Şimdi Ara

AK-47

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AK-47 (Rusça'dan kısaltma: Автомат Калашникова образца 1947 года, Avtomat Kalashnikova abraztsa 1947 goda), Otomatik Kalaşnikof tüfeği. 1947 model bir Sovyet saldırı tüfeğidir. 1947 yılında Mikayil Kalaşnikov tarafından tasarlanmış ve IZH firması tarafından üretimine başlanmıştır. 7.62x39 mm'lik mermisi kullanır. Dünya üzerinde 100 milyondan fazla AK-47 vardır.

    Genel Bilgiler [değiştir]

    AK-47 Soğuk Savaş yılları boyunca birçok çatışmada kullanılarak komünist blok için sembol haline gelmiştir. Hızlı üretilebilmesi, kullanım ve bakım kolaylığı nedeniyle AK-47, 1951 yılında üretilmesine rağmen bugün birçok ülke ve gerilla grubu tarafından hala büyük miktarlarda kullanılmaktadır. Kopyası en çok üretilen tüfeklerin başında gelen AK-47, kendisi de kopyadır. İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru göreve giren Alman StG-44 tüfekleri üzerinde geliştirilen AK-47`in tasarım sürecinde birçok Alman mühendis de görev almıştır.
    Soğuk Savaş yılları boyunca Çin ve Varşova Paktı'na bağlı ülkelerce de lisans altında üretilen tüfeğin modifiye edilmiş birçok modeli de çeşitli ülkelerce imal edilmiştir.
    AK-47 dayanıklılıklarıyla tanınır; sudan, çamurdan, kumdan etkilenmez ve çok nadir tutukluk yapar, ayrıca ucuza ve pek çok şekilde temin edilebilmesinden dolayı özellikle terörist gruplar tarafından tercih edilmektedir. Asimetrik savaş koşullarına uygunluğundan dolayı terörist gruplar ve gerillalarla mücadele eden askeri birliklerin genellikle kendi silahları yerine ele geçirdikleri AK-47`leri kullanması silahın başarısını göstermesi açısından önemlidir.
    AK-47'ler Türk Ordusu tarafından da kullanılmaktadır. Özellikle PKK ile çatışmalarda ele geçirilen AK-47'ler Türk ordusu bünyesine katılmıştır.
    AMAAA BENİM FAVORİM AK-47U STOPPİNG POWER İLE MANYAK BİR SİLAH OLUYOR

     AK-47







  • bilgilendirme için teşekürler,ben askerliğimde kullanmıştım bu tüfeği nerdese bakım yapmasanız bile uzun bi süre kullanılabir nitelikte idi,söküp takmakta çok basittir g3 e göre ama nişangahı g3 e göre uzak hedefler için pek iyi deildir.
  • dunyada cok yaygın sılah turu ozellıkle afrıka ulkerınde cok sık goruyoruz.orgutlerle bu sılahı tercıh edıyorlar,ruslar pazarlamasını ıyı yapıyor.Kalashnikova,acıklama yaparken haberlerde gormustum ''ben bu sılahı ınsan olumlerı ıcın yapmadım,bundan dolayı cok uzgunum'' gıbı acıklama yapmıstı.sılah ne ıse yarar ne ıcın kullanılır sankı bılmıyor.
  • ya bu keleş degilmi
  • askerde gözü kapali 10 saniyede söküp 16 saniyede takıyordum jarjör sök kurmakolu cek bırak tetik düşür dipcik mandalına bas üst kapak cıkar yayı sök kurmakolu ve ateşleme mekanizmaını sök son olarak el kundagı ve harbiyi sök heygidi günler
  • favorilermiden
  • SOVYET SALDIRI TÜFEĞİ AK-47

    Kısa tanıtım belgeseli

    >>https://youtu.be/d6L7Kx4k7S8
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.