Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alpdinc Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
84.769
Cevap
1.075
Favori
5.543.332
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SİNGAPUR GEZİSİ
    arkadaşlar işte geldim:
    2 adet rehber gezi kitabı 8-10 tane internet sitesi, ve singapurdaki kendi deneyimlerinden faydalanarak yazdığım yazı:
    umarım pek çok gezgine kaynak olur. bence gezmek sadece denize girmek değil diğer ülkelerin yemekleri, kültürü, ibadet yerleri, pazarları, gelenekleri vs. keşfetmek inanılmaz deneyimlere yol açabiliyor.


    Singapur havalimanı dünyanın en modern ve büyük havalimanları arasında yer alıyor. İçinde yok yok... Ne ararsanız var. Unutmadan buradan yapacağınız alışverişler, şehirden, bir de KDV olmadığı için ucuz. O yüzden vaktiniz varsa havalimanındaki Free Shopları inceleyin. Şehirde alacağınız ürün varsa fiyatlarını karşılaştırın. Yoksa sonradan pişman olursunuz. ama şehirde alışveriş yaparsanız dönüşte havaalanından vergiyi geri alabiliyorsunuz. bunuda unutmayın
    Havaalanı ile şehir arasındaki mesafe 15-20 dakika sürüyor. Şehre gitmek için iki alternatifiniz var. Ya taksi ile gidiyorsunuz. Ya da kalacağınız otellere yönelik olarak çalışan toplu minübüslerle. Bunlar taksi ile otobüs arası. Bavulunuzu aldıktan sonra çıkış kapısına yakın ofisleri var. Buraya gidip sıraya giriyorsunuz. Gideceğiniz yeri söylüyorsunuz. Sizinle birlikte bekleyen aynı yöne giden diğer yolcularla birlikte, modern, klimalı minübüslere binip otelinizin kapısına kadar uygun fiyata gidiyorsunuz. TAKSİ 16 S$ + 3 S$TAX
    Bu arada 1 s$ (singapur doları) = yaklaşık 1.1 türk lirası . yani fiyatlar baya uygun.
    GEZİ PLANI:
    Clifford iskelesinde çıkan turlar muhteşem tasarımlı klimalı katamaran veya tongkang yelkeni 4 köşeli çin yelkenlisine mutlaka binin. körfez ve açıklarını gezdirecek size inanılmaz bir ayrıntı.
    Clifford iskelesindeki change alley kısmında liman pazarlıklarını kıran kırana seyredebilirsiniz.

    China town:
    Yaşlı sürücü olcak mutlaka Trishaw a binin (3 tekerlekli çekçek) gezilecek yerleri en iyi onlar bilir, yarım saatlik gezi 30$ veya sling kokteyl dahil kişi başı 20 $ sıkı pazarlık gerekir.
    kaligrafi ustasından şans rulosu yazdırın;
    şeytan çıkarandan buhurlu kamış ve kağıt parçalarıyla kötü ruhları kovdurtun .
    Sri mariamman: her öğle ayin var kaçırma inanılmaz bir tapınak
    Kartonpat (mask) ve geleneksel singapur tahta ayakkabı imalatçılarını bulmaya çalışın
    Gemmil lane üzerinde budist tanrı heykelciği alın.
    mosque street sır sıra tezgahlardan birşeyler alın.
    ginseng ucuz bulursanız alın.
    telok ayer street te thian hock keng tapınagını gezin
    telok ayer street te telok ayer markete girin


    Chettiar hindu tapınağı :singapurun en zengin tapınağı ,tavuskuşunu saran altın yılanı görün.

    Little india:
    mustafa center i mutalaka gezin 24 saat açık ucuz ve çok büyük bir alışveriş diyarı.
    Yemek için serengon road üzerindeki zhujaio centre girin. yanyana inanılmaz yemek dükkanları var yüzlerce diyebilirim
    Orchard road:
    yüzlerce alışveriş merkezi var herbiri istanbuldakilerin en az bir kaç katı.
    Lüks alışveriş dışında peranakan place daki eski antikacılara gir

    Singapur zooloji bahçelerine gidiniz açık hava hayvanat bahçesi hayvanları kendi ortamlarında göreceksiniz en ender hayvanlardan biri beyaz kaplanları mutlaka kaçırmayın. 19.30 da gece safarisi var isterseniz katılın ama çocuklar için geç saat pek uygun değil.


