Şimdi Ara

Akp Yalanına Deşifre: ''Hdp'yi Meclise Sokanlar, Ulusalcılar-Atatürkçüler-Milliyetçiler mi?'' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
3
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlameSplasher

    İşte klasik bir Akpli

    Geçmiş seçimlerde:

    ''Chp, Sivas'tan öteye gidemiyor.Oyları yok''

    Şimdiki seçimlerde

    ''Ulusalcılar Hdp'yi meclise soktu''

    Soru: Konuda verdiğim istatistiklerle beraber şu tabloyu açıkla:

     Akp Yalanına Deşifre: ''Hdp'yi Meclise Sokanlar, Ulusalcılar-Atatürkçüler-Milliyetçiler mi?''


    Biz Sivas'tan öteye gidemiyoruz.Kabak yine bizim başımıza mı patladı?

    Tablodan da görüldüğü üzere bu seçimde Sivas'ta ciddi bir şahlanma oldu.




  • asau kullanıcısına yanıt
    13 yıldır tek başına iktidarda kim var? Akp
    Akp'nin lideri kim? Rte

    Yahu ülkede bir sorun varsa sorumlusu en tepedekidir.Doğal olarak Erdoğan'a çatacağız.Hayvani vergiler toplayıp duble yol yapmakla,işsiz gençten GSS primi alıp sağlık hizmeti veriyorum demekle pislikler örtülmez.Madem bir çözüm süreci peydahlandı arkasında durulsaydı.Oy derdine düşüp koltuk sevdasına kapılmakla, Kürt sorunu yoktur deyip meydanlarda 3 hilalli bayraklarla dolaşmakla bu işler yürümez.Dinci takımının geleneğidir bu.Senelerce iktidarda kalıp kaosa gebe kalınır.İhale diğerlerine patlar.Sonra koalisyon hükümetlerine çamur atılır.

    Hayaller:

    quote:

    Türkiye Türklerin değil, Türkiye vatandaşlarınındır, ama doğu Kürtlerindir.


    Hayatlar:



    Hayaller:

    İçişleri Bakanı Efkan Ala: Anayasayı tanımıyorum

    Hayatlar:



    Türklük'ten rahatsız olanlar gelin Alman anayasasına bakalım:
    Anayasa kapsamında “Alman” terimi,
    “Alman vatandaşlığına sahip olanlar veya Alman soyundan olup 31 Aralık 1937 tarihindeki Alman İmparatorluğu sınırları içinde kabul edilmiş olan mülteci veya sürgün edilenler ile bunların eşi” veya altsoyu anlamında kullanılmaktadır'

    Bunun meali şudur.Alman sınırları içerisindeysen, Alman vatandaşlığın bulunuyorsa ister Türk ol ister Kürt sonuç olarak Alman'sın.Kimse kalkıp da senin için ayrı anayasa hazırlamaz.

    Demokrasinin sınırı vardır.Çiftlik mi birader burası herkes kafasına göre takılsın.Dünya üzerinde hiçbir anayasa herkesi tatmin etmez.Sadece yasa ile de sınırlı değil.Başka bir örnek vereyim.Çoğunluğu Müslüman olan ülkede ben dinsizim,ezan sesinden rahatsız oluyorum diyemem.Eşek gibi oturup dinleyeceğim,davul sesinden rahatsız olsam da sesim çıkmayacak.Bu işin raconu budur.Çoğunluğa uyacaksın.Kürtler derse ki yok kardeş biz size uymayız biz ayrı devlet peşindeyiz,90-2000 arasında olduğu gibi balyoz beyinlerinde patlar.

    Suriye'den bahsetmişsin bir de.Suriye'deki her oluşum sunidir.Kurulan devletler şimdiye kadar uzun soluklu olmadı şimdiden sonra da uzun soluklu olmayacak.5 sene önce kim derdi ki Işid diye bir örgüt çıkacak Suriye ve Irak'ın yarısında hakimiyet kuracak.

    Yaptığın yorumun konuyla alakası yok ama yine de cevap vereyim dedim.Gaza gelip daldan dala atlamışsın.




  • Ya işte Kürtler büyük derecede HDP'ye kaydı... bunu anlamak çok mu zor? AK Parti en büyük düşüşü yaşadı çünkü çoğu Kürt eskiden bağımsız aday dışında genellikle AK Parti'ye oy verirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Kürt sorununun tek çözümü Türkiye topraklarında bir kürdistanın kurulmasına izin vermek,Türkiye topraklarında kalan kürtleri de kürdistana postalamaktır.Tabi bunu yapmak için,şu çok önemli sorunun yanıtının bulunması gerekiyor,hangi şehirleri kürtlere bırakacağız.Artık kürtlerle beraber yaşamak şu aşamadan sonra imkansızdır.Eğer bu ayrılma gerçekleşirse,kürtler kurdukları ülkede kendi eğitim kurumlarında ana dilde eğitimlerini,kamu kurumlarında,kürtçe dilinde kamu hizmeti verebilirler,kendi kamu görevlilerini yetiştirebilirler.

