Şimdi Ara

Almanya Ausbildung'a Yazılım Stajına Gidiyorum. Yazılımcılara ve Almancılara Sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Forum. Bu konuyu nereye açsam bilemedim, hatam varsa affola.


    Herşey Plana göre giderse Seneye Mart ayında Almanyaya gidiyorum. Bildiğiniz Üzere Ausbildung programı Teorik temelli bir üniversite tecrübesi yerine, Pratik temelli bir staj tecrübesi sunuyor.

    Okumak/Çalışmak istediğim bölüm olarak Yazılımı seçtim. Ancak çeşitli kaygılarım var. Öncelikle ben dilciyim. Almanca Öğretmenliği okuyorum. Dolayısıyla Matematiğim maalesef pek iyi değil. Çoğu insan Matematik olmadan yazılım yapılamayacağını söylesede tanıdığım dehşet gibi yazılım bilen ama matematik bilmeyen insanlar var ve onlar bunun yanlış bir görüş olduğunu söylüyor. Ayrıca danışmanlık şirketim bunun çok sorun yaratmayacağını, Ausbildung Eğitiminin Teorik değil Pratik bir eğitim olduğunu söyledi. Ancak sonuç olarak haftanın en az 2 günü üniversiteye gidiyor olacağım. Dolayısıyla az da olsa Teorik Eğitim Göreceğim.


    Almanyada Ausbildung Yapabileceğiniz Üniversitelere Hochschule deniyor. Yüksekokul demek. Aslında Türkiyedeki meslek liselerinin üniversite için olanı gibi düşünebilirsiniz. Hochschule müfredatında "Grundlagen Mathematik" olarak geçen bir bölüm var. Yani Temel Matematik. Sorum şu; Bu ne kadar temel? derme çatma lise matematiğim ile üstesinden gelebilecek miyim? Önümde 7 ay var dolayısıyla matematik çalışacağım ancak gerçekten temelde eksiklerim var. Ausbildung deneyimi olanlar yada yazılımcılar yardımcı olursa sevinirim. Hayırlı Forumlar.








  • WarlessTR W kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Ben de aynı şekilde sizin gibi dilciyim ve almanya'da ausbildung ile yazılım öğrenme planım var. Siz ne yaptınız acaba? Mart ayını geçtik, gidebildiniz mi? Eğer gittiyseniz tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.