Şimdi Ara

Ağırlıklı Olarak Rock Müzik için Kafaüstü Kulaklık Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle konuyu, 150-300 TL arası kafaüstü kulaklık tavsiyeleri başlığına açaktım. Yalnız konuya baktığımda uzun süredir tavsiye verilmediğini gördüm, o yüzden yeni bir konu açma ihtiyacı hissettim.

    - Ağırlıklı olarak psychedelic, progressive, hard ve classic rock dinleyen biriyimdir.
    - Çıkabileceğim maksimum 250TL bütçemle dinlediğim müzik tarzlarına uygun, kafaüstü bir kulaklık aramaktayım.
    - Müziği telefonumdan dinliyorum(iPhone 5S).
    - Birinci tercihim sıfır ürünlerdir.
    - Özellikle progressive rock karmaşık ve enstrümantal virtüöziteye dayandığından her enstrümanı ayırt edebilmek isterim. Kesinlikle kulaklığın bas ağırlıklı olup midleri ve tizleri boğmasını istemem.
    - Daha önce Marshall Major kullandım ancak açıkçası o zamanlar biraz daha bilinçsiz bir dinleyiciydim ve kulaklığım 4-5 ay önce bozuldu.

    Aradığım özellikleri ve kısıtlamalarımı, yukarıda maddeler halinde saymaya çalıştım. Tavsiye konusunda yardımlarınızı beklemekteyim :)







  • Peiz! kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Tam dedim bu arkadaşın aradığı kulaklık Marshall Major. Ama en sonda yazmışsınız kullandım diye :) Söylediklerinize göre Major sizin istediğiniz tipte bir kulaklık. Açıkçası ben de bu kulaklıktan almayı düşünüyorum kısa zaman içerisinde, deneme fırsatım olmadı ama söylenenlere göre hoşuma gidecek gibi. Siz Major kullanırken şu ana göre tecrübesizmişsiniz ama en azından bir fikir sahibisinizdir kulaklık hakkında. Memnun muydunuz? Dinlediğiniz türler için uygun mudur? Ben de sizinle yakın müzik türlerini dinlerim.

    (Tavsiye almak için açtığınız konuda sizi tavsiye vermeye zorluyorum ama)

    Dinlediğim gruplar; Pink Floyd, King Crimson, Camel, Alan Parsons Project, Dream Theater, Opeth, Anathema, Iron Maiden...

    Konuyu nereye çektim...

    AKG K450 kulaklığı araştırabilirsiniz hocam. İzolasyon sorun olmaz derseniz bu kulaklığı da bu türler için önermişler genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 25 Ocak 2014; 23:48:51 >




  • Hocam selamlar,

    Dediğim gibi çok da dikkatli bir dinleyici değildim o zamanlar. Örnek vermek gerekirse o zamanlarda da Floyd dinlerdim ama Gilmour solo atsa da dinlesek diye beklerdim. Artık müziğe tamamen bir bütün olarak bakıyorum. O yüzden kulaklığın performansını malesef değerlendiremiyorum net olarak ama kullanım açısından çok da rahat bir kulaklık olmadığını söyleyebilirim en azından. Özellikle yaz aylarında dışarıda kullanamıyordum çünkü aşırı terleme yapıyordu mesela.

    AKG K450'yi ben de duydum ama tabi biraz daha araştırma yapmam gerekiyor, sonuçta öğrenci kesimiyiz ve kulaklığa verdiğimiz para öğrenci için hakikaten büyük para :) Varsa eğer başka duyduğun K450 tarzı kulaklıklar onları da biraz daha araştırmak ve daha kesin bir sonuca varmak isterim.

    Cevabın için teşekkürler bu arada :)
  • Hala aramaktayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.