    Jurong kuş parkı :günlük gösterilerin saatlerini control ediniz. binlerce kuş çeşidi var.

    East cost road: denize girme ve kiralanabilen günlük kulubeler.... super denize girilcek bir yer... palmiyeler bitiyor deniz başlıyor, aynı filmlerdeki gibi. bisiklet kiralayıp onlarca kilometre uzunluğundaki sahilde gezebiliyorsunuz. aile tipi 4 tekerlekli bisikletlerde var.
    dönerken:
    Sakya muni budha gaya : 15 metre yüksekteki buda haykeli var.buda ayak izi, kutsal ağacın kabuğu
    Leon sann sizi tapınağında gülümseyen adam karşılar. çok sıcak bir tapınak dumanların içinde çok otantik.

    Sentosa adası :
    muhteşem plajlarında denize girebilirsiniz.
    inanılmaz bir dünya
    universal studios bile var içinde.
    Jardine steps rıhtım istasyonu(faber tepesi) nden kalkan teleferikle veya world tarde centerin yanındaki teleferik kulelerinden kalkar.
    Yeni temalı su parkı fantasy island, asia ülkelerine özgü sokak ve göstericileriyle asian village, underwater world seratosa (havuzun içinde tünelle geziyorsunuz üstünüzden balıklar geçiyor. bir havuzda balıkları elinizi uzatarak sevebiliyorsunuz. yada özel akvaryumların içine elinizi sokuyorsunuz balıklar gelip elinizden yemek yiyorlar çok gıdıklanıyorsunuz ), kelebek parkı (her yerinizde kelebekler var super !, yüzmeye leverişli lagünler, lazerli su gösterisi magical sentosa, yiyecek merkezleri, iki lüks oteliyle mutlaka görülmesi gerekne bir yer içindeki trenle gezebilirsiniz.
    magical sentosa gösterisi:kesinlikle kaçırılmaması gereken bir gösteri : 4milyon s$ harcanarak yapılmış su,ses ışık ve lazer gösterisi. yaklaşık yarım saat sürüyor ve bence singapur da göreceğiniz en büyüleyici şeylerden biri.

    KÜÇÜK HİNDİSTAN : serangon road ve race course road civarı ,yemek için zuhujaio pazardaki yemek tezgahları yada race course road boyunca muz kabuğu restorantları .

    singapur zooloji bahçeleri : burda inanılmaz bir bitki örtüsü var ama zamanınız azsa en sona bırakın.
    DİKKAT ::: burada balıkçı limanı pongolda deniz ürünleri restorantlarına uğrayıp çok ucuza bilindik veya hiç görmediğiniz deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

    Havalimanı şehir arası race course road üzerinde bin ışık tapınağı bulunur . on binlerce ampül ile süslenen 15 mt yüksekliğinde buda heykeli vardır . aynı yol üzerinde singapurun en egzotik tapınaklartında olan ejder dağı tapınağı vardır .


    Kusu adası : singapurun güneyinde feribotla 45 dk. Iki tapınak vardır . güzel plajı tüm yıl kalabalıktır .

