Şimdi Ara

Akademik - Bilimsel kitapları nasıl okuruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben bu konu üzerine biraz eğilmek istiyorum. Elimize akademik bir kitap aldık ve okumak istiyoruz. Bu nasıl olmalı?

    1.ÇEVİRİSİ DÜZGÜN OLMALI..
    -Akademik ya da bilimsel kitaplarda yaşadığımız en başlıca sorun, çeviridir. Çevirmenlerimiz kitabı öyle sıkıcı öyle okuyanı yoran bir halde çeviriyorlar ki, kitap içinden çıkılamaz bir hal almakla birlikte her bir sayfada okuyucuyu sıkıp bıraktırma noktasına getiriyor. Bir kitap akademik bile olsa okuyucu tarafından okunurken yağ gibi kaymalı. Yani bazen okuyucuyu alıp başka yerlere götürmeli rahatlatmalı. Çevirmen bunu nasıl yapsın diyorsanız işi bilmiyorsunuz demektir. Anlamı bilinmeyen türkçe'de bile zar zor anlaşılabilen kelimelerle çeviri yapılırsa okuyucu kitabı bırakır ve kitaptan sıkılır. O yüzden kelimeler sadece doğru değil günlük hayattan birebir seçilmelidir. Bu sayede okuyucuyu kendisine bağlayabilir ve sıkıcılık ertelenebilir.

    2.BÖLEREK OKUYUN..
    -Bölerek okuma olayını birçoğu yerde okursunuz ancak bu durum akademik kitaplarda daha yaygındır arkadaşlar. Bölüm bölüm okumalısınız ve zamana yaymalısınız. Akademik kitaplar bir çırpıda okunabilen şeyler değillerdir. Bir çırpıda okursanız da bir şey anlamazsınız. Lütfen ama lütfen bu konuda kendinize yüklenmeyin. ''Tamam bölerek okudum da çok az bir yer okudum'' diye hayıflanmayın boş yere. Çünkü devam etseydiniz ederdiniz ama öyle bir sıkılırdınız ki bir daha elinize almak bile istemezdiniz kitabı. Uzun süre de ertelersiniz kitabı ve akademik kitaplar uzun süre ertelendiklerinde bir daha ele kolay kolay alınamayabilirler.

    3.NOT ALIN..
    -Bu kitaplarda hayati yerleri not almak çok önemli. Öyle önemli ki kitabın bir bölümünü baştan okumak yerine aldığınız notlara baksanız sadece, o bölüm olduğu gibi tarafınızdan hatırlanacaktır. Bu sayede hem boş yere okuduğunuzu da zannetmeyeceksiniz. Evet bu sizi yavaşlatacak ancak akademik kitaplar hızlı okunmazlar, okunmamalıdırlar da. ( bu bölüm önemli bu bölüm sayesinde çalışkanlılık egonuzu besliyorsunuz )

    bunlar ilk etapta aklıma gelenler... Daha sonra önemli birkaç bir şey daha yakalarsam eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96EA43C7C -- 31 Ocak 2022; 0:47:17 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.