Şimdi Ara

Ağ sorunu (lütfen yardım edin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ethernet çoğaltıcı bir alet yardımıyla evde 3 makineyle internete giriyorduk. Bir adet netbook (win 7 kurulu) bir adet masaüstü (win 7 kurulu) bir adette xp yüklü masaüstü pc.
    Sorun dün sabah başladı,win 7 yüklü masaüstü pc de ağ tanımlanamıyor hatası almaya başladım.Genelde aygıtı devre dışı bırakıp etkinleştirmek sorunu çözerdi,işe yaramadı,bende bunun üstüne forumlarda araştırma yaptım;güvenlik duvarını kapatın demişler kapattım,işte mac adresi verin demişler (ne olduğundan bile emin değilken baka baka yaptım) Ağ ve paylaşım merkezinde gelişmiş paylaşım ayarlarını yine sitelerde gördüğüm gibi değiştirdim,ethernet kablosunu değiştirdim,modemi resetledim,elle ip vermeyi denedim.En son diğer makinelerin internet bağlantısını kesip win 7 yüklü masaüstüme format attım,ağda tek bağlı cihaz onu bırakarak,yine işe yaramadı,sağ altta ağ sembolünün üstünde ünlemi gördüm mü delirecek gibi oluyorum artık. Bir tek anakartım asus p5kpl-vm güncel driver ı asus sitesinden indirmiştim,kurulumunda sürekli hata veriyor,ama aygıt yöneticisinde ethernet kartım sorunsuzca çalışıyor görünmekte. Windows 7 ultimate kullanıyorum bu arada.

    Çözümünü bilen fikri olan varsa nolur yardımcı olun arkadaşlar,2 gündür başka şeyle uğraşamaz oldum,şimdiden teşekkürler yardımcı olacak arkadaşlara







  • Sorun ağ ürünlerinde değil gibi. Kurulumda hata veriyorsa, makinada sorun var demektir. Harici ethernet kartı takıp deneyebilir misiniz?
  • evet hocam doğrudan modemden aldığım ethernet kablosuyla bile çalışmadı sanırım sorun ethernet kartında,bir gece içerisinde kendi kendine nasıl bozulmuş anlamadım,ama yarın sık alışveriş yaptığım bir bilgisayarcıya götürüp başka bir ethernet kartı denemelerini rica edeceğim,teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.