Şimdi Ara

AKP zamanında bilgisayar fiyatları. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuhaf tuhaf ekran kartları var. 7-8 yıl önce tıp ile ilgili bir fuardayım. 3D tomografi çekimi yapan bilgisayar başındayız. Ekran kartını merak ettim saniyede bilmem ne kadar kesit görüntü alıyor muazzam birşey. Adam bana ya ATI 3000 yada Nvidia 3000 dedi. 3000 mi dedim. Adam emin bir şekilde evet 3000 dedi. 3000 çok basit bir rakam yada model, başında sonunda harf yok bişey yok, tuhafıma gitti. Gerçekten öyle bir kart varmış araştırınca buldum ama muazzam pahalı bir şey.


    Arayan her zaman daha pahalısını bulabilir.


    Bence, önemli olan bunca yurtdışı fiyatı ile yurtiçi fiyatı farklılığından bahsedenlerin Çin üzerinden tedarikçi firma hayalleri kurması gerektiği.


    Eğer bunları görüp gerçekten doğru olduğunu inanıyorsanız, birileri kendi başına ARENA olsun.


    Sen tedarik et biz de rahat edelim.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    +1


    keşke zamanında alabilseydiniz.


    ben 9 taksitle satın aldım. hala taksitlerini ödüyorum.



    AKP zamanında bilgisayar fiyatları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 16 Ağustos 2023; 4:52:3 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt

    O dönem isterse bilgisayarlar 1 tl olsaydı. Tüm parçalar çöptü. Hepsi çok güçsüzdü. Msni kasıla kasıla açıyordu. En basit programlar kasıla kasıla açılırdı. O zamanda bilgisayar almanın bir anlamı yoktu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaLVaToRe_V kullanıcısına yanıt

    Rtx4080 29000TL çok ballı bir alışveriş olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001'de Pentium III 1.0GHz işlemci ve 32mb ekran kartı Gefore mx200 ile başladım bilgisayara. 2005-2010 arasında bir kaç tane laptop kullandım Core2duo ve i7 işlemcili ve hiç sizin dediğiniz gibi kasılan bir bilgisayarım olmadı. Sizin msn gibi uygulamalardaki kasılmda dediğiniz şeyler muhtemelen sizin sisteminiz veya internet hızınızla ilgilidir.


    2005-2010 üniversite yıllarımda Toshiba Acer ve HP marka laptoplarım oldu. Bunları kendim satıp yükselttim hep öğrenci halimle. Öyle aman aman bir bütçem de yoktu. Tek maaşlı memur bir aileden geliyorum. Tek maaşla kirada oturup il dışında çocuk okutulabiliyordu. O dönem alım gücü vardı, enflasyon ve vergiler bu kadar yüksek değildi. Dışarıda yeme içme de gayet uygundu.


    Sonra film koptu.

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    Kim ne derse desin. O dönem pcler çöptü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp diyenler
    1. Cukkayı götürenler
    2. Hayattan gayesi olmayan hiç bir sosyal hayati olmayanlar. Köye gitse şükreden tipler.
    3. Aklını dinle bozmuş ama dinide yanlış öğrenmiş .Tarikatlar ile iyice kafası uçmuş tipler. Muhafazakar tip modeli. 2. Grupta bunlardan çok var.
    4. Aylık yardım alanlar. Bu grup inanılmaz arttı son 3 4 yılda.
    5. Milliyetçi geçinip kendini olmayan hayallere kaptıran etrafında olup biten değilde sözlere, videolara kanan tipler.

    Bu grupların ortak yönü doğru olsun , ahlaklı olsun diye bir dertleri yok. Sadece menfaat ve onların yaşam biçimleri önemli.Memleketin fabrikası satılmış , adaletsizlik olmuş filan boş işler bu gruplar için. Kısaca eğitim ve ahlat beraber işlenmeden ülke düzlüğe geçmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AKP zamanında bilgisayar fiyatları. kafaya bakar misin AKP zamanında bilgisayar fiyatları. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burada değinilen nokta bilgisayarların gücü değil. X gücüne sahip HERHANGİ bir 1000 dolarlık bilgisayarı kaç aylık veya kaç haftalık bir emek ücreti ile alabiliyordunuz, yine bugün 1000 dolarlık Y gücüne sahip başka bir bilgisayarı şimdi kaç aylık veya haftalık bir emekle alıyorsunuz? Bakın bilgisayarların gücüne girmiyorum, alım gücüne değiniyorum 1000 dolardan örnek vererek. Arada uçurum var şu an olumsuz anlamda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Biliyorum da. Işte o zaman alman çok birşey ifade etmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP zamanında bilgisayar fiyatları.

    Daha bunlar iyi günler sudanı geçersek fiyatlar x10 olur..

  • 2010 yılından önce bilgisayar alanlar, bilgisayar kullananlar toplanın, bu onur isimli şahıstan hep beraber özür dileyeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 16 Ağustos 2023; 12:14:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    şu alıntıladığınız kişiyi lütfen bloklayın geçin. ben öyle yaptım demin. cevap vermeye bile değmez.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    maşallah tuğrul bey...


    john wick de bile bu kadar assassin yoktu... AKP zamanında bilgisayar fiyatları. 

