışı.



    Acaba neden ????



    Çünkü video sahibi kumarbaz şahıs kendisine edilen küfürleri görmek istemiyor.



    Bilmem anlatabildim mi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ama neden küfredilsin? buna benzer sistem, biraz değişik olmakla birlikte başka bir hesapta daha var. Anlamadığım, sizin neden bu kanıya vardığınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wellness01

    Peki ama neden küfredilsin? buna benzer sistem, biraz değişik olmakla birlikte başka bir hesapta daha var. Anlamadığım, sizin neden bu kanıya vardığınız?

    Anlaşıldı,. Daha yolun coook basindasiniz.



    Biraz araştırma yapın. Enerji yoktan var edilemez.



    Böyle bişey gerçek olsa dünya yerinden oynar.



    Geçenlerde bende video izledim adam patatesle 220v 60w lık ampulü yakıyor.



    Buyrun link :https://youtu.be/GCltKzdJSLI



    Karar sizin , inanıp inanmamak sizin.



    Nacizane fikrim , vaktinizi bunlara harcamayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun başında olan sizmisiniz benmiyim acaba? Alın bir de bunu izleyin bakalım, yoktan var edilebiliyormuymuş, edilemiyormuymuş?
    https://www.youtube.com/watch?v=MI-preUNF_g
    Belki elektronik konusunda tahsiliniz olabilir ama araştırma yaparak kendinizi geliştirmediğiniz muhakkak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.