Şimdi Ara

Alışveriş Özgürlüğümü Geri Ver! Yurtdışından alışveriş hakkımızı elimizden alıyorlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alışveriş Özgürlüğümüzü Geri Ver !

    Bir tüketici olarak ürünlerimizi internet üzerinden nereden satın alacağımızı seçme ve posta yolu ile kapımıza kadar teslim edilmesini sağlama seçimimizi kısıtlayan, 2009/15481 no’lu bakanlar kurulu kararı eki, gümrük uygulamasına yönelik 19 Nisan 2011’de yayınlanan 2011/23 no’lu genelge ile Avrupa Birliği yolunda ilerlemekte olduğumuz ifadesinin TAM AKSİ şeklinde alınan karar ile ilgili olarak, sessiz kalmadığımızı, kalmayacağımızı ve bu konunun çok büyük bir kesim protesto edildiğini ifade etmek için yazıyoruz.



    Genelge ile gelen yasaklar ve sınırlamalar:



    “Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan tüm gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi TAMAMEN YASAKLANMIŞTIR. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 AYDA EN FAZLA 1, YILDA EN FAZLA 5 şeklinde bir SINIRLAMA getirilmiştir.



    Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken ARTIK yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilecek.”



    Bu ne demek oluyor ? Şu demek oluyor.



    - Yurtdışından yılda en fazla 5 defa alışveriş yapabileceksiniz. 2 ayda 1 alışverişten fazlasında devletimizden TİCARETÇİ muamelesi görüp aldığınız ürünün %20’si devletimize vergi ödeyeceksiniz.



    - Kozmetik, gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarında gelen kesin yasaklamalarla birlikte şöyle olacak. Örneğin yurtdışında 50 TL olan parfüme buradan alışveriş yapmanız suretiyle 3 kat daha fazla para ödemek zorunda kalacaksınız. Çok zengin bir milletiz ya, asgari ücretli çalışan bir insan maaşının hemen hemen 4’te 1’ini parfüme verecek. Türkiye’de yurtdışındakinin 3-4 katı daha pahalıya satılan ürünleri almak zorunda kalacağız.



    - Devletimiz yurtdışında olan her ürünün burada olduğuna da hükmetmiş olmalı ki, ülkemizde bulunmayan ürünlere bir daha ulaşamayacağız. Kitap, CD-DVD, elbise, saat, koleksiyoner ürünleri vs… Aklınıza her ne gelirse…



    - Yurtdışı alışveriş siteleri bu çıkan GENELGE’den dolayı geri dönen paketlerden sonra Türkiye’yi gönderim yapılan ülkeler arasından çıkaracak.

    Bu düzenleme tüketici seçimlerini önleyen ve tamamen özgürlüğümüze yapılan bir saldırıdır. Bundan sonra hangi özgürlüğümüzün elimizden alınacağını endişe ile bekliyoruz, hangi özgürlüğümüz gidecek?



    Böylesi uygulamalar hepimizin geleceği için derinden endişelenmemize neden olduğu gibi genç nesiller, çocuklarımız için de çok kötü bir örnek oluşturmaktadır ve bu bizim desteklemeyi istediğimiz bir gelecek değildir. Bu mevzuatın GERİ ÇEKİLMESİNİ ve ülkemizdeki tüketicilerin özgürlüğünün korunması için herkesten yardım istiyoruz. Lütfen bu konuyu gündeme getirin, bize destek olun. Böylesi uygulamaların sessiz sedasız ve derinden yaptım oldu mantığı ile uygulanmasına sizin de yapacağınız DESTEK ile engel olmak ve ALIŞVERİŞ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ GERİ ALMAK İSTİYORUZ!



    Başta belirttiğim gibi 19 Nisan 2011'de yürürlüğe giren; yurtdışından kozmetik ve besin takviyesi alımını tamamen yasaklayan ve diğer ürün alımlarında da yılda en fazla 5 defa sipariş verme kısıtlaması koyan genelge karşısında Facebook’tahttp://www.facebook.com/home.php?sk=group_141038985968157&ap=1 grubunda toplandık ve hakkımızı hukuki yollardan arıyoruz.



    Avukatımızı bulduk…

    Vekalet verecek arkadaşları bulduk...

    Tek bir şey kaldı. Açılacak dava için 7450 TL toplamamız lazım. Bunun için herkesten sadece 10 TL katkıda bulunmasını istiyoruz. İsteyenler daha fazla katkıda bulunabilirler tabii ki. Bu zamana kadar 3471 TL toplanmıştır.



    Peki neden 7450 TL toplamamız gerekiyor ? Bunu izah edeyim…



    Genelgeyi iptal davası nerede açılacak ?



    Hangi dava nerede açılır?

    http://www.acilforum.com/soru-lar-ile-cevap-lar/176327-hangi-dava-hangi-mahkemede-acilir.html



    2. maddeyi okuyun. Burayı okuduktan sonra:



    Avukata neden 5000 TL ödeniyor, bu işi prestij için bedavaya yapan avukatlar var. 5000 TL nereden çıktı? Ayrıca bu avukata nasıl güvenebilirim ?