    Bilgisayar ve elektronik:
    bilgisayar ve elektronik: sim lim meydanı,Orchard road üzerindeki forum,
    Chine town point, PEOPLE’s PARK -CHINA TOWN- bu plazalar elektronik ve giyim eşyası baharat herşeyi barındırır. burada elektronik eşyalar 1-2 model eski olduğu icin SIM VE LİM den daha ucuz olabilir.
    eger elektronik urunler, bilgisayar, oyun merakiniz varsa 2 yer onerebilirim yine, funan ve sim lim centre. funan city hall da, kim lim centre ise bugis de..ilgilenenlerin zevk alarak gezicekleri yerler .( garanti belgesi kopyası ve vergi kağıdı varsa alınız vergi iadesi için)
    sim lim tower biraz ofsayt. satıcılar fazla uyanık dikkatli olun. birşey almaya gidiyorsunuz. başka bir şey önerip kazıklamaya çalışıyorlar.
    city tur otobüsleri:
    Singapur’da ilk işiniz oraya uğrayıp city hop on/off otobüsler şirketlerinden birini seçip bilet almak olsun. Günlük yada haftalık bilet alabilirsiniz. Bu otobüs firması Türkiye’de de var. Hani şu iki katlı kırmızı otobüsler. Üst katı açık, ve yol boyunca rehber geçtiğiniz bölge hakkında bilgi veriyor. İstediğiniz durakta inip bir sonraki otobüse kadar o bölgeyi dolaşabiliyorsunuz. Otobüsler tüm turistik merkezleri dolaştığından vakit kaybetmiyorsunuz. Bir günde görülmesi gereken her yeri görebilirsiniz. Bu yöntem kesinlikle size çok zaman kazandırıyor. Şehir turu yarım gün 25 S$ round ada turu tüm gün 60S$. Liman gezileri 20 S$. Sentosa ada turları 50S$.

    Alışveriş:
    Dikkat ! bugis street i görmeden singapuru terk etmeyin. içinde kesinlikle kaybolacağınız sokaklardan oluşan bir pazar. herşey çok ucuz. örneğin bir çantayı 5-10 dolara alabiliyorsunuz.

    Gece pazarları: pasar malam” ları kaçırmayın inanılmaz ucuz içinde kesinlikle kaybolursunuz.
    Antika: çin yeşimleri,seramikleri,ruloları,giysileri,bronzları,tütsülükleri,enfiye kutuları,tayland seramik ve bronzları,annam (eski Vietnam porselenleri),hint prinçleri,endonezya kökenli ahşap mask ve oymalar.
    Bunlar için :Çin mahallesinde pagoda, smith ve tapınak sokakları,Holland village, cuppage terrace, river valley road gezilebilir
    Batik:pamuklu ve ipekten yapılmış batik saronglar,elbise ceket vs bulabilirsiniz
    Biblolar ve el işleri:lucky plaza,tanglin centre,orchard point,Holland village,china town pointteki Singapore handicraft centre de bulabilirsiniz.hint yelpazeleri,sri lankadan gelen işlenmemişlş değerli taşlar, fil figürleri oyma endonezya kasklarıda kolay bulunur.
    Deri ürünleri: dünya standartlarıne gore çok ucuzdur. Timsah derisi vs.
    Yeşim taşı: burmadan getirilir.çin taşları arasında en değerlidir.işini bilen alıcılar için kelepirdir.
    Hediyelik eşya:
    çin mahallesi: şans ruloları,yemek çubukları, yelpazeler,tahta pabuçlar, sandal ağacından heykelcikler, çin domino taşları, kağıt fenerler, tütsülükler, bambudan yapılmış sırt kaşıyıcılar;
    Little india ve serangon road: altın veya plastic halhallar, tülbent bluzlar,sariler, gümüş biblolar, baharatlar, tavus kuşu tüyleri
    Singapurun simgesi orkidelerden yapılan Altın kaplama risis orkidelerinden alınız. bu orkideler zooloji parktada satılıyor.

    Yemek:
    Otellere yakın seyyar satıcı pazarları : newton circus (newton mrt durağına yakın), botanic bahçaleri ana giriş, kreta ayer(smith ve ttrengganu sokakları), cuppage center (3.kat marketlerin üstü), peoples park, boat quay,vclarke quay, esplanade satay club(raffles city yakınında deniz kenarında) bulunur.