    Herşeyin bir bedeli var,tabi bir devlet kurmanında.


    PKK özelinde Kürtler doğrudan bağımsızlık istemezler. Çünkü nedeni;
    Ben her zaman söylüyorum. Özerklik bağımsızlıktan daha tehlikelidir diye. Neden mi?

    Türkiye için Özerk Kürdistan, Bağımsız Kürdistandan daha tehlikelidir. Bunu Bosna modeli olarak açıklayabiliriz. Bosna sınırları içinde bir Özerk Sırp devleti var ve bu devletin içinde hiç Boşnak yok. Bosna merkezi yönetimde Sırpların eşit devlet başkanlığı hakkı var. Sırpların hem ayrı bir özerk devleti var, hem de Bosna merkezi yönetimde hakları var. Eğer Bosna içinde Sırp devleti bağımsız olsaydı, Sırpların Bosna merkezi yönetiminde hakları olmayacaktı. Zaten PKKnın da geniş özerklik istemesinin nedeni budur. Geniş özerklik ne demek, Resmi olarak Türkiye'ye bağlı ama filli olarak bağımsız devlet. Tıpkı Bosna Sırp Cumhuriyeti gibi. PKK için en tehlikeli şey, resmi olarak (kısa ve ve orta vade için) tam bağımsızlık istemesidir, size çok mu saçma geldi. değil işte..

    Doğuda Özerk bir Kürt devleti, içinde Türk unsuru neredeyse hiç yok, dolayısıyla fiili olarak Kürt yurdu. Batıda ise çok Kürt var ve merkezi hukümette hakları olacak. Örneğin Diyarbakır belediyesi hep Kürt kalacak, hiç bir zaman Türk olamaz. Ama örneğin Mersinde bir ilçede bir Kürt belediyesi olacak. Ama Eğer bir Bağımsız Kürdistan olursa, Kürtler batıdaki haklarını kaybedecek, ama özerk olurlarsa Doğu zaten onların, batıda ise ne kadar yerde olursa onlar için artı bir kâr. Bağımsız olurlarsa Türk devletindeki tüm kamu haklarını kaybedecekler, bu onlar için dezavantaj, ama özerklik olunca Türk devletin tüm kaynaklarını kullanabilecekler. Örneğin Batıdaki kaynakları doğuya aktarabilecekler. Kürtler bağımsız olurlarsa kendi kendilerine geçinmek zorunda. Ama özerkliklerinde Türkiye üzerinden çok iyi geçinebilirler. Ayrıca Bağımsız Kürdistan, Emperyalist Batının işine gelmez. Çünkü böyle durumda göç nedeniyle doğuda nüfus artışı batıda ise azalma olacak. Batıdan öç eden Kürtler Kürditsan için ağır yük ve fakirlik demek, ama Türkiye için refah demektir. Çünkü nüfus azalacak, iş telebi artacak ve ücretler otomatikman yükselecek. Ama Kürdistanda nüfus artdığından işsizlik artacak ve ücretler aşağıya inecektir. Bu domina etkisiyle Türkiyeyi yukarıya, Kürdistanı aşağıya çekecektir. Irksal kırılma olacağından, Kürtlerin metabolizması deforme olacaktır. Çünkü hiç bir insan İstanbulu Diyarbakıra tercih etmez.! Bağımsız bir Kürtistanda en büyük sorun göç sorunu olacaktır. Bu da doğal bir felaket demektir Kürtler için. Düşünün. 15 milyon Kürt Doğuda nerde çalışacaklar, ne yiyip içecekler. Türkçe öğretmenleri Kürt çocuklarına türkçe öğrettikleri için öldürenler, bu durumda tüm Kürt gençlerine Türkçe öğretecekler, mecburlar. Türkçe bilmeyen bir Kürt düşünün. Türkçe bilmese de ya Arapça ya Farsça ya İngilizce bilmek zorundalar. Bir üniversite bitirmiş ve sadece Türkçe bilen bir genç olabilir. Ama sadece Kürtçe bilen bir ünv mezunu Kürt düşünmek bile büyük trajedi!

    Aslında bağımsızlık biz Türkler için en büyük kayıp psikolojik yönden olacaktır. Zira (Harran ovasının saymasak) doğunun Türkiyeye pek katkısı yok. Bölünme en çok Kürtleri etkiler. Hem de yüzyıl boyunca sürecek hem sosyolojik hem de siyasal derin krizlere neden olur.

