Şimdi Ara

Ad-Aware önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim bilgisayarda bir problem var diye düşünüyorum.Öncelikle problemin ne olduğunu kısaca anlatıyım sonra cevabını beklediğim soruyu soracağım.

    Bilgisayarda Kaspersky Anti Virüs kullanıyorum.Ancak yaklaşık 2 ay önce Internet Explorer'da her 2 dakikada bir kendi kendine reklam siteleri, popup pencereler açılıp duruyordu. Ayarlarla da oynamamıştım herhalde durup dururken olmaz dedim ama bilgisayara casus yazılım girmiş olabilir düşüncesiyle Ad-Aware programları aradım.5-6 tane de bulup yükledim. Ad-Aware, Spybot, HiJacker falan bir çok programla tarama yaptım.Bazı şeyler buldu sildi. Ama nedense Explorer hala reklamları açıp duruyordu, hatta daha da sıklaşmıştı. Bende çaresiz Firefox'a geçtim.2 aydır Firefox kullanıyorum şükür bir sorun yaşamadım şimdiye kadar ama hala virüs veya truva atı falan var galiba bilgisayarda. Bilgisayarı her açtığımda Kaspersky Temp ve Temporary Internet Files klasörlerinde 3-4 tane Trojan uyarısı yapıyor.Sil diyorum hepsine ama her açtığımda aynı uyarılar tekrar çıkıyor.Halbuki ben Firefox kullanıyorum ve belleğe attığı dosyalar o klasörlerde toplanmıyor.Üstelik klasörlerin içerisi bomboş.Ama hala bana uyarı yapıyor.

    Acaba hala bilgisayarda bir casus yazılım var da ondan mı oluyor bilmiyorum. Virüs taraması yapıyorum Kaspersky ile o da birşey bulamıyor.Hatta Nod32 de var onla da tarıyorum onun da birşey bulduğu yok.

    Siz ne yapmamı önerirsiniz? Mesela bu Ad-Aware konusunda bu sorunu kökünden halledebilecek bir program öneriniz var mı?







  • Ad-Aware SE Professional-Spyware Doctor bir dene istersen
  • http://www.arovaxantispyware.com/ Bu tip olaylarda etkisi büyük.Yanlış alarmları olduğundan ve güncellemeler sık çıkmadığından kullanmıyorum ama deneyenler çok memnun.(ilk başta sahte antispyware yazılımı gibi görünüyor ama değil.Çok araştırdım.Sahte listesinde de ismi yok.Zaten kendilerinin HIPS yazılımı var ve oldukça övülen başarılı bir yazılım)

    http://www.superantispyware.com/ kendini kanıtlamış yazılım.Çok kullanılır.

    http://www.emsisoft.com/en/software/free/ özellikle tavsiyemdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.