    Mutlaka iç içmeden gelme : Raffles hotelde yaratıldığı günden buyana dünyanın her yanından müvdavimler kazanan içki gurmelerini kendinden geçiren SİNGAPUR SLİNG kokteyli genellikle cin kiraz konyağı taze misket limonu suyu cointerau veya Benedictine baharat ve sodayla hazırlanır .
    Ülkedeki en iyi yemek yenilecek yerlere gelince.
    Başta, Les Amis geliyor. Burası en Fransız lokantası. Birbirinden ünlü yemekleri burada yeme imkanınız var. Özellikle şarapları çok güzel. Öğle ve akşam yemekleri için ideal. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
    Tandoor—Kuzey Hindistan yemekleri yiyebileceğiniz bir yer. Hint müzisyenlerin eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri için ideal.
    Ancak ülkede kısıtlı bir bütçeyle gezmeye gittiyseniz, gidebileceğiniz en iyi yerler yiyecek merkezleri. Bunlar bina içlerinde ya da açık havada yer alıyor. Singapur ve Malezya yemeklerini burada yiyebilirsiniz. Hem de 4$ Singapur Doları gibi çok düşük bir fiyata. Burada ne yiyeceğim diye düşünüyorsanız endişe etmeyin. Değişik nudullar yani makarnalar başı çekiyor. Bunların tadına deniz ürünleriyle bakabilirsiniz. Pilavları da unutmayın. Buralara ulaşmak da zor değil. MRT denilen hızlı trenleri ya da otobüslerle gidebilirsiniz. Bunlara Orkide Caddesi’nden Bedok, Tampines, Tiong Bahru, Yishun ve Bishan yönüne giden otobüslerle gidebilirsiniz. Metro ücreti 1.40 Singapur Dolarından ucuz.
    Bu yemek lokantalarının benzerini, büyük alışveriş merkezlerinin zemin katlarında ya da en üst katlarında yer alan fast food lokantalarında da bulabilirsiniz. Ancak fiyatları, 5 ile 6 S$’ı arasında değişiyor.
    Çin yemekleri için, Çin Meydanı Yiyecek Merkezi’ne gitmelisiniz. Burası, Ayer Caddesi, 51 numarada yer alıyor. Üç katta 100 yemek lokantası yer alıyor. Her türlü makarnayı, bulabilirsiniz. Yerel yemekler de cabası.
    Deniz ürünleri için, UDMC Deniz Ürünleri Merkezi’ne gitmelisiniz. Burası da, Parkway’in batı yakasında yer alıyor. Sekiz tane deniz ürünleri lokantası var. En ünlüsü Kırmızı ev. Eğer değişik bir tat arıyorsanız, karabiberli yengeç, karides kızartma gibi deniz ürünlerini deneyebilirsiniz. Hafta sonları için rezervasyon gerekiyor.
    Hai Tien Lo: Kanton yemeklerini yiyebileceğiniz en iyi lokanta. Geleneksel Çin yemeklerini yemek istiyorsanız, deniz ürünleriyle yapılan nodullu deneyebilirsiniz.

    Çin Mutfağı:
    Char kway teow: deniz kabukluluları,sucuk parçaları,yumurts veya soya sosunda erişte
    Hainanese chicken rice: tavuk suyuyla pişirilmiş prinç, buharda veya fırında pişirilmiş tavuk parçaları.
    Hokkien mee: domuz eti kalamar ve sebzeyle sotelenmiş kalın erişte.
    Dim sum: çinlilerin gezer büfesi :doldurulmuş buğulama karides, domuz eti dolması,barbeküde domuz, kızarmış içli çörek, tatlı olarak mango veya sago pudingi, kremalı tart.yemeğin yanında geleneksel olarak çay içilir, çayın diğer adı: (çayiç:yum char)