  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt

    3060 ın bile altında kalmış kart dandiktir :D

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Ee simdide 32.500 lira rtx4080 ki aldigi vakit dolar 20 ye yakin simdi dolar 30 a yakin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    beleş para yiyorduk o zamanlar. 20 bine 98 polo satıp 27 bine ev alan arkadaşım var şimdi 2.5 milyon o ev ama 98 polo değersiz. Rahip Bronson ile dürttü Trump ondan sonra olmadık farkettiysen. Corona savaş yani ahirette iman dünya'da mekan dedi herkes. araba da aynı şekilde. devlette dişe gidiyorum erkek sekreter diyor ki çok az kredi veriyorlar doğan mı alacaz o paraya. tabi mercedes yakışır senin neyin eksik? 85 milyon da BMW isterse olmaz ki imkanlar kısıtlı. eskiden alım gücümüz 300 400 liraya muhtaçtık çünkü TL yoktu piyasada. basa basa şimdi 300 400 liraya hiçbir şey alınmıyor ekonominin büyümesi böyle bir şeydir ben işletme mezunuyum ve SMMM ruhsatım var. memur 22 bin alıyor ekran kartı falan sıkıntı değil çoğu çalışan için. hani konuyu pc parçaları diye açmışsın ondan dedim esas eskiden alanla alamayan belli oluyordu pc'de şimdi eline bayram harçlığı geçiren teenler bile sistem topluyor bir olayı kalmadı.


    ek: likidite nasıl bir şey bir örnek daha vereyim 2010'da girdim bir saatçiye ve dükkandaki en pahalı zippo'yu ki 103 liraydı vadesiz 10 taksitle kartla almıştım. piyasada az paran olur paran kıymetli olur mesela kuveyt dinarı olması lazım en kıymetli para çünkü adamların ihtiyacı yok basılı paraya onlarda ekonomi demek petrol demek sen bana para ver ben sana ne parası verecem al geri dolar diyor basmıyor adamlar. bizde satacak kaynak olmayınca nüfus da artıp 80'lerde nescafe'yi ben getirdim daha ne istiyorsunuz'dan buralara geldiysek yaşam standardı mı diyeyim mecbur basacaksın ki parayı ekonomin 800 milyar dolar 1 trilyon falan olacak yoksa nasıl olur bana bi açıklayın? şimdi 2500 lira o zippo yine taksitle alınacak bir şey kimse vermez bir çakmağa o parayı dan diye.


    eskiyi boşver ben bu sene başlarında 250 liradan istediğim plağı alıyordum birden 950 1150 falan oldu dedim ne oluyoruz? talep varsa fiyat artar ama yeşil çaylar 17 lirayken 44 lira olan vitaminli çay hala 44 lira ama yeşil çay 27 idi belki daha da arttı. 52'ye dardanel ton vardı bir ay önce şimdi 99.50 ve bim 52 yaptı önce geçen gün ama bugün baktım 62 yapmış çok ucuz kaldık diye yani enflasyon nedir neye göre ölçülür? herkes kendine göre en çok istediği şeylerin fiyatına bakıyor ve paso sallıyor TUİK'e ama adamların da yapabileceği bir şey yok bu kavram tamamen istediğin gibi değiştirilebilecek bir kavram. cmt damacana alacaktım 60'tan 65'e çıkmış hay sizin dedim pzt aldım 75 olmuş artık okunmuş su kategorisine girer daha da artarsa ama brent petrol 72'lere düştü haberiniz oldu mu hiç ben hep bakarım? şimdi 87'yi zorlayınca duydu millet o da neymiş diye? fırsatçılık anlat analt bitmez bizde. 7 ölümcül günahtan biri olan greed'i bence biz icat etmişiz ta hunlar zamanında. çin'i soymak bir meslek dalıymış işin komiği adamlar ses etmiyormuş ta ki artık abartana kadar. en sonunda duvar örmüşler ağa bi gidin diye ama bütün dünya çin seddini moğollar yıktı diye bilir. hep derim ki iyi de kimin için dikmişler o duvarı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 16 Ağustos 2023; 18:32:23 >




  • Öne çikardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Valla hocam dandik. Hiç unutmuyorum yıl 2015. Bilgisayarımda R7 240 ekran kartı vardı. İdareten 2013de almıştım. Ramazan bayramı geldi. Büyükleri ziyaret falan derken ben 700 lira para toplamıştım. Ulan dedim ekran kartını değiştireyim. Gittim Vatan Bilgisayara Asus GTX 960 2GB aldım 820 liraya üstünü de babam tamamladı. Düşün ki xx60 serisi kartlar aslında bir çocuğun bayram harçlığıyla bile alabileceği kartlardi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok haklı ilk bilgisayarlar da 160-170 m2 imiş. napcaksın evde nereye koycaksın. o kadar büyük ev nerede bulacaksın. çöp

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.