Şimdi Ara

Amazon.co.uk'den laptop almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Amazon UK'den şu laptopı getirtmek istiyorum: ASUS ROG Strix G513QY 15.6" WQHD 165Hz Gaming Laptop (AMD Ryzen 9 5900HX, AMD Radeon RX 6800M 12GB Graphics, 16GB RAM (2x 8GB), 1TB PCI SSD, Windows 10) : Amazon.co.uk: Computers & Accessories


    İngiltere'de yaşayan arkadaşım kendi Amazon hesabıyla satın alsa, adres olarak TR'yi ve benim ismimi/TC Kimlik Numaramı verse gümrükte sorun olur mu, buradan ben alabilir miyim? Bir de anladığım kadarıyla Amazon ithalat vergisini ekliyor fiyata, baktığımda 231£ import fee deposit görünüyor, gümrükte ekstra vergi ödemem sanırım? Ayrıca 1249£ (ürün)+246£(deposit fee)+37£ (shipping fee) şeklinde ayırmış ödeme ekranında ama bu laptopın kendisi normalde 1500 sterlin yaklaşık, UK içinde alımda direkt 1499 görünüyor, neden 1249 görünüyor ürünün kendisi?








  • sipariş nerden verilirse verilsin önemli değil, önemli olan adrestir. kargo+gümrük buna göre hesaplanır. eğer ingiltere adres olarak seçilirse ingiltereye göre vergi+kargo alınır, adres türkiye seçilirse türkiyeye göre vergi+kargo alınır. ürünün fatura fiyatı yani kargo+gümrük vergisi hariç olan kısmı eğerki 1500 euroyu geçiyorsa ticari mal kapsamına gireceğinden gümrükte sorun olur. gümrük müşavirine vekalet verip aldırman gerekir ki bu da en az +1000tl masraf demek. son soruna bişey diyemem ama üstteki dediğim şekilde 1500euroyu geçmiyorsa son ödeme aşamasında ne gördüysen onu ödersin başka ödemen olmaz.

  • Bazı ülkeler ürün ülkeden çıkarken kişiye vergi iadesi yapıyor o yüzden mi acaba bu fiyat farkı..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.