Şimdi Ara

Alfa 156 almayı düşünüyorum.. Sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, şu an Opel Vectra C kasaya biniyorum ama satıp daha düşük fiyatlı bir araç almayı düşünüyorum. Açıkçası Alfa hastalığım uzun zamandan beri devam ediyor ama uzun süre Alfa kullanan bir arkadaşım caydırmıştı beni. Mk1 kasa 156 almak istiyorum. Model yılı benim için önemli değil ama 147'si olan bir komşum 2000 altı alınmaması tavsiye ediliyor gibi şeyler söyleyip kafamı karıştırdı. Açıkçası 15000 TL'ye 1999 model bir 156 bulmuştum ama söyledikleri yüzünden beklemedeyim şu an. En azından iyice bilgi sahibi olup öyle alacağım. 2000 öncesi ve sonrası arasında teknik/donanım olarak bir fark var mı arkadaşlar? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.



  • 2000 oncesi ve sonrasinda ciddi bir fark oldugunu sanmiyorum, 2003 sonrasi yeni kasa oluyor gorsel ve donanımsal farklar var, araba guzel ama titiz binilmisini bulmanız lazim, mesela burnu eski kasadan yenisine cevrilmislerden uzak durun genelde kaza yapanlar ceviriyor. itin cakalin elinden cikmis araba en saglami da olsa yine de sac bas yoldurur
  • eski model selespeed vitesli olanların robotlarında problem çıktığı söyleniyor. Gerçi ben selespeed kullanmadım ama 15.000 TL lik arabaları biliyorum, o fiyata temiz araba bulmanız çok zor. forumdan scudetto arkadaşımız sanırım 2001 model 50 küsür bin km deki çok temiz 156' sını 19 bin TL ye falan vermişti sanırım. Temiz, 2000-2001 model düşük km bir 156' yı zaten bulabileceğiniz min. fiyat da budur. Araba ne kadar yeni olursa o kadar iyi bence, pırıl pırıl düşük kmli ve bakımlı 2004-2005 arası bir mk2 de zaten 25-26 bin belki aracın durumuna göre daha fazla bile edebilir. Opel vectra C kasa hangisi bilemiyorum ancak, zaten yeni, temiz bir mk2 alırsanız, hemen hemen aynı fiyata bir arabaya binmiş olursunuz ki, sanırım düşünceniz, biraz üzerine para kalsın şeklinde.. Ben bu durumda olsam 15 bin TL ve altı 156 tercih etmezdim. Zira o fiyata temiz araba bulabilmek gerçekten zor, aldıktan sonra da bir sürü masraf çıkarması olası, yine temiziyle aynı fiyata gelir bence




  • ceyarr'ın da dediği gibi 15 biraz dikkat edilmesi gereken bir fiyat. Aldıktan sonra yapacağınız masraf 2000tl'yi bulacaksa almışken 17ye alın, kenarda da bir 1000tl'niz her zaman hazır bulunsun. İkinci el araç alırken mutlaka sorunlarla karşılaşacaksınız. Aksini düşünmek fazla iyimserlik olur.

    Arkadaşınız neden 2000model öncesi almayın demiş bilmiyorum ancak 1-2 ufak parçada fiyat farklılığı var sadece. Bunun haricinde ciddi bir fark yok eski-yeni modeller arasında. Ayrıca kasko yaptıracaksanız 2000 model altının kasko değerleri gerçekten çok düşük. Sigortacı tanıdığınız varsa çok komik derecede düşük rakamlara kasko da yaptırabilirsiniz. Vergisi de uygun olur, sadece yakıtta üzebilir, onu da LPG ile halledebilirsiniz.

    Ancak dediğimiz gibi 15 düşük bir fiyat. O modellerde satılan bir 156 en azından 16 olmalı. Benim verdiğim fiyatın yüksek olmasının sebebi aracın durumunun çok iyi olması, hiç masrafı bulunmaması ve km'sinin 57.000'de olması idi.




  • Cevaplar için çok teşekkürler. Gerçekten çok düşük kmdeymiş sizin araç :) Bu hafta maddi sıkıntıyı hallettim ve aracımı satmaya ihtiyac kalmadı. Ama aklımda hep var Alfa. İnşallah güzelo bir 156'ya binerim zamanı gelince.
  • maddi sıkıntı kalmadıysa o halde sizin araba 25' ten aşağı etmez sanırım yineliyorum bu arada c sınıfı derken hangi vectra anımsayamadım, ancak 25 ve üzeri fiyatlara pırıl pırıl tertemiz sorunsuz bir 2004-2005 156 bulabilirsiniz, kullanınca zaten vectradan farkını anlarsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    maddi sıkıntı kalmadıysa o halde sizin araba 25' ten aşağı etmez sanırım yineliyorum bu arada c sınıfı derken hangi vectra anımsayamadım, ancak 25 ve üzeri fiyatlara pırıl pırıl tertemiz sorunsuz bir 2004-2005 156 bulabilirsiniz, kullanınca zaten vectradan farkını anlarsınız

    Hem de ne anlar... İnsan,dandik Vectra yerine,156'nın ucuz muadili olarak düşünülmesine üzülüyor ayrı mesele.




  • alacaksan hocam satmayı pek düşünme ve de kazası boyası var mı diye arama kafadan darbe yoksa problem değil. agresif sürülen bir araç ve birşeyler oluyor elbette :)) bir de para durumu iyise 2.5 6 silindir olanına bak derim bende 1.6 var satacağım 2.0 arabadan sonra alfa da olsa tad vermiyor ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.