Şimdi Ara

Age Of Civilizations 2 İnceleme PUAN = 83/100

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler cümleten hayırlı cuma akşamları. Yaklaşık 15 saat(Bu oyun için bence minimum oynanış süresi) bu mereti oynamış bulunup incelemeye değer bir oyun olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bahsetmem lazım ki incelemeyi kendi kural, oynanış ve zevklerime göre değerlendiriyor, aynı türdeki başka oyunlarla karşılaştırıyorum. Ve başka bir bilmeniz gereken şey ise bu benim ilk oyun incelememdir. Bunun içinde basit, tefferruatı olmayan bir oyun seçtim. Giriş bölümünü daha fazla uzatmadan geçelim incelemeye.

    Oyunun amacı dünya üzerindeki istediğiniz herhangi bir devleti seçip diğer devletlerse savaşmak, bunun sonucunda da ekonominizi ve nüfusunuzu arttırmaktır. Eğer en sonuna kadar dayanır(Ben dayanamadım daha ) ve ülkeler sıralamasında 1. olup başka herhangi bir devlet kalmazsa oynadığınız mapte, tebrikler. Hayatınızdan minimum 10 saati bunun için uğraştınız demektir.

    Oynanış olarak ise bu oyunla amacı neredeyse aynı olan başka bir oyun (HOI 4) ile karşılaştıracağım. HOI 4 ün en büyük sorunlarından biri olan zor kontrol ve oynanış bu oyunda tamamen kaldırılmış durumda. Oyunun tek zorluğu arada bir kafasına esenin( Ülkeler sıralamasında 1. olan devlette dahil, sonuncu olan da dahil) size dalması, savaş açmasıdır. Ayrı eten bu güzel gibi görünen (sıra tabanlı, 100000000 asker bas gir kazan mantığı) ülkeler sıralamasında 1. olduğunuzda monotonlaşmasıdır. Daha kesecek, savaşılacak 100 küsür devlet olmasına karşın hepsinden güçlü olduğunuz için ve yeni stratejiler, taktikler geliştiremediğiniz için böyle olmaktadır.

    Hikaye olarak bir şey bulunmamakta. Ama seneryo diye bir şey var. İstediğiniz tarihte (mesele 1450 tarihinde Osmanlı ile, 2016 tarihinde Türkiye ile oynamak) oyunu oynamak oyundan canınız sıkıldığında sıkkınlığınızı bir anda gideriyor! Türkiye oynamaktan canın mı sıkıldı? Yeni zevkler mi istiyorsun? Osmanlıyla oyna! Gerçekten 1 saat oynamak için girdiğiniz oyunu 3-4 saat oynayıp anca bırakabilmenizi sağlıyor.

    Boyut olarak ise gerçekten çok küçük. 389 MB! Ve bu oyun her neredeyse her hafta güncelleniyor. Yapımcısı Lukasz Jakowski gerçekten çok fazla ilgileniyor oyunla. Oyunun ben pc versiyonunu oynamama rağmen telefonda da olması hoş bir durum.

    Sonuç olarak PUAN = 83/100 bunu sebebi ise herhangi bir seneryo da 1. liğe oturduktan sonra oyunun sıkmaya başlaması. Ve tabiki basit ve uzun sürede sıkan savaşma tekniği.


    Gençler dediğim gibi bu benim ilk incelemem hatalarım olabilir kusura bakmayın. Her türlü eleştiriye açığım.







  • Elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.