Şimdi Ara

Akortek Bilişim Ürünü garanti kapsamına sokmamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 yılında Hepsiburada'dan almış olduğum aerocool kasanın içerisinde bulunan seasonic marka güç kaynağı arızalandı. Akortek bilişime güç kaynağını gönderdim. Bayram tatiliyle beraber iki hafta sonra beni aradılar ürünün garanti kapsamında olmadığını 75 dolar + KDV tamir ücreti olduğunu söylediler.

    Türkiye'de genelde ürünler 2 yıl garanti kapsamında bulunuyor bunu biliyorum, ilk aradığımda ise yapamazlarsa uluslararası garantiye yollayabileceklerini söylemişlerdi. seasonic X-750 güç kaynağı ise 2012 den sonra satılanlar 7 yıl garantili, 2012 öncesinde de 5 yıl garantisi var. Ben uluslararası garantiden faydalanmak istediğimi ürünü seasonic'e gönderip gönderemiyeceklerini sordum, benden garanti belgesini istiyorlar, ürünün garanti belgesi bende bulunmuyor (garanti belgesini aramak istediğimi söyledim fakat beklemeye tahammülleri yok, ben iki hafta beklemişken) ancak hepsiburadadan vermiş olduğum sipariş görünüyor, isterlerse hepsiburadadan fatura isteyebilirim dedim (verebilirler mi tam bilmiyorum) ancak ısrarla garanti belgesini istiyorlar, zaten alındığı tarih belli seasonic'e gönderseler uluslararası garantiden işlem yapılabilir. 2012 tarihinden sonra 7 yıl garanti var zaten. Bana şunu diyorlar bu şekilde uluslararası garantiye yollasak %50 %50 ihtimal var. Biz size yollayalım siz yollayın diyorlar uluslararası garantiye. Eğer ben yollarsam zaten yurt dışı kargo parası ödemem gerekir ki oda tahminim 75 dolar + kdvdir. Sonuç olarak sattığı ürünün arkasında durmayan, size yardımcı olmak yerine ufak tefek bahanelerle işi yokuşa süren bu firmadan uzak durmanızı tavsiye ederim.







  • Bu konuyu daha önce okumuştum. Firmada kullanıcı memnuniyeti hiç yok. Ürünü göndermeden önce sordum garantiye girer mi girmez mi, siz gönderin bakalım dediler . Ürünü yolladim üç gün aradım bulamamışlar, sonradan çıktı olay, ismimi yanlış kayıt etmişler.:)

    Ya bazı olaylara gülüyorum valla bunlar nasıl oluyor diye. Kargo parasını da ödedik gönderirken, şimdi güç kaynağı onlar yollayacak bana biz yollarken kargoyu karsilacagiz dediler ama bakalım ne çıkacak.

    Bizim firmalar hep ufak oyunlar peşinde gibi geliyor bana. Sen yine çözüme ulastirmissin olayı aynı yolu izlesem ne olur bilmiyorum.
  • Firmayla muhatap olman hata. Seasonic'e mail at. Seri no'su bu de. ilgilensinler.
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kepler05 -- 14 Haziran 2019; 22:51:5 >
  • Akortek Bilişimden RTX 2080 almam ve 1 hafta sonra bozulması sonucu yaşadığım süreci anlatayım isteyen okusun
    Not: üşenen son paragrafı okusa da olur :)

    Ucuza teknolojik ürün alışverişi yapacak herkese merhaba. Sinerji, itopya, teknobiyotik, amazon, akakçe, trendyol gibi sitelerden araşırma yaptıysanız belki bir şekilde Akortek Bilişim'e rastlamış olabilirsiniz. Ben de Teknobiyotik aracılığıyla Akortek Bilişimden RTX 2080 ekran kartı almıştım ve bu ekran kartı amd hd 7850'den sonra ilaç gibi gelmişti ancak 1 hafta sonra...
    Nvidianın beceriksizliği sonucu eski üretilmiş RTX 2080 ailesi kartlarda ortaya çıkan kronik bir sorun olan "OK artifacts" sorunuyla karşılaştım kısaca o çok hızlı ekran kartı artık bir tuğlaydı. Bu sorunu benim çözmem imkansızdı bu sebeple Akortek'i aradım. İlk aradığımda "eyi peki ürünü gönderin, kargoyu da biz ödeyelim" dediler oh ne hoş hemen koşarak yurtiçi kargoya gittim ("evet koşarak çünkü kapanmak üzreydi"). Sonra Teknobiyotiğin müşteri destek sistemi üzerinden de Akortek'e ulaşıp kargoyu gönderdiğimi belirttim bir de yaşadığım sorunumu detaylıca yazdım. Aslında nasıl çözüleceğini biliyordum, redditte sağolsunlar "RTX 2080 OK artifacts" başlığında bir sürü şikayet vardı hepsi de yeni üretilmiş ve artık o sorunu içermeyen yeni bir RTX 2080 ile değişim yapılarak çözülebiliyordu.