    Malezya mutfağı:
    Satay:biftek,koyun eti,karides,tavuk tatlı baharatlarla marine edilir bambudan şişlere dizilir.kömür ateşinde pişirilir.öğütülmüş fıstık,fıstık yağı,acı biber,soğan,sarmısak ve demirhindi suyu ile hazırlanan soslarla sevis edilir . çin versiyonunda sosa ananas suyuda ilave edilir. Yanında çiğ soğan salatalık glutenli prinç (ketupat) sunulur
    Chendol : farklı bir hindistancevizi içeçiğidir.kırmızı fasülye yeşil jöle kahverengi doğal şeker kullanılır.
    karabiberli yengeç,:zencefil sarmısak ve acıbiberle tavada kabuğuyla kızartılır.
    üç lezzet (balık ,denizhıyarı, karides buğulaması),
    mah mee(küçük karides,balık,domuz,yeşillik,erişte ile sunulur),
    che heong fun (şehriye,istirdye sos,susam yağı , kızartılmış sarmısak)
    ! hokkien şeflerini arayın: erişte konusunda uzmandırlar.: dikkat:
    Hokkien usulu kızarmış mee:küçük karides,kalamar,domuz eti,fasülye filizi, diğer sebzeler erişte çorbasının içinde servis edilir.
    Or chien yada or luaf: ufak istirdye ve soğanla servis edilen bir omlettir.
    Hay cho: kızarmış karides köftesi Domuz eti püresi ve deniz kestanesiyle sunulur
    Or leung :kızarmış patates püresi
    Nasi lemak: hindistan cevizli sütlü pilav yanında körili tavuk salatalık ancuez kavrulmuş yer fıstığı ve sambal.

    Pekin mutfağı:
    Pekin ördeği: fırında pişmiş ördek etinin derisi soyulur,tatlı bir sosla beraber taze soğanlı salatalıklı prinç krepinin arasında servis edilir.
    Scechuan mutfağı:scezhuan usülü fume ördek pekin ördeğinden daha çok sevilir tavuk eti koyu ve tatkı soya ile çin likörü sosuna batırılarak yenir. Ördek çay yaprakları ve kafur tozunda tütsülendiğinden eti çıtır çıtır olur.
    Teochew mutfağı:istimbotu mutlaka deneyin (fondü). Çeşitli yemekler ortadaki sosa batırılırak yenir.
    Shangay mutfağı: Kızarmış balık kafası ve kuyruğu,frenk soğanı filizi ve karidesle birlikte sunulan kızarmış erişte, susam soslu deniz kabuklusu, yılan balığı kızartması,yengeçli mısır çorbası.
    Haynan mutfağı: ülkenin en çok sevilen tavuk yemeği: haynan usulu tavuklu prinç. Tavuk once zencefille doldurularak haşlanır,ardından acıbiber, limon ve tavukyağı sosuyla sarmısaklı prinç eşliğinde parçalar halinde servis edilir.
    Japon mutfağı: sushi,sashimi,tempura,sukiyaki,tepenyaki
    Tayland mutfağı:ilgi çekici deniz ürünleri, istiridye salatası,acılı tom yam çorbası(ekşi ve baharatlı).
    Hint mutfağı:
    Roti prata :baharatlı bir köriye eşlik eden yumurta ve peynirle veya koyun etiyle doldurulmuş katmerli gözleme
    pratayı izleyiniz hamur yemeği, et ve soğan konulursa murtabah denir.
    Kızarmış koyun pirzolasaı oldukça baharatlıdır, nane ve salamura demirhindi ile sevis edilir,
    tandoori:toprak fırında pişen marine tavuk eti,
    fish head curry: bol bahartlı ve acılı ve köride pişmiş barbın kafası,körili balık kafası oldukça doyurucu ve lezzetlidir.
    Rojak:ekşili tatlı chili soslu elma yumurta tofu ve kızarmış karides salatası
    Nasi beryani:safran,fındık ve baharatlarla pişen pilav, kaşmir pilavı: meyvelerle birlikte kızartılır.
    Körili börek: kuzu, koyun kıymasıyla doldurulmuştur.
    Peranakan mutfağı:
    Laksa : köri ve hindistan cevizli erişte yanında karides tavuk ve yumurta
    Otak otak: muz yaprağına sarılmış balık eti aromalı otlar ve baharat karışımı buharda ve ızgarada pişirilir
    Chye tow kway: bir tür sarımsaklı chilili rendelenmiş turp omleti

