Şimdi Ara

Acil! Monitör - Ekran kartı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım bugun yeni bir pc kasa kendine, taktığımız ekran kartı Powercolor HD6850, Monitör Samsung 932N+. Monitör eski biraz sadece VGA dan görüntü alınabiliyor. Ekran kartının da VGA çıkışı yok. Kutudan DVI / VGA dönüştürücü çıktı. Bu dönüştürücüyle bağladığımız zaman monitör çalışıyor fakat ekranda görüntü yok, simsiyah ve power tuşu yanıp sönüyor (normalde mavi yanması lazım)

    Sorun dönüştürücü de mi diye düşünüyoruz fakat anakartta vga girişi var, dönüştürücüsüz vga - vga bbağlantı yaptığımız zaman da aynı sonuç oldu. Simsyah ekran, yanıp sönen ışık.

    Eski PC yi taktığımızda herşey normal.

    Tek aklıma gelen acaba güç kaynağı mı yetmiyor diye düşünüyorum ama pc vatanda toplandı ve takıldı, orada da arkadaşa göstermişler ekrana bağlayıp şöyle böyle çalışıyor diye bios ekranı açıp.

    Sizce neyi kaçırıyoruz?

    Teşekkürler







  • Neyse arkadaşlar sorunu çözdük, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa çözümü yazıyım.

    HD6000 serisi kartlarda 2 tane dvi çıkışı var. Bunlardan bir tanesi dönüştürücü kullandığınız zaman sinyali yollamıyor monitöre, fakat diğeri dönüştürücü kullandığınız zaman sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Bizim arkadaş diğer dvi portuna oturtamamıştı öncesinde fakat takabilince sorun çözüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.