    Avukatımız Sayın Umut Şeker Ankara Barosu’na bağlıdır.

    Ankara Barosu Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi:

    http://www.ankarabarosu.org.tr/AsgariUcretTarifesi/Tavsiye/2011.pdf



    F. maddesinin 4. şıkkına bakarsak 5000 lira deniyor.



    Avukatımız Umut Şeker'in Ankara Barosu Sicil Numarası: 20366



    http://www.umutseker.av.tr/



    Avukatımızla dava hususunda görüşmek isterseniz bizzat kendisinin yazdığı mesajı aynen ekliyorum. "Bürom arandığında direkt olarak ismimi verirseniz sevinirim. Büromdaki diğer avukatlar değil sadece ben bu davada vekil olacağımdan görüşülecek ve bilgi alınacak avukat konusunda özen gösterilmesini rica ediyorum. Cep telefonumdan her zaman arayabilirsiniz.



    Saygılarımla...



    Av. Umut Şeker

    0 532 208 57 21





    Parayı neden baştan veriyoruz?



    Ücret Çizelgesinde hemencecik 1. sayfanın tepesinde sol üstte, "Avukatlık Ücreti Peşin ödenir, KDV ayrıca ödenir" diyor.



    İyi pekiyi + 2200 nereden çıktı?



    Gümrük Müsteşarlığı davayı duruşmalı talep ederse 2200 dava duruşmasız görülürse 1100 masraf var. Dava kaybedilirse bu ücret vekalet veren arkadaşlardan talep edilecek. Grupta vekalet verip elini taşın altına sokan insanları riske atamayacağımızdan parayı o yüzden baştan topluyoruz.



    Geri kalan 50 TL nereden çıktı?



    Bunu beklenmedik herhangi bir harcamaya karşılık hesapta tutuyoruz.



    Davanın kazanılması durumunda ?



    Davanın kazanılması durumunda karşı tarafın avukatlık ücreti (duruşmalı yapılırsa ve dava kazanılırsa 2200 TL ödemek zorunda kalmayız ama bu para yine de dava açılmadan önce MUTLAKA toplanmalıdır) LÖSEV'e HESABA PARA YATIRAN HERKESİN adı bir liste yapılarak açıklanacak ad-soyad düzeltmeleri sonrasında bizzat tarafımca LÖSEV'e listeli usül ile bağışlanacaktır.



    Yani davanın kazanılması durumunda LÖSEV'e iki para bağışlanacaktır; dava masrafları + 2200 TL vekalet ücreti.



    Paranın toplanamaması durumunda ?



    Paranın toplanamaması durumunda hesaptaki para hesap numaralarını bildiren herkese yatırdıkları bedel oranında hemen iade edilecektir (İş bankası hesabı dışında bildirilen diğer bankaların EFT masrafları -2.5 TL- karşı tarafa aittir). Bunun yanında iade talep etmeyenlerin paraları LÖSEV'e isimleri ve gönderimi yaptıkları bedeller de yazılarak bağışlanacak (liste bağıştan önce isim soyisim düzeltmeleri için yayınlanacaktır), bağış makbuzu da tarafımdan resim olarak taranarak burada yayınlanacaktır. Davanın kazanılması durumunda kazanılan dava masrafları bizzat yine LÖSEV'e bağış olarak yatırılacaktır.





    Davanın açılamaması durumunda toplanan para “isteyen” arkadaşlarımıza geri ödenecek, geri kalanı LÖSEV’e bağışlanacaktır. Katkıda bulunmak isteyenler grubumuza üye olabilir ve aşağıdaki hesaplara 10 TL aktarabilirler. Bu parayı nerelere harcamıyoruz ki ? Eğer şimdi 10 TL yardımda bulunmazsanız alışveriş hakkımız elimizden alınacak ve Türkiye'den, yurtdışındakinin 3-4 katı daha pahalıya satılan ürünleri almak zorunda kalacağız. Ayrıca Türkiye'de bulunmayan ürünlere bir daha ulaşamayacağız. Kitap, cd-dvd, elbise, saat, koleksiyoner ürünleri vs. Aklınıza her ne gelirse... Lütfen duyarlı olalım ve bu davaya katkımızı gösterelim, ileride PİŞMAN olmayalım. Davayı açmak için 19 Haziran'a kadar vaktimiz var ve bu ücretin 14 Haziran'a kadar toplanması gerek. Geri kalan 5 günde vekaletler verilecek ve avukatımız davayı açacak. Herkesten destek bekliyoruz. Lütfen bu durumdan arkadaşlarımızı haberdar edelim. Sitelerimizde, bloglarımızda, sosyal mecralarda paylaşalım, daha çok kişiye ulaşalım...