    Belli tarzda yoğunlaşmış restoran grupları: Cuppage road ,emerald hill road
    Meyve: rambutan, durian ye. Papaya yumuşak ve sulu haldeyken taze misket limonu suyu ile birlikte yenir. Mangoosteen kabuğunun içinde tatlı beyaz vardır. Chiku armuta benzer. Alphonso mangosu yiyin

    , İÇEÇEK: Taze soya fasülyesi suyu, besin değeri yüksek köpüklü bir serinleticidir. Yiyecek pazarlarındaki kopi tarek yüksekten dökülen kahve, hazımsızlık çekenlere zencefil çayı önerilir. Çin dilinde şerefenin karşılığı yam seng tir.
    Singapur sling kokteyli içiniz ünlüdür: cin,kiraz konyağı, taze misket limonu suyu, contreau veya Benedictine, baharat , sodayla hazırlanır.

    Otellerde ve otele yakın yerlerde bir çok kuaför bulunur. Masaj dinlenme vs birçok şey yaptırabilirsiniz

    NEREDE KALINIR?
    Ben peninsula excelsior da kaldım manzarası inanılmaz 2 havuzu var. kesinlikle tavsiye ederim. 19. kat ve üstünde oda alın.
    Westin stamford westin plaza otel 73katli,havuzlar
    Uygun bütçeli otelllere gelince. Bunlar arasında Riverview Hotel geliyor. Burası Çin Mahallesi’ne, Orkide Caddesi’ne yakın yerlerden biri. En büyük özelliği de Singapur nehri manzaralı. Mermer banyoları, yüzme havuzu, restoranları, toplantı salonları da var. Fiyatı uygun.
    Diğer bir otel de, Duxton Oteli: Çin mahallesi bölgesinde yer alıyor. Butik otelde lüks otellerde bulunan sosyal etkinlik alanları yok. Ama güzel bir Fransız lokantası ve şarapları var.

    ALIŞVERİŞ...
    Elektronik ile aranız iyiyse tam bir cennet. Gerçekten de yok yok. Aklınıza ne gelirse burada bulabilirsiniz. Bilgisayarlarla ilgili hemen her şey Funan Center’da. Burada kendinizi bilgisayar hazine dairesine girmiş gibi hissediyorsunuz.
    Fotoğraf makinesi, kamera gibi ürünleri arıyorsanız Orchid Road’da bulunan Budget alışveriş merkezini ziyaret edin. Sahibine bizi referans verin ve alışverişinizi yapın.
    En iyi alışveriş merkezlerinden biri ise, ülkenin en büyüğü olan Takashimaya. Her türlü marka ürünü burada bulmak mümkün. Orkide Caddesi’nde yer alıyor.
    Diğer bir alışverişi merkezi ise, bir ucundan diğerine ancak 20 dakikada yürüyerek gidebileceğiniz Suntec City Mall. Hemen her şey var burada. Eğlence yerleri, toptan satış yerleri, iki süper market, yiyecek bölümü, restoranlar ve dünyanın en büyük çeşmesi yer alıyor. Burası Raffles Boulevard ve Nicoll otobanı yanında yer alıyor. Marina Mandarin Hotel’in karşısında.
    Sinapurda Little Indiada kurulan bir Pazar var. O civardaki küçük dükkânlarda charm (sihir) adı altında yaptırabiliyorsun dedi. Kendini korumak, para kazanmak, aile hayatının mutlu olması için yapılıyor ama aslında büyü deniliyor

    AMITRA SPA
    Asya’nın en büyük spa merkezi olma özelliğine sahiptir. 35 masaj odası, fitness merkezi, değişik köpüklü havuzları, spa uygulamalarının uzun menüsü ve yüz masajı ile hizmet vermektedir.
    masaj yaptırın!!! tavsiye ediyorum
    Adres: 1Level6, Raffles, The Plaza, 2 Stramford Rd.
    Tel: (65)6336 4477
    Web:www.amitraspas.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 24 Aralık 2010; 0:37:08 >




