Şimdi Ara

Active directory den anlayan arkadaslar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde yuzlerce pc den olusan bir domain forest var, yani birden cok domain var ve bunlar birbirine bagli. Benim yapmak istedigim ise bunlar arasindaki iliskiyi nasil cozebilirim? Bunlar birbirine neyle nasil bagli? Ayriyeten bu directory de olan butun kullanicilarin ayni id ve sifre ile gmail hesaplari var ve bunlar birbiri ile surekli senkronize. Active directorye nasil bagladilar gmail i ve bu nasil calisiyor? Asagi yukari 20 domain kontrolcusu var agda ve 3 tane domain var. Bu domainler arasi iletisim nasil saglaniyor? 



    Bunlar aklimi kurcalayan sorular, cevaplayan arkadaslara simdide tesekkurler. 


    Not: agda tam yetkim var bir tanidigin agi ve iznim var.

    Not2: konu gozukmedigi icin tekrar actim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selamlar ;

    Tam olarak ne öğrenmek istediğinizi anlamadım. Şubeler var ve networksel anlamda bağlantı ise çok farklı yontemleri olabilir ( mpls vpn , ipsec site-to-site vpn vb ) Active Directory mimarisi ise çok fazla detay ve ayrın içeren bir konu olmakla birlikte active directory içinde de genel olarak bir site topolojisi oluşturulur ve bu topolojideki domain controller sunucuları belli periyotlar ile birbirleri ile senkronize olurlar arada kullanılan network bağlantısı sayesinde. Net topolojiyi bilmeden net bir yorumda bulunmak doğru olmamakla beraber network tarafını geçtim sadece active directory yapısı bile çok geniş ve detaylı bir konu olması ve topolojinin de net olarak bilinmemesi itibari ile kimsenin size açıklayabileceğini düşünmüyorum. İlişkiyi çözmekten kastınız Active Directory ve Microsoft Sunucu sistemlerini öğrenmek ise Microsoft Sistem Uzmanlığı eğitimi veren kurumlar ile görüşebilirsiniz.




  • Topolojiyi bildigim kadariyla ozetleyeyim. Iki tane domain var, sirketin farkli binalari var ve bunlar birbirinden uzak binalar. Binalar internet uzerinden birbirine bagli hepsi birlikte local ag gibi gozukuyor. Her binada domain controller var ve bu iki domain birbirine bagli ama nasil oldugunu cozemedim.

    Acikcasi benim amacim kurulmus olan bu sistemi butunuyle anlayabilmek, bunun icinde yazdiklarinizdan anladigim kadariyla networkun topolojisini cozmem gerekiyor diye dusunuyorum. Topolojisini cozmem icin onerebilceginiz giris seviyesi yazilimlar varmi acaba?

    Yada ne yapmami onerirsiniz?



    Cok tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skythunderr -- 5 Ekim 2017; 3:17:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skythunderr S kullanıcısına yanıt
    Microsoft Sistem Uzmanlığı eğitimi veren kurumlar ile görüşebilirsiniz. Sistem uzmanlığı ve network eğitimleri alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.