    İş Bankası Hesap No:

    Umut Şeker

    Türkiye İş Bankası Ankara Kavaklıdere Şubesi

    4209 (Şube Kodu) - 0866908 (Hesap No)

    IBAN: (TR950006400000142090866908)



    PayPal hesap No:

    taurusskywalker@gmail.com







  • yok canım olur mu yüce devletimiz en iyisini bilir
  • bu kanun şu anda yürürlüktemi? 4 ayrı paket bekliyorum
  • 19 nisandan beri yürürlükte. Eğer 18 hazirana kadar kimse bir itirazda bulunmazsa bir daha hiçbir ürünü yurtdışından getirtemeyeceğiz. Şuan itibariyle yurtdışından kozmetik ürünü getirtmeniz mümkün değil. Gümrükten direk olarak geri dönüyor. Bilginize...
  • zaten bu işi önce paypal bakiyemizi yurtdışında kullanmamızı engelleyerek başlattılar.
    Günaydın
  • kozmetik dışındaki ürünlerdeki kısıtlamayı nasıl gerçekleştiricekler? her seferinde başka bir isme getirtsek kim anlıcak?
  • kısıtlama getirilmesi iyi bir şey ama bu biraz ağır olmuş.

    ama kısıtlama iyi bişey, yerli satıcı bu sefer satamayacak, para yurtdışına akacak, ülke ekonomisi çökecek vs.vs. (1800 lerde osmanlının durumu)

    bu kısıtlama çok fazla olmuş ama
  • memleketimiz iyiye gidiyo elhamdülillah

    ben kastamonu
  • yarın gün içinde arayıp doğrularım ondan sonra da yurtdışından bu ay yapacağım alışverişin parasının yarısını hesaba geçiricem direk olarak. Olduğu kadar olcak, olmadı okulun bitmesine az kaldı sonra ver elini avrupa. geri kalmış ülkelerin başını çekmeye başlıyoruz yavaş yavaş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poker in the Face

    kısıtlama getirilmesi iyi bir şey ama bu biraz ağır olmuş.

    ama kısıtlama iyi bişey, yerli satıcı bu sefer satamayacak, para yurtdışına akacak, ülke ekonomisi çökecek vs.vs. (1800 lerde osmanlının durumu)

    bu kısıtlama çok fazla olmuş ama



    kısıtlama zaten vardı.. belli bir faturanın üstü vergilendiriliodu.. bu yetmez mi?

    yerli satıcı kim ?

    olan gene vatandaşa olucak dahada çok teknoloji yenilikçi meraklısı gençlere..

    insanı herşeyden soğutuyorlar..

    beter olsunlar dahada batsınlar hiçbirşeye sahip olamasınlar..
  • gerçekti, hayal oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poker in the Face

    kısıtlama getirilmesi iyi bir şey ama bu biraz ağır olmuş.

    ama kısıtlama iyi bişey, yerli satıcı bu sefer satamayacak, para yurtdışına akacak, ülke ekonomisi çökecek vs.vs. (1800 lerde osmanlının durumu)

    bu kısıtlama çok fazla olmuş ama



    Tüketici bir ürüne 3-4 kat fazla para ödemek zorunda mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poker in the Face

    kısıtlama getirilmesi iyi bir şey ama bu biraz ağır olmuş.

    ama kısıtlama iyi bişey, yerli satıcı bu sefer satamayacak, para yurtdışına akacak, ülke ekonomisi çökecek vs.vs. (1800 lerde osmanlının durumu)

    bu kısıtlama çok fazla olmuş ama

    hahahha max. 100 dolarlık ürünle tr ekonomisi çökerttin helal
  • Bunlar gerçekten ciddi kısıtlamalar ve bunların önüne geçmek gerekiyor.

    PayPal bakiyesinin yurtdışında kullanımının engellenmesi PayPal'ın getirdiği bir kısıtlama değil miydi? Yanılıyor muyum? Bildiğim kadarıyla Türkiye'deki bankalara para aktarımına başladığından beri PayPal bakiyesi yurtdışında kullanılmıyor.

    Yarın havale yapmayı düşünüyorum.
  • ALışveriş özgürlüğünden geçtim insanca yaşamak için cebimde para bıraksınlar yurt dışında laışveriş kenarda kalsın.
  •  Alışveriş Özgürlüğümü Geri Ver! Yurtdışından alışveriş hakkımızı elimizden alıyorlar!
  • Şu seçim gezisine çıkıyorlar caddelerde zır zır çağırıyor bağırıyorlar nefret ediyorum,nee neee çal şarkıyı parçayı oy veeerin bize oy verin bu nasıl bi zihniyet,böyle oymu istenir,böyle birşey olurmu,davul zurna hey heey hey gelin bize oy verin gelin hayde sandığa oy verin verin verin bize verin, aha size oyseçimlerden sonra 1 lt benzin 5 lira oya gel sandığa gel,yemezler yemezler,oy moy yok benim oyum çöpe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SALLAH -- 31 Mayıs 2011; 4:44:57 >
  • İnsanın dini imanı para olunca böyle şeylerin olması gayet normal. Genel bir ifade kullandım ama anlayan anladı. Zırt pırt post umu siliyorlar malesef.
  • Para kırmanın yolunu bulmuşun, 1000 kişi 10 tl gönderse 10,000tl :D
  • Şahsen bende para gönderdim :) Yani ben değilim o paypal adresindeki kişi :=)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.