    Bir de bir konu var, lütfen aşağılama gibi algılamayın. Kürtlerin mizacı daha sert ve agresiftir. Doğu hakları gibi. Ama Türklerin mizacı daha yumuşak ve daha uysaldır. Batı halkları gibi. Bağımsızlık durumunda, doğuya Kürt göcü olduğunda, Batıdaki iletişim olumsuzlukları daha aşağılara çekilebilecek. Yönetişimde daha istikrarlı ve fizibil yararlılıklar olabilecektir.

    Yanlış bir anlaşılma daha var. Deniyor ki Türkiyeyi onlarca devlete bölecekler. Bir kere bir yerin topraklarındaki yerleşik halkların devlet kurma hakları olabilir. Bir kere Türkiye'de iki halk var. Kürtler ve Türkler. Türkiye en fazla ikiye bölünebilir. Bu topraklarda yerleşik halk olarak Kürtler ve Türklerden başka Ermeniler ve Rumlar vardı. Ama Ermeniler ve Rumların nüfus varlığı kalmadığından devlet kurabilme gibi bir durumları yok. Çerkezler, Lazlar diye sayıp gidiliyor ya... Çerkezler veya Boşnaklar bu ülkenin yerleşik halkları değil. Dışardan göç etmişler. Biri çıkıp şunu diyebilir mi Almanya'da 2 milyon Türk var. Onların da Almaya'da devlet kurma hakları var. Saçma olur değil mi?. Örneğin Çerkezlerin devleti Çerkezya, Gürcülerin devleti Gürcistandır. Bir gürcü çıkıp bizim Türkiye'de şu kadar nüfusumuz var, devlet kurma veya kendi dilimizde eğitim hakkı istiyoruz diyebilir mi, diyemez!
    quote:

    Orijinalden alıntı: melikulupinar
    Yaş iş.
    Bizim Türkler açısından değil, kürtler açısından.

    Bunlar özerkliği kolay sanıyor. Şimdi ekmek elden, su gölden yaşıyorlar. Doğru düzgün vergi vermiyorlar, elektrik vb fatura ödemiyorlar, kaçakçılığın vergisiz karı ceplerinde, yeşil kart zart zurt bedava, düzine çocuk yapıp bakamıyoruz diye develet yardımı onlara.

    Peki bunun parasını erden buluyor devlet. Tabi ki biz enayi Türklerden. Ben (Türk) acaba iyi yetiştirebilir miyim, geleceğini nasıl sağlarım diye 1-2 çocuk yapıp, faturalarımı-vergimi öderken birde bu kürtlerin masrafını ödüyorum.

    Şimdi örnek. Doğuda görev yaparken örgüte müzahir kişilerle konuşmalarımız olurdu. Örgenciler filan örneğin. Bağımsızlık istiyoruz, dağa çıkacağız filan diye bana (subayım ya) trip atarlardı. Ben de olur, yolu bilmiyorsanız ben götüreyim diye dalga geçerdim. Bir gün öğrencilere bağımsızlık için şöyle bir şey dedim. Bağımsız olursanız batıda yaşayanların kaçı geri dönmek ister, istemeyenleri biz bırakır mıyız, geri gönderilenler ne yapacaklar (ev iş vb) diye sordum sus pus oldular.

    Dedim okul bitince ne iş yapacaksınız. Cevap İstanbula gideriz. nah gidersiniz artık ayrı devlet deyince kömürde çalışırız dediler. Bende kaç kişi çalışacak dedim. (O sıra bendeki bilgilere göre çalışan sayı toplam 1000'den azdı). kömürü kime satacaksınız ? İran almaz, güney zaten sıcak, Türkiyede bolca var. Okul-yol-vergi vb bahsedince eşşekten düşmüşe döndüler.

    Ben yetkili olsam şimdi Kurtuluş savaşı tarihine göre (beraber yaptık ya) Osmanlı kayıtlarına göre kürdistan diye geçen bölgeye hemen bağımsızlık veririm. Sonra da batıda o bölgeden gelen nüfusa 3 yıl içinde dönün çöplüğünüze derim. bunların sülüklüğünden kurtulan Türkiye 10 yılda çağ atlar. Nüfus artışı-işsizlik biter. Kaçakçılık biter, suçlar azalır. Onlar ise birbirini yerler, biz de seyrederiz. Sonunda bizden daha ırkçı Türk olup kapımıya yatarlar geri alalım diye.