  • Rehber için teşekkürler hocam. Birgün bizde gidebilirsek eminim çok yardımcı olacak.
  • Bilgisayars eline sağlık süper bir yazı dizisi olmuş.
  • rica ederim arkadaşlar resimleride yükleyeceğim ama düzgün bir resim sitesi bulmam lazım image shack problem çıkarıyor
  • Mesajım bulunsun. İleride lazım olabilir. Güzel rehber olmuş arkadaşım. Teşekkürler.
  • Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 24 Aralık 2010; 0:11:36 >
  • güzel çalışma arkadaşım.. teşekkürler..
  • singapur resimlerini iphone la çektim. gelmeden bir gün önce fotoğraf makinesi aldım. ama bunlarda güzel çıktı. hepsini upload yapamadım kusura bakmayın.

    otel penceresinden bir manzara
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    yoldan şehrin bir görünümü
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    otel ve casino gemi şeklinde yapılmış. muhteşem bir şey
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    kuşları doğal ortamlarınde besleyebiliyorsunuz
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    sentosa adasında bir plaj hava bulutluydu biraz koyu çıktı
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    cesaret lazım
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-


    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    sentoso adasından bir görüntü
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    sentoso adasındaki underwater world, balıkları besleyip sevebiliyorsunuz harika bir duygu
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    sentoso adasındaki underwater world bir tüpgeçitte ilerlerken üzerinizden balıklar geçiyor.
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-


    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    yunuslar insanların en iyi dostlarından biri
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    universal studios u görmediyseniz gidin. çok büyük bir show ve gösteri dünyası
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    gece şehirden bir görünüm
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    şehirden görünüm
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    bir hint tapınağını gezerken hint düğününe rastladık. çok güzel bir olaydı geleneklerini sonuna kadar korumuşlar.
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    15 metrelik dev buda heykeli. bağış kutusuna para atınca yüzlerce ışık yanıyormuş. ben atmadım
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    dünyanın en az rastlanılan hayvanlarından biri beyaz kaplanlar.
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    saldırırmı diye korkuyorsunuz hayvanlar size çok yakın.
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    kediler
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    büyük kediler
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    tembel kedi
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-


    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    tamamiyle altın bir tapınak süsü
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-

    şehirden bir görünüm
    Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 24 Aralık 2010; 1:00:35 >




  • tesekkürler, fotograflar harika, puanı da biriktirdim insalah ocakta devam eder bu kampanya biz de goruruz oraları, cok ozendim
  • umarım gidersin hocam. kampanyalar güzelleşerek devam ediyor. dahada iyi olacaktır.
  • hemen bir play card kaptım ve puanları biriktirmeye başladım, 3-5 sene sonra inşallah ben de giderim :)
  • Adios konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    05 Ocak itibariyle yaklaşık 600-650 TL lik world puanım olacak. Bu puanların 250 TL lik kısmının kullanım süresi 09 Ocakta bitiyor. Yani 09 Ocağa kadar tatil planlamamı yapmak istiyorum. Şimdi sorularıma gelecek olursak;

    1- Bildiğiniz üzere şu anki paket turlar 31 Aralıkta bitiyor. Bu paket turlar 01 Ocakta hemen uzar mı? Benim esas derdim 09 Ocağa kadar yeni turlar belli olur mu?

    2- Eğer 09 Ocağa kadar belli olmazsa nasıl bir yol izlemeliyim? Böyle uygun fiyata kendim seyahat planı yapabilirmiyim? (uçak bileti ve otel ayarlamalarını kendim yaparak) Yapabileceksem nasıl?

    Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cartok

    Adios konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    05 Ocak itibariyle yaklaşık 600-650 TL lik world puanım olacak. Bu puanların 250 TL lik kısmının kullanım süresi 09 Ocakta bitiyor. Yani 09 Ocağa kadar tatil planlamamı yapmak istiyorum. Şimdi sorularıma gelecek olursak;

    1- Bildiğiniz üzere şu anki paket turlar 31 Aralıkta bitiyor. Bu paket turlar 01 Ocakta hemen uzar mı? Benim esas derdim 09 Ocağa kadar yeni turlar belli olur mu?