    Buraya kadar Akortek Bilişim içimi rahatlatmıştı ancak ben sabırsızdım çok uzun zamandır üzerinde uğraştığım "popüler Filmlerin isimlerinin parodilerinden filmi tahmin etme" temalı video projemi (ilgilenen varsa linki aşağıda) editlemem gerekiyordu ve ekran kartı olmadan bu imkansızdı. Pazartesi, günü Akortek Bilişim Teknik servisi aradım "Bu hafta içinde size bilgi verirler yıah" dedi, içimden ulan kesin aramaz bunlar dedim çünkü adam daha ben lafımı bitirmeden bunu dedi, her arayana aynı şeyi söylüyo keza. O haftanın cumasında aradım bu sefer açmadılar, zaten çalışma saatleri arasında arayıp ulaşabiliyorsanız o gün şanslısınızdır. Yinde de o kadar kötü değil 5 dk falan telefonu açık bırakırsanız sonunda açıyorlar. Ideal değil ama takdir ederiniz ki daha kötüsü de olabilirdi. Neyse açmadılar ben de teknobiyotik üzerinden "Kart ne durumda" diye sordum. "Daha bitmedi yıahh" minvalinde bir cevap yazdılar aha sıçtık dedim hemen kafamda senaryoyu kurdum.

    Akroteğin ekran kartını garantide tutmak için yasal olarak max 20 günü vardı, 20 gün sonra ya para iadesi ya ürün değişimi yapmak zorundaydı. Onlar ise ticaretin gerçek dehaları olarak müthiş bir plana sahiptiler. 20 gün sonra hiç bir değişiklik yapmadan ekran kartını geri göndereceklerdi, ben tekrar aynı sorunu yaşayınca bi daha garantiye gönderektim ve bam bi 20 gün daha. En iyisini umarak beklemeye başladım.

    Bir sonraki pazartesi yine aradım açan adam "Bu hafta içinde size geri dönüş yaparlar" diyemeden "Biz o günleri geçtik cnm, bunu geçen hafta da demiştiniz ama dönmediniz, şu an hangi aşamadasınız bilgi istiyorum" dedim. Baktı ve "test aşamasında" dedi. Öfff test aşaması ne demek tahmin edebilirsiniz, daha onlara gönderdiğim kargoyu açmamış bile olabilirlerdi. Ben de adama yetiştirmem gereken videolardan, 5000 tllik bir kartın nasıl ilk hafta bozulabilmesinden bahsettim adam "tmm aşağıdaki arkadaşları bilgilendirim" dedi ama inanmadım ve telefonu kapattım.

    Artık her şey bitmişti elimde daha ekrana görüntü veremeyen süper hızlı bir bilgisayar kalmıştı, ne yapayım onun hızını. Ben de boynu bükük eski bilgisayasrımdaki 6 yıllık Amd HD 7850 modelli ekran kartına baktım sonra bi de yeni bilgisayarıma baktım. Bi eski ekran kartına bi yeni bilgisayara baktım "Yok ya olacak iş değil" "Delimiyim la yapmam öle bişi" "Yapsam ne komik olur ha hehe" "La bi deneyeyim bişi olmaz" dedim. Ve Ryzen 9 3900x, 32 GB DDR4 ram, 1 TB Nv.me Drive ve B450 tomahawk Max'in yanın bu hd 7850'yi taktım. Ferrari bozulunca tofaştan parça ithal etmek gibi bir şeydi bu ama bilmediğim bir şey vardı. Kullandığım video düzenleme programı diğer bazılarının aksine işlemci ağırlıklı çalışıyodu bu sebeple ufak tefek sorunlar dışında gayet güzel bir video edit yapabildim.
    Bi ara tekrar umutsuzca Akortek'i aradım adam "Ürünü değiştirdik, bugün kargoya verdik" dedi, ben şok. Toplamda 2 haftada Ekran kartını değiştirebilmişlerdi. Gayet iyi bir süre, ne hikayeler var bu garanti süreciyle ilgili, bu baya iyiydi.

    E bu adamlar eşek mi o zmn. Adamlar müşteri temsilcileriyle imajlarını yere seriyolar. Telefon başına "müşteriyi dinlemeyen, sürekli biz sizi ararız diyen" bir adamı koyuyalar ama aynı zamanda ucuz fiyatlarına rağmen gayet satış sonrası ilgisini devam ettiren bir firma. Sonuç olarak Akortek Bilişim kötü bir müşteri temsilcisi sistemine sahip olsa da benim gördüğüm kadarıyla güvenilir bir yer, alışveriş yapabilirsiniz [Bu salt olarak benim yaşadıklarımdı, genel konuşmuyorum]. Bu arada uğruna bu kadar telaş yaptığım videom aşağıdaki linkte, Hoşçakalın.

