Şimdi Ara

Açılır Tavan - Sunroof Yağlama Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
4
Favori
6.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, gizli saklı olanı, sır olarak kalanı açıklıyorum.

    Arkadaşlar bu konu hakkında birçok araştırma yaptım ve en sonunda olması gerekeni uyguladım ve bir köşede dursun başkaları da faydalansın diye burada paylaşıyorum. Hayırını görün.

    Yağ bakımını 2 aşamada anlatacağım:
    1- Yağlanacak kızakların toz, kir, eski yağ vb temizlenmesi
    Bu aşamada görünen kısımları lif bırakmayan bir materyal ile mekanik olarak temizlemek yeterlidir.

    Ekstra bir temizlik istenir ise balata temizleme spreyleri bu iş için ideal. Hem hızlı yağı çözer, uzaklaştırır ve ardından hızla buharlaşarak ortamdan kaybolur. Ama dikkat edilecek önemli bir nokta akan yağ atıklarının araç tavan döşemesine akmasına engel olunmalıdır, sunroof su tahliye hortumlarına vs alakasız yerlere yağ gitmemelidir. Çünkü çözücü buharlaşır ama yağ orda kalır. Plastik aksamlara zarar verme derecesini bilmiyorum ama ben bir zararını görmedim.

    Hata: Birçok kişi wd40 kullanmış, bu daha çok pas çözücü ince yağlayıcı bşr üründür. Yağlı kısımları temizlemede neden pas çözücü kullanılır tartışılacak bir konudur, plastik kısımlara karşı zarar verme dereceside göz ardı edilmemeli. Kısmi yağlama sağlaması bu iş için uygun olduğunu göstermez.

    2- Hareketli kısımların yağlanması
    Bu iş için sprey tarzı gres, yağ vb kullandım ama kısa süreli fayda sağladım. Orjinalinde dikkat ettim gres vardı. Sanayiden 250gr 1$ lık(enflasyona karşı dolar olarak verdim o günkü kurla 5₺ ye aldım) beyaz gres aldım.
    Dondurma çubuğunun ucuyla kızaklara, papuçlar (takoz, badem, ayak vb deniyor) hareket ettiğinde altına alıp ezilecek şekilde ön ve arka kısımların alt ve üstlerine aralıklarla parça parça koydum. Bir fırça kullanmak gres sürmek için önerilendir ama şimdilik elimde yoktu.
    Sunroof u aç kapa yapınca yağlar kızaklara iyice yayıldı. Kenardan vs çıkan topaklanan olursa onları da tekrar papuçların önlerine atarak tekrar üstünde geçmesini sağladım.
    Önemli olan sürtünen tüm kısımların yağlanması. Ve sonunda gayet sessiz ve akıp giden bir sonuç elde ettim. Ayrıca sunroof ön sinekliğini indirip kaldıran kısımlara da beyaz gres sürdüm.

    Peki neden beyaz gres?
    Beyaz gres bu şartlar altında çalışan mekanizmalar için üretilmiştir, çalışma sıcaklık aralığı buna müsaittir.
    Toz çekme özelliği yoktur.
    Dış koşullara, suya yağmura karşı dayanaıklıdır, akıp gitmez.
    Mekanik kısımlardaki boşlukları doldurarak yastıklama görevi üstlenir ki çoğu kişide gördüğüm ve dert yandığı tıkırtı, titreme ve seslerin esas nedeni budur.
    Bu dolgu özelliğiyle boşluklu parçaların direkt birbirine temasını engeller.
    Bakım sürelerini uzatır.
    Ucuzdur. (Sanırsam kaliteli olanı kalsiyum sülfonatlı olanı).


    Ayrıca bu yağı araç kapılarında, kaput ve bağaj kilit dillerinde, pedallarda vs kullanabilirsiniz.

    Kısacası çok fazla temizleyeceğim diye özenmeyin, beyaz gresi sürün gitsin. Toz çekmemesi ömürlük olacağı anlamına gelmez. Yine de bir şekilde toz gelir kızaklara konar. Eğer gres rengi koyulaşıp katılaşırsa ordan anlaşılır. Mesela benim sunroof ön ayakları iç kısımda arka ayaklar dış ortamda kalıyor. Önler hiç tozlanmıyor sürekli yağlı ama arkalar yağının kaybedebiliyor. Şöyle araç temizlik yıkama yaptığınız zamanlarda gresiniz ve kızaklara girebilecek kalınlıkla ucu yan bakan bir fırçanız hazırda olursa ekstra bir zaman vermemiş olursunuz. Ben bu şekilde 12 yıldır kullanıyorum, daha badem kırılması, ses, tıkırtı, oynama vs sorunu yaşamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 31 Ağustos 2022; 1:56:31 >







  • Hortlatiyorum ama tesekkur ederim,
    Wd40 oneriyor musunuz peki hocam?
  • Beyaz lityum gresi ABD'de çok popülerdi, kullanım kılavuzlarındaki tavsiyedir. 2000'lerden sonra burada da görmeye başladım.


    Sıradan lityum gresler de güvenlidir ama daha yoğundur, daha çok toz çeker, kurumaya daha meyilli. NLGI 0 veya I bulunursa kullanılabilir, şasi yoğunluğunda olanlar (genelde NLGI II, III) kalın gelir. Neme karşı beyaz lityum gresine ve kalsiyum bazlı greslere göre daha dirençlidir.


    Avrupa'da ise menteşe ve kızaklarda eskiden SAE-30, yani motor yağı önerilirdi. Bu da pratik bir tavsiye, yağ çubuğunu kullanabiliyorsunuz.


    Üretimde kullanılan ve asıl toz çekmeyen yağlayıcı ise silikon esaslı greslerdir. Fakat çok tipleri vardır, küçük ambalaj bulunması zor, pahalı. Plastikle uyumlu ve düşük sürtünmeli olmalı, NLGI 00 veya NLGI 000 numara veya dengi olurlar.


    WD-40 yağlayıcı değil. Kısa zamanda buharlaşır ve toz çeker. Endüstride "Stoddard solventi" olarak geçer. İyi bir temizleyicidir, bence plastikler için xylene, toluene, MEK içeren balata spreylerinden daha güvenli.


    Balata spreyleri hızlı buharlaştığı için kurtarıyor. Soğuk havada göllendiririseniz plastikleri soyut sanat eserlerine çevirebilecek potansiyeli de olduğunu bilmekte fayda var. Alkoller de aynı şekilde, bez yardımıyla silinebilir ama bilmediğiniz tür plastiklerle direkt temas ettirmeyin.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.


    Piyasada bu işle uğraşan birkaç kişi 404 silikon kalıp ayırıcı sprey kullanıyorlar öneriyorlar. Ben silikon yağının pahalı olduğunu bildiğimden bu ürünlerin ucuzluğu kalite kaygısı uyandırdı.

    Lityum gres bulabilşrliğim ve fiyatı ne olur bilemiyorum.


    Beyaz gres birçok yerde de kullandığımda genelde tek seferde hepsini halletmek pratik oluyor. Aynı gres ile kapı gergileri gibi yerleri de bir çırpıda bakım yapmış oluyorum.

  • Bunun neden net cevabı yok? yıl olmuş2024


    Audi q7 için kapı menteşelerine hangi yağ kullanmalıyım?

    Koltuk kızağı için hangi yağ kullanmalıyım?


    Sunroof açılır tavan için hangi yağ kullanmalıyım?


    Özellikler herkes sunroof için özel yağ kullanılmalı diyo, içerik yok, marka model yazmıyorlar niye? FBI mı tutukluyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.