    2- Eğer 09 Ocağa kadar belli olmazsa nasıl bir yol izlemeliyim? Böyle uygun fiyata kendim seyahat planı yapabilirmiyim? (uçak bileti ve otel ayarlamalarını kendim yaparak) Yapabileceksem nasıl?

    Şimdiden teşekkür ederim.


    Avans puan kullanabilirsin. Bugun cağrı merkezini ara beyendiğin tatil programina kaydını avans puanlarla yaptır, puanların hesabına geçtiğinde avans hesabından düşer




  • bilgisayars, en alttaki resimde çatıda ufo var sanki nedir hocam o :)
    güzel gezi olmuş, paylaşım ve rehber içinde teşekkürler. darısı bize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dangeraus


    quote:

    Orijinalden alıntı: cartok

    Adios konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    05 Ocak itibariyle yaklaşık 600-650 TL lik world puanım olacak. Bu puanların 250 TL lik kısmının kullanım süresi 09 Ocakta bitiyor. Yani 09 Ocağa kadar tatil planlamamı yapmak istiyorum. Şimdi sorularıma gelecek olursak;

    1- Bildiğiniz üzere şu anki paket turlar 31 Aralıkta bitiyor. Bu paket turlar 01 Ocakta hemen uzar mı? Benim esas derdim 09 Ocağa kadar yeni turlar belli olur mu?

    2- Eğer 09 Ocağa kadar belli olmazsa nasıl bir yol izlemeliyim? Böyle uygun fiyata kendim seyahat planı yapabilirmiyim? (uçak bileti ve otel ayarlamalarını kendim yaparak) Yapabileceksem nasıl?

    Şimdiden teşekkür ederim.


    Avans puan kullanabilirsin. Bugun cağrı merkezini ara beyendiğin tatil programina kaydını avans puanlarla yaptır, puanların hesabına geçtiğinde avans hesabından düşer

    Hocam öncelikle teşekkür ederim fakat yazdıklarımı tam olarak okumadınız sanırım. Ben avans puan kullanabileceğimi biliyorum. Puan miktarım ile ilgili bir sıkıntım yok. Benim yukarıda sorduğum şeyler bambaşka konularla ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 24 Aralık 2010; 15:52:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    bilgisayars, en alttaki resimde çatıda ufo var sanki nedir hocam o :)
    güzel gezi olmuş, paylaşım ve rehber içinde teşekkürler. darısı bize.

    o alışveriş merkezinin üzerinde bir bina sanırım restaurant olmalı girip bakmadım.
  • arkadaşlar ben de özendim şimdi bu kart olayına.

    2 sorum var,

    1- play card var bende, adios ayretten alıcam ama internet bankacılıktan başvuramadım, ancak play kartı adios a çevirebilyiorum, ki pek mantıklı değil sanırım, hem play hem adios sahibi olmak mümkün mü? evetse, nasıl_?

    2- kart limitim 2 bin lira, ben limit arttırmak için hem işletmemle ilgili belgeleri hem vergi levhasını falan fax çektim ama yanıt yok, bu limit artırmanın pratik bir yolu var mı? 2bin lira yetmiyor, 4 bin falan istiyorum

    teşekkürler
  • mesajimiz bulunsun
  • Yeni tur paketleri hakkında bilgisi olan var mı?
  • 2- kart limitim 2 bin lira, ben limit arttırmak için hem işletmemle ilgili belgeleri hem vergi levhasını falan fax çektim ama yanıt yok, bu limit artırmanın pratik bir yolu var mı? 2bin lira yetmiyor, 4 bin falan istiyorum

    teşekkürler


    Eğer işletmenizin bankada hesabı varsa, direkt kendi şubenizle görüşün iki satte limit arttırıyorlar.Ben de limiti arttırmak için telefon bankacılığını aradım bir sürü evrak isteyip traş yaptılar ama kendi şubemi arayınca iki saatte limitim artmıştı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.