    Kısaca bağımsızlık hayal. Biz gidin desek gitmeyiz diye paçamıza yapışırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Haziran 2015; 4:12:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    Zaten bir bölünme olursa bu özerklikle değil,tam bir bölünmeyle gerçekleşmelidir.Yok öyle,özerk kürdistan kurulsun ama biz Türkiye de düzenimizi bozmadan yaşamaya devam edelim demek.Tam bir şark kurnazlığı.Bunlar devlet kurmayı oyuncak sanıyor.
  • Hocam eline sağlık, apaçık anlatmışsın her şeyi ama hedef kitlen hayatında iki tane kitap okumamış, siyasi etiği "çalsın ama iş yapsın"dan ibaret bir topluluk. Senin bu kadar yazdığın yazının çoğu daha ilk iki satırında bırakacak (idrak kapasiteleri ancak iki satır çünkü),"laikçi, atayiz, dış mihrak, Yahudi dölü" deyip bloklayacak (onu da nasıl yapacağını öğrenebildiyse tabi).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recep barajı kaldırmadığı için;

    A-emanet oylar
    B-inatçı kürt oyları

    HDP ye verildi.Recep şahsi menfaatlerini bir kenara bırakıp ,barajı kaldırsaydı,HDP yüzde 6-7 den fazla almaz,milletvekili sayısı da 30-35 lerde kalırdı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlameSplasher

    Evet Tayyip akıllı adam ama seçmeni için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

    Onu bunu bilmemde Reis sizi kucağa alıyor gibime geliyor
     Akp Yalanına Deşifre: ''Hdp'yi Meclise Sokanlar, Ulusalcılar-Atatürkçüler-Milliyetçiler mi?''


    Altta 4 Mayısta yaptığım bir yorum var.

    Eğer kesenin ağzı açılmazsa bilinki büyük birader açılımı AKP nin değil koalisyon hükümetinin devam ettirmesini istiyor.
    Apoyu kime teslim ettiler?
    İdam cezasını kaldıran koalisyon hükümetinde MHP olmasaydı asmamalarının imkanı varmıydı sizce?
    Ülkücüler yıkardı ortalığı.
    Şimdide halkın kabullenmesi için temsil oranı daha yüksek bir koalisyon hükümeti için ortam hazırlama durumu olabilir.
    Bu şekilde hem pis işi koalisyon hükümetine yaptırmış olursun hemde krizi faturasını koalisyon hükümetine kesersin.
    Sonra bir erken seçim AKP %55 ile tekrar başta
    http://forum.donanimhaber.com/m_96231713/mpage_44/tm.htm

    Sayfanın en başından okumaya başlayabilirsin.

    Yav he he krizin faturası nasıl sadece chpye kesiliyormuş kriz olursa hem akpye hemde chpye kesilir bunun faturası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alman Sempatizanı

     Akp Yalanına Deşifre: ''Hdp'yi Meclise Sokanlar, Ulusalcılar-Atatürkçüler-Milliyetçiler mi?''


    asdsadgfj
  • Hdp ye onlar tabiki akpden gitti biraz matematik bilen bunu gorur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydarali34

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlameSplasher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Saitp

    HDP'ye oyları sanki Tayyip verdi. AKP'ye oy veren bir kısım hain taraf değiştirmiş. Suç tabi Tayyip'e atılacak çünkü o iktidar, o müslüman. Siz daha çok bahane bulursunuz hırsız, hain, yahudi vs. den başka. Rüyalarınıza da giriyor mu?

    Bir kısım mı? Farkında değilsiniz daha.Örneklere devam edeyim.Akp'nin Doğu ve Güneydoğu'daki vekil sayısındaki değişim:

    2011 Genel seçimleri ----- 2015 Genel seçimleri

    Ağrı ----------3 vekil --------------- 0 vekil
    Diyarbakır--- 5 vekil --------------- 1 vekil
    Mardin ------- 3 vekil --------------- 1 vekil
    Van ----------4 vekil ---------------- 2 vekil
    Şırnak -------1 vekil ---------------- 0 vekil
    Siirt---------- 2 vekil --------------- 1 vekil
    Muş ---------- 2 vekil ---------------- 0 vekil
    Kars --------- 2 vekil----------------- 1 vekil
    Batman ------ 2 vekil ---------------- 1 vekil
    Bitlis---------- 2 vekil----------------- 1 vekil
    Şanlıurfa----- 10 vekil --------------- 7 vekil

    Doğu'da Chp,Mhp yok.Biz Sivas'tan öteye gidemiyoruz ya hani ! Açıkla bakalım şu tabloyu.

    doğuda vekil çıkartabilen tek türk partisini el birliği ile yıktınız birde utanmadan böbürleniyorsunuz
    Merdi Kıpti Şecaat Arzederken Sirkatin Söyler

    Arap partisi mi yazacaktın? Anlamadım.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.