Şimdi Ara

Acil şekilde araç hakkında yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, iyi günler dilerim. Haftalık 300 km uzun yol yapacağım, genelde bu bahsi geçen(biraz yokuş mevcut) yolda kullanacağım bir İLK ARABAM olacak nitelikte araç alacağım. uzun süredir araştırıp düşünüyorum fiyatlar yüksek fakat mecburum(virüsten dolayı otobüs canpazarı hissettiriyor) bu 3 araç üzerine yoğunlaştım. Az buçuk temizlerini de buldum. C

    A) Opel corsa 1.2 LPG essentia donanım 80 bg. 140-180 bin km
    B) Opel astra 1.6 LPG enjoy donanım 200-220 bin km
    C) Ford Focus 1.6 LPG collection 200-250 bin km


    Bu üç araçtan 1'er tane buldum. boya değişen, fiyat vs gibi konuları yakın durumda. dediğim gibi ilk aracım olacak ve haftada(ya da iki haftada) bir 300 km şehirler arası yol yapacağım. Parça&Maliyet&Yakıt anatemasında önerilerinizi bekliyorum.
    İyi forumlar!



  • Söz konusu yolda yokuş var ise atmosferik motor 1.2 hayatta tercih etmezdim. Diğer motorlarda atmosferik lakin 1.6 hacim turbo kadar olmasa da yeterli gelecektir. Corsa harici astra ve focusu kullanmış birisi olarak ben focus diyorum. İmkanınız varsa dolu paket tercih edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada Astra ve focus ikisinde de sübab erimesi problemi mevcut, alırken lpg uyumuna dikkat edin, özellikle astra da düşük devirde silkelenme ve cansızlık(stop edecekmiş gibi) varsa mutlaka kontrol ettirin. Tamamen tecrübeye dayanarak konusuyorum şimdiden hayırlısı olsun. Ayrıca konfor yol tutuş yakıt vb konularda astra da focus da aşağı yukarı aynı tadı verecektir. Focusun yol tutuşu iyidir astranın yalıtımı gibi. Sonuç olarak aynı segment beklentinizi karşılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corsa 1.2 e kasada 75, daha öncesinde 70 hp olması lazım. 80 hp versiyonu yok. Yokuşta hızı alınca gidiyor fakat gaz kesince tekrar hızlanmada zorlanıyor. Bir süre günlük 100 km (yokuşlu rota) kullandım, şehiriçi gibi 6 litre yakıyordu. Karlı havalarda yokuşta korkutuyordu (durursam kalkamam diye) onun dışında alışmıştım.

    Opellerin ikisinde de lpg ile sorun yaşamayan da çok sorun yasayan da var, fordu bilmiyorum.

    Bütçe yazarsanız alternatif öneriler de gelir. Mesela baktığınız corsanın bir alt kasası temiz multijet bulursanız performans olarak 1.6 astradan aşağı kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. 65 bin TL civarı araçlara bakıyorum. İlgilendiğiniz için teşekkürler. (2008 twp essentia 1.2 benzinli 80 HP olarak gözüküyor sevgiler)
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar, ilgilendiğiniz için teşekkürler. evet çok yakın araçlar, belki ilk aracım olmasa daha eksikliğini hissettiğim / fazlasını istediğim özelliklere yoğunlaşarak net bir karar verebilirdim fakat ilk aracım olduğu için net bir şekilde ortada kalıyorum. Teşekkürler, baktıracağım. Focus daha hoşuma gidiyor fakat bulduğum Astra'da boyasız ve değişensiz. Bu orijinallikte focus bulamıyorum.
  • Ben sizin yerinizde olsam bu araçlar yerine 307 1.6 alırdım. Ama alırken çok ince eleyip sık dokumak lazım. Ben lpg ye karşıyım. Güvenli değil. Ekonomi yapmak istiyorsanız dizel alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drknl35

    Ben sizin yerinizde olsam bu araçlar yerine 307 1.6 alırdım. Ama alırken çok ince eleyip sık dokumak lazım. Ben lpg ye karşıyım. Güvenli değil. Ekonomi yapmak istiyorsanız dizel alın.
    ciddi ciddi yazdıklarınızı okumaya çalışıyordum sonra dayanamadım güldüm kusura bakmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhtesemmatrix

    ciddi ciddi yazdıklarınızı okumaya çalışıyordum sonra dayanamadım güldüm kusura bakmayın

    Alıntıları Göster
    Niye güldünüz?
  • Bence bir mazda cx-3ede bakın derim, hem çok dolu, hemde isteğinizi karşılayacak güce sahip, sorunsuz bir araçtır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceKeeper -- 18 Ağustos 2020; 15:8:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drknl35 kullanıcısına yanıt
    Peugeot düşünmediğim bir araç bu fiyatlarda hocam selamlar. Astra'ya bakmaya gittim fakat araç sahibinin dediği haricinde 4-5 parça boya ve 1 değişen çıktı maalesef.
  • PeaceKeeper kullanıcısına yanıt
    Hocam Mazda 3 mü demek istediniz, bahsettiğiniz araç hatırladığım kadarıyla SUV ve modelli benim belirttiğim bütçeyi aşıyorda maalesef. :)
  • Araçlar kaç model ?
  • Düşünürsen 2004 focus satacam bir kaç güne. 135 bin. İlk sahibinden aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra lpg ile sıkıntılı, corsa direksiyon kutusu kronik sorunlu. bunlar arasında focus olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.