    Popüler Filmlerin isimlerinin parodilerinden filmi bulmaya çalışma oyunu | Filmseverler için quiz

    RTX 2080 OK artifacts isimli görüntü hatası:
    Akortek Bilişim Ürünü garanti kapsamına sokmamak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canoberi -- 8 Kasım 2020; 15:11:58 >




  • Türkler ile çalışmaktan nefret ediyorum.
    Türkler iş garantiye bindiğinde sıkıntı yaratabiliyor..
    Alman ve Amerika firmalarında pek problem yaşamadım.

    Okyanus Ötesi Amazon.com bile arızalı üründe yardımcı oluyor bazen ürün sizin olsun diyip parasını iade edebiliyorken şahsen Türk firmalarını kullanmamaya özen gösteriyorum bu ülkenin havasından mı suyundan mı bilmem ama Ticaret Ahlakı gerçekten çok kötüdür.
  • İkinci yıldan sonra garanti üretici firmaya aittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    İkinci yıldan sonra garanti üretici firmaya aittir.
    Bu noktada ülkede ofisi olan FSP yi aradım ben, 7 yıl garantinin tamamını biz sağlıyoruz dediler.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Malesef akdeniz ülkelerinin hemen hemen hepsi aynı durumda :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Türkler ile çalışmaktan nefret ediyorum.
    Türkler iş garantiye bindiğinde sıkıntı yaratabiliyor..
    Alman ve Amerika firmalarında pek problem yaşamadım.

    Okyanus Ötesi Amazon.com bile arızalı üründe yardımcı oluyor bazen ürün sizin olsun diyip parasını iade edebiliyorken şahsen Türk firmalarını kullanmamaya özen gösteriyorum bu ülkenin havasından mı suyundan mı bilmem ama Ticaret Ahlakı gerçekten çok kötüdür.
    Biz Müslüman olduğumuz ve Müslümanlık dini gereği hak yenmesi haram olduğu için böyle,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Bu noktada ülkede ofisi olan FSP yi aradım ben, 7 yıl garantinin tamamını biz sağlıyoruz dediler.

    Alıntıları Göster
    Bu doğru. Ben de İnventus'a mail atmıştım. https://prnt.sc/qukiqi
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Olayı dine çekmişsin ama yazayım.
    İnsanlar hak yemekten korkmuyor, ne yasalardan nede kutsal kitaplardan. Dinle alakası filan yok.
    Böyle davranmak kimyasal aktivitelerinde sorun olan bu şahısların içgüdüsel olarak hoşuna gidiyor. Kitaplarda / yasalarda yazanın aksini yapmakta öyle. O şahıslara çocukluktan bu yana bir işin doğrusunu birileri bağırarak/kızarak/zorla öğrettiği için, büyüyünce baskı altında olmadan doğrusunu yapmak zor geliyor onlara.
    Kaliteymiş, müşteri memnuniyetimiş, standartmış kimsenin umurunda değil.Sen paradan haber ver.

    Bu durumu pizzaya tüküren kuryeye benzetebilirsin. O daha iğrenç olduğu için ve binada kamera olduğu için gözden kaçamadı ama yazdığım o şahıslar içinde tükürük yok demedikki deyip kaçıyor işte. Kimsede ses etmiyor çünkü boşluk var.

    Çözüm basit.
    Daha sıkı kural kanun yasa.
    İşini düzgün yapmayı istemeyen kişilere, korkutarak veya zorla işini iyi yaptıracaksın veya iş yaptırmayacaksın. Zaten 1-2 vaka olduğuda ortalık dutluk olur.

    Not: bu yazı konuda bahsi geçen kişi/kurumu kastederek değil, hoter şapkalı avatarı olan şahsa cevaben yazıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 29 Ocak 2020; 18:41:43 >




  • BilirKişi00 B kullanıcısına yanıt
    Bende onu diyorum işte. Adamlar bizim bizim dinimiz gibi yaşıyor. Avrupada kural kuraldır, kanun nizam önünde herkes eşittir. Bizde öğle değil maalesef. En Müslüman geçinen toplumlarda, geçindikleri dinin kurallarını en başta onlar ihlal ediyor. Bende firmayla ilgili birşey demiyorum ülkemizdeki traji komik durum maalesef bu şekilde. Dine bağladığım filan yok olayı, ne demek istediğimi anlayan anladı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.