Şimdi Ara

Ağ kurmak için Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar Konu önceden açıldı mı bilmiyorum sınırlı zamanım olduğundan bakamadım. Eğer önceden açılmışsaaa şimdiden özür dilerim.

    Şimdi biz okul lojmanları arasında oyun oynamakk için ağ kurmak istiyoruz. Bunun içinde Everest marka 4 Portlu swicth vede biri 40 diğer 30-35 metre olan kablolar aldık. VEde bunları gerektiği şekilde PClere taktık. Ama ağ kurmada sürekli olarak sorunla karşılaştık.

    PClerin adları değişik, İşletim sistyemleri değişikti 2sinide SP 2li hale getirdik. Ellem ettik kullem ettik ama bir türlü ağı kurmaadık. İnce bir ayar olduğunbariz açık ama bir türlü onu ayarı tutturmadık.

    Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...



  • ilk olarak hepiniz kendinize basit bir ip verin.
    ip vermek için ağ bağlantılarıma sağ tıklayın özelliklere girin açılan penceredende "yerel ağ bağlantısına" sağ tıkla özelliklere girip tcp/ip

    ip adresi kısmına misal olarak 192.168.1.2 (diğer bilgisayarlar için 192.168.1.3 ve 1.4 verirsiniz)
    alt ağ maskesi kısmına 255.255.255.0
    ağ geçidine 192.168.1.1 (yazmasanda olur)

    artık aynı lan ağında olursunuz.
  • ElectroTech ağ kurulması için iki bilgisayarı birbirine baglayan ethernet kablosu şart değil mi?
  • kalbo illaki gerekli. Ama 3 bilgisayar bağlanacağı için kablolar iki bilgisayar arasında değil. bilgisayardan kablolar switche gidecek.
  • Kablolarla uğraşana kadar neden kablosuz modem kullanmadınız daha pratik olurdu hemde kablosuz modem kablo masrafından kendini amorti eder kablo karmaşıklığıda olmazdı
  • kablosuz ağ üzerinde oynanan oyunlarda ve dosya paylaşımında verim alınamaz. kaldı ki bilgisayarlar aynı bina içerisinde de olmayabilir. wireless aynı evin odaları arasında bile kayıplar yaşanıyor.

    en güzeli kablo olur bence. wireless tuzlu olur. paket loss nedeniyle olaylarda huzur vermeyebilir
  • verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. özellikle elektrotech sana teşekkür ederim. verdiğin bilgiyi şuanda uygulama fırsatım yok çünkü kullanacağımız PClerden birini ekran kartı ve RAM takarken anakartını yakmışız. PC şimdi tamirdeee gelince dediklerini harfiyen uygulayacağım inşallah olur.
    herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.