Şimdi Ara

Acunn Neden Google'dan Ceza Yedi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan sanıyorum filtreden çıktı ama 1-2 hafta koskoca bir medya devi uğraşmıştı,

    Acunn.com Yaklaşık 1 aydır acaba ne zaman sandbox yiyecek diye düşünüyordum açıkçası. Bizim için beklenmedik bir durum olmadı diyerek konuya girelim. Bu yazımızdan acunn neden spam yedi tarzında aramalarınıza çare olup kendimizce bir takım gereksinimleri aktarmaya çalışacağız.

    Hem iç hem dış SEO açısından bir bakmak gerekirse ;

    Öncelikle biliyorsunuz çok yakın bir tarihte Google Phantom 4 Algoritma güncellemesi yapmıştı (daha önce okumayanlar varsa buradan okuyabilirler) sitelerin içerikleri ile ilgili durumları ele alan güncelleme, yanlış reklam yerleşiminin dahi gözünün yaşına bakmayacağının sinyallerini vermişti. Aslında bu durum yıllardır mevcut ama her yeni algoritma güncellemesi sonra bu tarz cezalandırmalar ile karşılaşıyoruz, tedbirli olmak gerekirdi diye düşünüyorum.

    Hal böyle olunca bu güncellemenin Türkiye’de en çok ne zaman ses getireceğini merak ediyorduk. Acunn.com’un cezalandırılması benim için sürpriz olmadı. Son dönemde iyice çığırından çıkılmış durumdaydı. Yani acunn.com’un “HOTMAİL KAYIT OL”, “GMAİL HESAP AÇMA” gibi içerikler ile organik trafik çekmesine birinin dur demesi gerekiyordu . İçerik kısmı tamamen adsense hesabından para kazanmaya çalışan blogger gibi doldurulan acunn.com belki şikayet belki Google algoritma tarafının kendi buluşuyla bir şekilde bulundu. Bunun neticesinde de inanılmaz bir hit kaybı yaşıyor. Bunu bir kaç görsel ile anlatmaya çalışalım:

    Hit kaybı aşırı boyutta
     Acunn Neden Google'dan Ceza Yedi ?

    İnanılmaz !

    Neden olabilir biraz detaylı bakalım, link profilini inceleyelim

    Acunn backlink profili,

     Acunn Neden Google'dan Ceza Yedi ?

    3000 referans sayfadan, 720.000 adet backlink. Bu tam çılgınlık gibi duruyor + detaylara inince vahim durumlar,

    Çağımızın hastalığı Footer Backlink
     Acunn Neden Google'dan Ceza Yedi ?

    İP şeklinde yazılı sayfa şuan açılabilir durumda live bir site, hatta acunn.com’u açıyor. Google’da index bulunmuyor fakat backlink sayılmış gözüküyor. Bunun dışında doğal olarak acunn büyük bir site, sağdan soldan bir çok linki olabilir ama bunlar footer backlink niteliğinde. Aynı sayfadan 1.000 den fazla olarak karşımıza çıkınca sorun teşkil ediyor. Eğer bu linkler disavow edilmediyse büyük sorun ama SEO uzmanı arkadaş bunları disavow etmiştir diye düşünüyorum. Bence sorun backlink tarafı da değil ama yine de detaylandıralım. Son zamanda alınan linklere göz atalım sadece; Son 3 ayda alınan 340 adet ref sayfanın linklerini incelediğimizde karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor:

    Son zamanlarda alınan 340 adet linki alıp URL Profiler yardımı ile süzüp aHrefs rankı 40’dan yukarı olanları listelersek elimizde neredeyse link kalmayacak.

     Acunn Neden Google'dan Ceza Yedi ?

    Bunların bile detayına girdiğimizde işaretlediğim site gibi alakası olmayan ve backlink olarak hiç olmaması gereken linkleri mevcutta görüyoruz ve çok güncel bunlar, aşırı güncel yani.

    Neredeyse hepsi zararlı link!
    NOT : Acunn.com domaini bu kadar büyük bir marka olmasa sırf bu durumdan bile sonsuza dek ban yiyebilir tabir-i caizse.

    ASIL MEVZUYA GELELİM…
    Gelelim içerik konusuna; Bence banlanmasında ki en büyük sebep olan içerik konusuna. Acunn.com konunun başında da belirttiğim gibi sanki adsense ile para kazanan, hit geldikçe click ile 1, 2 cent peşinde koşan bir blog gibi içerikler giriyor. Mesela acunn.com‘un kategorisini düşünün ve bir de şu aşağıdaki linklere göz atın siz Google olsanız ne yapardınız sonra bir de bunu düşünün; (Bu linklerin bir kısmı dün gece alelacele yayından kaldırılmış, yazı yazılırken gayet canlılardı)

    http://www.acunn.com/osym-sonuc

    http://www.acunn.com/haber/gmail-giris-gmail-oturum-acma-yeni-hesap-hotmail-kaydol-giris-yap-1026811-haber

    http://www.acunn.com/haber/milli-piyango-cekilisi-sonuclari-bilet-sorgula-29-agustos-sirali-tam-liste-1029999-haber

    http://www.acunn.com/haber/euro-ne-kadar-oldu-1-dolar-kac-tl-serbest-piyasada-doviz-fiyatlari-20-agustos-2016-1025463-haber

    http://www.acunn.com/haber/sayisal-loto-cekilisinde-inanilmaz-olay-sayisal-loto-1031hafta-sonuclari-1022631-haber

    İçeriklerden örnek olarak atacaklarım bunlar, dahası var, sayfalarca çarşaf çarşaf spam içerik çıkartılabilir,

     Acunn Neden Google'dan Ceza Yedi ?

    Yukarıda net bir şekilde gözükmekte, daha fazlası da mevcut. Çok fazla resim eklemek istemiyorum, zaten “acunn” diye search ederseniz spamda olduğunu göreceksiniz. Buyurun “Acunn” diye Google’a bir sorun bakalım, “nasıl bilirmiş ?”. Direkt olarak sıralamadan uçmuş durumda zaten. Yukarıda görünen linklerin bazılarına müdahale edilerek 404’e düşürülmüş, Google dizininden sayfalar kaldırılmış ama bu durum ne kadar hızlı düzelir açıkçası ben buna net bir yanıt veremiyorum.

    Geçtiğimiz yıllarda Google bu şekilde Radikal’in Milliyet’in dahi içerisinde olduğu bir spam operasyonu ile siteleri komple aramalardan kaldırmıştı(1 günlük bir durumdu, uyarıydı), aynı durumun bir benzeri 2016 yılının sonlarına doğru acun medya’nın başına gelmiş gibi görünüyor.

    Tek dileğimiz, Organik trafik kaygısı ile bu denli prestijli kurumların sitelerinin artık bu şekilde mundar edilmemesi

    kaynak : clicksus.com / seogaste







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.