Şimdi Ara

AKILLI SAAT Mİ NORMAL SAAT Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Samsung galaxy watch ve armani ar1979 modelleri arasında kararsız kaldım ar1979 modeli saatçide gördüm denedim çok çok hoşuma gitti 3360 TL den 2000TL ye düştü fakat gariptir hepsiburada da 720-850 arası bir çok satıcı satıyor ( bunlar replika mı onuda bilemedim) 2000 TL civarı olan galaxy watch da görünüşü ile içimde ukte kalmıştı hep ama kullananlar pek memnun değil gibi birde akıllı saat acaba 2-3 yıla sorunlar çıkarır çöp mü olur o endişede var. Sizce hangisi mantıklı .

    Hepsiburada da ki saatler orjinal ise sanırım onu düşünebilirim sizce güvenilir midir hepsiburada ?
    https://www.hepsiburada.com/emporio-armani-ar1979-erkek-kol-saati-p-HBV000002DYXL







  • Hocam akıllı saatin tabiki sorun çıkarma ihtimali var. Ancak merakınız varsa denemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akıllı saat tabii ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görünüşe önem veriyorsan daha ucuza güzel bir saat edin derim. Burada ihtiyaç analizini yapman gerekli. Saate mi ihtiyacın var, yoksa biraz akıllı denen fonksiyonu olan ama şarj derdi olan bir cihaza mı diye kendine sorman lazım.
    Hani saat merakını kesinlikle saçma bulmam; hayranı olan, bir saate yüzbinlerce verebilecek kişilere saygım vardır, ben de saatlere bakmaktan zevk alırım hani ama fiyat tarafı işi değiştiriyor. Eğer 2400 verecek bütçen varsa o bantta daha iyi bir saat bulmaya çalış derim, çok beğenmediğimi söyleyeyim bu modeli. Hani beğenmek derken, hoş bir saat ama 2400 ver bana, fiyatımın hakkını veririm ben demedi bana. 800'e alacaksan da muhtemelen replikadır ki, replikaya da o kadar para vermek garip bence. O paraya bulabileceğin orijinal saatleri araştır derim, piyasayı pek takip etmiyorum tabii ki.
    Ha Galaxy Watch düşünüyorsan da ekranı açıkken güzel bir saat ama ekranı kararınca kolunda siyah bir ekran taşımak gibi. Fonksiyonalite olarak incele ve ihtiyacına karar ver. Ömür olarak ise iyi bir mekanik saat üreticisinin saatlerinin yıllarca çalıştığını görürüz. Bunu Galaxy Watch gibi saatlerden beklememek lazım. Çok daha karmaşık bir yapıya ve teknolojiye sahipler. Batarya ile çalışıyorlar ki birkaç yıl sonra değiştirme ihtiyacı doğacaktır. Dönen halka vs. mekanik saatlere göre daha hassastır gibime geliyor, hani o da sorun çıkarabilir zamanla. Üstündeki sensörler sorun çıkarabilir.
    En önemlisi de Galaxy Watch 5 ya da 10 yıl ya da daha uzun kullanılması için geliştirilen bir cihaz değildir bence. Hani birkaç yıl sonra yazılım desteği nasıl olacak, firma ne kadar arkasında duracak, geliştiriciler ne olacak.
    Pebble vardı zamanında. Ani bir patlamayla büyümüştü, ucuza gösterişsiz ama fiyatına göre fonksiyonel akıllıca saatler üretiyordu. Kendini geliştirmeye çalıştı ama diğer üreticilerin sunduklarına yetişmekte yavaş kalınca ortadan kayboldu. Fitbit satın aldı önce. Sonra sunucuları kapandı, harici yazılımlarla belli fonksiyonlar desteklenir hale geldi vs.
    Hani karar sizin. Evladiyelik, anılık, ciddi bir aksesuar olsun diyorsanız iyi bir klasik tip saat. Ama fonksiyonaliteye ihtiyacım var diyorsanız bir akıllı saat. Xiaomi Amazfit Pace gibi modelleri de inceleyin derim, daha ucuzlar ve batarya süreleri daha akıllıca, hani günü birlik uğraşmazsın.




  • Düşmanın bile akıllısı olmalı
    fakat akıllı saatlerin pahalı olmaları ve geliştirilen yeni modellerle çok çabuk demode olmaları zaafları
    klasik saatlerin sonu geliyor ,ilerde artık herkes en azından klasik saat görünümünde birer akıllı saat
    kullanacak
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim aklımda ki çoğu şeye cevap oldu yazınız. Saat nişan hediyesi olarak bana alınacak kararı bana bıraktı nişanlım sağolsun ben de kararsız kalmıştım nişan saati ömürlük olsa daha iyi sonuçta normal saat tercih etsem daha iyi olabilir çok sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat ve ihtiyaç analizi yaptığımda Casio'nu Edifice serisindeki bluetooth özellikli (EQB serisi) saatleri tercih ederim.

    2 senedir Apple Watch kullandım, şu an elimde Samsung Galaxy Watch var. Her ikisi de aynı şeyi yapmasına rağmen aralarında bazı farklılıklar.

    Amaç sağlıklı yaşamsa Samsung Galaxy Watch tercih edilebilir.

    Ancak hem Apple Watch'un hemde Samsung Galaxy Watch'un okuduğu bilgilerin Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması olan E-Nabız'a entegrasyonunu sağlayamadık. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız uygulamasını geliştiren firma, Samsung ve Apple yani hepsi topu birbirine atıyor. Bu saatlere sahip olanlar arada ping-pong topu gibi dolaşıyor.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende apple watch 3 nike+ düşünüyorum. Galaxy watch ile arada kaldım. Fakat galaxy watch un always on display özelliğinin olması ve çok fazla kadran seçeneğinin olması beni çekiyor. 8 plus kullanmaktayım o yüzden ios cihazlarla tam senkrone çalışmıyor deniliyor. Sizin öneriniz nedir?
  • isofix46 İ kullanıcısına yanıt
    Apple Watch kullandım.

    Şu an elimde Galaxy Watch 46mm ve Mi Band 4 var.

    Apple Watch'un kalp atış hassasiyeti gayet iyi. Gerekli uyarıyı zamanında veriyor.

    Galaxy Watch'un ekran seçenekleri dediğiniz gibi çok fazla ama ios ile kullanıldığında bazı uygulamaların bildirimleri gelmeyebiliyor. Apple Watch'da whatsapp'a sesli cevap yazdırabiliyorsunuz telefonunuzu elinize almadan. Galaxy Watch'da ya hazır kalıpları kullanmalısınız veya daha zor şekilde saat ekranını kullanarak yazmanız gerekiyor.


    Mi Band 4'ta whatsapp mesajları gelmiyor, sadece sms alıyor ve Türkçe karakter sıkıntısı var. Ama şarjı 21 gün yani 3 hafta gidiyor. Yürüyüş antremanını açtığınızda Mi Band ekranında saati göremiyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.