Şimdi Ara

Allah aşkına internet ve ping den anlayan birileri bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan internet kutusu kullanıyorum ve ping değerlerim rezalet. sürekli olmasada 5-10dk bir ping 800-900 ms lere kadar çıkıyor. Özellikle akşam saatlerinde. Bunun sebebini tam olarak bilsem ona göre yeni bir ISS ye geçeceğim.


    Sanırım çoğu ISS te bu yaşanıyor ve internette bazı kişiler bunun sebebinin ISSlerin çoğu kişiye sabit ve aynı IP adresi vermekten kaynaklandığını söylüyorlar.


    4 kere teknik desteği aradım fakat çözüm sunmadılar. Ben artık internet değiştirmekten bıktım. Akşamları online oyun oynamak işkence oldu. Benim ne yapmam gerekiyor? Farklı bir altyapı kullanan ISS ye mi geçmeliyim. Daha önce türknet-netspeed-internet kutusu bunları kullandım. Hepsi TT altyapısını kullanıyor. Uydunetemi geçmeliyim?


    Böyle herkese aynı sabit IP gibi bi saçmalık uygulamayan bir ISS varmıdır?




  • Uydunet eski isim kablonet artık online oyunlarda onda ping olur direk 50-100 tl kafaya takmadan tt tarafına geçin derim yıllardır altyapı sahibinden hizmet alırım 200-300 tl fark bile olsa gene her daim altyapı sahibinden hizmet alırım.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Hocam TT de sorun yasamazmıyım? Biliyorsunuz taahhütlü olduğu için kafama göre sorun yaşadığımda çıkamam. TTnet CGNAT kullanmıyormu?


    Harbiden bu ping sorunundan bıktım artık.

  • Kullanıyorda daha düzgün hizmet alınıyor genelde pinge bir çözüm bulamıyorlar çünkü derdini anlatamıyorsun sağlayıcı değişikliği çözüm oluyor.

  • Hocam, bu konuya çok sayıda fikir gelecektir hepsine saygımız elbette ki sonsuz. Ancak hizmet, altyapı sağlayıcısının kendisinden alındığı taktirde en iyi sonuçları verir. Binanızda neler var bilmiyorum ama geçmişten bugüne elde ettiğimiz deneyim ve tecrübe bu mesajı şu an yazdırmakta.


    Cgnat konusuna gelirsek,


    https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808-9


    Görüldüğü üzere kulup bile kurduk buna dair. O derece yaygın bir sistem. Şahsi düşüncem ve yaşadığım ve kullandığım deneyim pinge olan etkisinin son sıralarda olduğu. Çünkü ondan daha önemlisi, girilen hemen her site doğrulama talep ediyor. Maalesef bu eskiden böyle değildi ama son dönemde bunu çok yaşıyorum. İnternet kullanım konforunu düşürüyor mu? Kesinlikle ama ben de online oyunlar oynayan biriyim ve bundan kaynaklı hakkında uzun uzun yazabileceğim bir farklılık göremedim.


    Bir de, cmd ekranından tracert yaptığımda ftth türünde bağlantı kullanmama rağmen pingim çok yüksek çıkıyor. Telekom kullanıyorum misal. Örneğin;


    https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117-12


    Burada da paylaşmıştım. Birkaç kez arıza kaydı bırakmaya yeltendim ama maalesef buna dair bir çözüme ulaşamadım. Aslında çözüme ulaştım ama kalıcı bir çözüm olarak bir şey bulamadım.


    Taahhüt konusuna gelirsek, kafam çok rahat. Mesela 24 ay taahhüt yapmıştım. 100 megabit ftth 178tl. 2024 ün ortalarına kadar fiyat böyle kalacak. Yani gelecek zamlardan etkilenmek gibi bir şey olmadığı için bu insanı ferahlatıyor.


    Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına. Altyapı sahibi Telekom benim bölgemde. Kendi altyapısında verdiği ping 40-50 civarı ve ben İstanbul dayım. Bir başka sağlayıcıya geçmedim hiç, yani farklı bir deneyimim söz konusu değil. Ancak komşularımdan farklı sağlayıcılar kullananlar var yine ftth türünde.


    Onlardan da cmd testleri yaptığımızda yine aynı ping değerini görüyorum. Yani bu olay bazen lokal, bazen bölgesel, bazen de belirli iller sathında olabiliyor.


    Yani kimse sana "şu an 50 pingin var bana geçersen 30 a düşer" diyemez. Diyorsa da yalan söylüyor zaten. Çünkü dediğim gibi, bizlerin değerlendirmelere dahil etmediğimiz onlarca teknik kalem var.


    Mesela ben İstanbul da üstelik ftth ile 50ms görüyorum diyelim. Bir başka insan Antalya dan bağlanıp aynı oyunda vdsl ile 30ms görebiliyor. Ya da söz gelimi ftth ile 25 görebiliyor.


    He çözüm nerededir derseniz, birçok fikrim var ama yazmaya başlayınca romana dönüşüyor, kimsenin okumaya göz sağlığı yetmeyeceği için vazgeçiyorum sonra.


    Velhasıl, bazen aynı saha dolabına bağlı olduğumuz kişiyle bile pinglerimiz farklılık gösterebiliyor makro bazda. Mikro bazda zaten ufak tefek farklılıkların önemi yok.


    Velhasıl benim deneyimlerim bu yönde.


    ADSL/VDSL veya şimdi FTTH kullandığım dönemde sizinkine benzer ping sorunları yaşadım mı bilmiyorum. Bazen sorun şebekede değil router modem cihazda veya bilgisayarın wifi sinden kaynaklı da olabiliyor.


    İşte düşünün. O kadar detaylı ve her kalemi hesaba katmamız gerekiyor ki, sorunun nerede olduğunun tespiti de zorlaşıyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.