Şimdi Ara

AKG Y50 incelemesi, Amfi(fiio e11) performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Kendimce yaptığım araştırmalar sonucu satın aldığım akg y50 ürünü hakkında deneyimlerimi paylaşmak üzere bu başlığı açtım umarım faydalı olur. Kulaküstü kulaklık arayışımda marka arasında kararsız kalıp son olarak bu ürünü tercih ettim. Kendimce araştırma yaptığım ürünler: Superlux hd681 evo,shure srh240, marley denim .
    Ürünün görseli:
     AKG Y50 incelemesi, Amfi(fiio e11) performansı


    Genel Değerlendirme:
    Ürün yakışıklı bir kutuda geliyor. Kutu içeriğinde 6,3mm jak dönüştürücü, taşıma çantası, aux kablosu ve kitapcıkları var.
    Aux kablosu görüntü ve dokunulduğunda dandik bir his veriyor fakat eziyet ederek kullanan biriyim ve bir sorunla karşılaşmadım kaliteli görünmese de öyle. 6,3 jak altın kaplama, çantası bez yapıda, kaliteli olsa da tercihim sert bir şeyler olmasıydı; Brainwavz taşıma çantaları gibi.
    Ürünün görselliği oldukça iyi. Kulaklıkların arka kısımları metal ve dışa parlak. Kocaman logosu hoş durmasa da fors işi. Üst kısımdaki kafa minderler gayet kaliteli nitekim silikon padleride öyle yalnız, ürün uzun kullanımlarda beni oldukça yordu. Kulaklarım hamladı diyebilirim. Genelde kulakiçi kulaklık kullanıyorum, gürüntü engelleyici olabilmesi için böyle olması gerektiğini düşündüğümden şikayetçi değilim ki bu konuda da oldukça başarılı. Dış ortam ile alakanızı tamamen kesiyor. Amfi ile yüksek seslerde bile dışarıya çok az ses veriyor. Amfi kullanmıyorsanız ses dışarıya çıkmadığı gibi dış ortamlada alakanızı kesiyor.
    Ses kalitesi:
    Bu işin erbabı değilim, teknik bilgi ve eğitimini almamakla, kullandıkça tecrübe edinip öğrenip, yorumlamaya çalışıyorum. Genelde kulakiçi kulaklık kullanırım ve bas ağırlıklı rap şarkılar mp3 listemde ağırlıklı. Kulakiçi kulaklık olarak kullandığım üründe jbl j33a modeli. Kulaküstü kulaklık almamdaki sebep; büyük sürücülerin sunduğu sesdeki detaylılık. Nitekim bu kulaklık bu konuda merakımı oldukça tatmin etti. Yüksek frekanslarda gerçekten çok iyi iş çıkarıyor. Sesler çok net ve berraklığı ile beraber her tınıyı hatta birçok kez dinlediğim şarkıların arka planlarındaki garip garip anlam veremediğim gürültülü seslerin varlığından bile haberdar oldum. Enstrümanları birbirinden güzel ayırıyor. Sahne tecrübemi de bu kulaklıkla geliştiğini düşünüyorum. Sahneside oldukça iyi ve çok rahat ambiansı çok rahat farkedebiliyorsunuz. Fiio e11 ile de yine yüksek frekanslarda kalitesini ve berraklığını koruyor. Tarkanın ahde veda albümünü bir kere dinleyip geçmiştim ki bu kulaklık albümü bana onlarca kez dinlettirdi. Gerçekten bu tür şarkıları bu kulaklıkla dinlemek büyük keyif. Gel gelelim beğenmediği, olumsuz yönlerine; Ürünün sesi seviyesi çok yüksek değil. Yüksek seslerde dinlemeyi seviyorsanız amfi ile kullanın. Düşük frekanslar ön planda değil ve ses ile dengeli bir şekilde. Bası alıyorsunuz ama öyle dolu dolu değil. Bass seven biri olarak hüsrana uğradığım nokta da bu oldu. Bası artırmak için amfiyi taktım ve fiio e11 in bass equalizerini 3. kademeye getirdikten sonra karşılaştığım manzara şu; Bazırt,, buzurtt, bızırtt.. Bas berbat olmakla beraber sesi de tamamen bozdu. Kulakiçi kulaklıkta bu bozulmanın 4 de 1 ile karşılaşmamıştım ki hiç beklemediğim bir durumdu. Amfi takmadan size dinlettiği bass lı bir müziği, Biraz kopiyim yahu diyip amfiyi taktıktan sonra rezil ediyor. Amfiden dolayıdır bu yahu diyeceğim de, kulakiçi kulaklıklar da hiç bu sorunu yaşamadım. Bu kulaklık berraklık, ses detaylılığı ve yüksek frekanslarda kaliteli bir müzik dinlemek için üretilmiş, zengin bass dese de, bass adına birşeyler sunsa da yüksek seslerde kopmalık bir kulaklık değil. Birçok şarkıda denedim, %90 nında bası bozuk ve seside bozdu(amfi ile böyle). Birçok müzik türüne hitap ediyordur mutlaka, benim denediğim sanat müziği ve slow şarkılarda ise tadından yenmez. Beni aldı uzaklara götürdü diyebilirim. Bu tür şarkılardaki hafif şiddetli basıda güzel sunuyor. Amfi takıp pop,rap rock dinleyeceğim derseniz bence yaklaşmayın, Amfi bana fazla, orta seslerde yeterince keyif alıyorum diyorsanız hertürlü mizği keyifle dinleyebilirsiniz fakat basın dengeli olduğunu unutmayın. Slow sanat müziği ve benzeri gibi türde müziklerde bence daha iyisi varmıdır şeklinde soruyu oluşturacak kadar başarılı bir performansı var. benim yorumlamam bukadar arkadaşlar :D umarım faydalı olmuştur. Ha bu arada bu kulaklığı birkaç gün kullandıktan sonra taktığım kulakiçi kulaklıktan hiç keyif alamadım. Meğer cennet yakınlardaymış da biz yabanda geziyormuşuz. Herkeze hayırlı günler.







  • Teşekkürler hocam inceleme için . Bende cks77 yi bırakıp headphone'a yönelmek istiyorum fakat basstan tavizde vermek istemiyorum amfi ile kullanıp bateri seslerini rahat ayırt etmek gibi bir amaç için düşünüyorum lakin tam bir model belirleyemedim daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan akg y50 kulaklık burn in sürecini aştı ve basları oldukça iyileşti fakat yinede bir kulakiçi kulaklıkdaki bass kalitesi yok. Müziğin detaycılığı ve sahne muazzam yani satmayı düşünüyordum ki vazgeçtim artık keyifle kullanıyorum. Kulakiçi kulaklık tamamen hayatımdan çıktı diyebilirim spor yaparken kullanıyorum sadece. Bass konusunda övülen bir model biliyorum linkini veriyim. Bundan sonra yeni modeli çıkmaz ise satın alacağım kulaklık kendisi olucak. Buyur linki;
    http://www.amazon.com/JVC-System-HA-SZ2000-Stream-Headphones/dp/B00CIQ7NXQ

    bir alt modelide var ve oda çok övülüyor;

    http://www.amazon.com/JVC-Kenwood-HA-SZ1000-Victer-Headphones/dp/B00CIQ88UI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zambidis -- 21 Mayıs 2016; 16:11:01 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.