Şimdi Ara

amazon kdp ilk satışımı yaptım (2800₺) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
15
Favori
10.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Evet amazon üzerinde yine ama burada telif haklarına aşırı dikkat etmeniz gerekli. Ayrıca o yazıya ne yazdığınızın önemi yok ama siz yine de yalvarır gibi ya da cındıracak şeyler yazmayın, sanırım rastgele kabul alınıyor. Çok araştırdım bu yazı konusu ve tecrübelerimden bunu söyleyebilirim.


    Benim Redbubble'da, banlanmadan önce 250 kadar tasarımım vardı ama şimdi mağaza açamıyorum banlandığım için, IP ve cihaz değiştirip paypal hesabımı yenilemem gerekecek. Eğer Paypal için yurt dışı banka hesabınız varsa mutlaka bakın Redbubble'a. Yine teespring, zazzle vb bir sürü site var. Tek yapmanız gereken telif olayına dikkat etmek.


    Keşke şunları daha önce öğrenseydim. Öğrencisiniz daha zamanınız var, çok kasmayın.


    Başarılar.

  • Usbehci kullanıcısına yanıt
    modemi resetleyin hocam ip değişir diye düşünüyorum


    250 tasarımdan sonra hesabım banlansa bir daha girmeye hevesim kalmazdı herhalde. geçmiş olsun size hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Hocam bende sizin konunuzu görüp youtubeda videolar izleyerek ilk defterimi siteye yükledim satışta şuan ama halen satın alınmamış. Mecbur bekleyeceğiz sanırım, siz kaç tane tasarım yaptınız acaba ben bir tane yaptım ama bir tane yeter mi?

  • yanlış hatırlamıyorsam üç günde yata yata 100 defter yüklemişimdir siteye. her gün belki binlerce tasarım yükleniyor oraya. rekabet aşırı fazla. eğer gerçekten uğraştığınızı düşünüyorsanız, tasarımcı ruhu ve yeteneğine sahipseniz az ama öz defter sayısı da yeterli olur bence. ancak benim gibi rastgele fotoğraflar ve hazır tasarımlar ile iki dakikada bir defter tasarlıyorsanız bayağı bi tasarıma ihtiyacınız var maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Sağolun iyi dilekleriniz için.


    Hocam sadece IP ban değil cihaza da ban yemişim, yani MAC adresimi de banlamışlar. Tüm çerezleri sildim, yeni IP edindim ve farklı PayPal hesabı bağladım. Yine ban yedim bir hafta içinde. Sadece VPN ile aşılıyor ama ücretsiz VPN kullanmak da istemiyorum. Şöyle ayda 10 dolar getirecek satışlarım olsa VPN kullanırdım ama şimdilik olmayacak gibi.


    Size tavsiyem Redbubble gibi sitelere yükleme yaparsanız feda edilebilir bir sistem üzerinden yapın. Bunun en ucuz yolu USB WIFI ile bağlanmak gibi, ban yerseniz başka bir tane kullanırsınız.


    Benim hevesim kırılmadı çünkü elimde 2000 kadar dizayn var ve hepsi bana ait. Bir gün mutlaka başarıya ulaşacağımı biliyorum. Ülkede saçma nedenlerle PayPal banlanmasaydı döviz getirecek bir işim olacaktı ama o vizyon bizim yöneticilerde yok, bizim gibi pek çok insan var ülkeye döviz sokabilecek. Yurt dışına çıkabilme ihtimalim var, eğer çıkarsam zaten gerisi gelecektir. Hedefim 3 yıl sonunda aylık 1000 dolares kazanmak. Ama Merch by Amazon'a kapak atarsam çok daha fazlasını kazanacağıma eminim.


    Yolumuz açık olsun. Ülke şartlarında para kazanmak, özellikle hakkını alabilmek imkansıza yakın.





  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Hocam peki defterin fiyatıyla ilgili bir şey sormak istiyorum. İlk yüklediğim şey hardcover dedikleri cinsten bir defter ama fiyatı 13 dolar bu fiyat normal mi acaba bu fiyattan dolayı mı satın alınmıyor acaba, kar marjımda 50 cent anlayamadım bunun sebebini. Siz ne düşünüyorsunuz?

  • kâr zaten 50 cent ise fiyatta bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum hocam. ben hardcover yüklemedim hiç. bilmiyorum insanların tercih edip etmediklerini. bir youtube kanalı kuruyormuşsunuz gibi düşünün. youtube'da rekabet aşırı fazladır, bu yüzden videolarınız gerçekten iyi olmadığı müddetçe keşfedilmeniz aşırı zordur. amazon gibi milyonlarca tasarımın mevcut olduğu yerde de doğal olarak keşfedilmek ve tercih edilmek aşırı zor. belki instagram'da bir sayfa açıp yaptığınız defterleri paylaşabilirsiniz. bu sayede keşfedilmeniz bi tık daha kolay olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum hocam, teşekkürler. Ödeme aldığınız zaman anlaşılır bir şekilde nasıl aldığınızı da yazarsanız çok güzel olur, iyi forumlar.

  • 29 mayısta yatırıyorlar paramı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekleme: hâlâ yatırmadılar. canlı desteğe yazdığımda ise hesabımda sorun olmadığını, sadece birkaç gün daha beklemem gerekebileceğini söylediler. hadi 29 mayıs pazara denk geliyordu anlarım da bugün ayın 31'i be hocam, nerede kaldı bu para

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    iki üç gün önce 2900tl yattı hocam, haber vermeyi unutmuşum. yüzde bir komisyon aldı sanırım payoneer. vergi borcu gözükmüyor şu anlık. vergi numaramı yazmıştım zaten hem amazon'a, hem payoneer'e. sıkıntı çıkmaz umarım.


    parayı üniversitede harcarım diye düşünüyorum. kıbrıs pahalıymış. babamın göndereceği oara yetmezse diye köşede dursun bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Defter tasarımı yapmaya başladım. Kapak ve yaprakda BLEED (Cilt payı) de ayarladım.

    Yaptığım çizgili yaprağı da 20 sayfa kaynak yapıp PDF olarak depoladım.

    Sonra bu 20 sayfalık pdf kaynağı da ilovepfd sayfasında merge ile 100 sayfaya çıkardım


    100 sayfalık defter için kapak ve 100sayfalık kaynak pdf'im hazır.


    Şimdiden sonra (Öğrenince belki kolaydır bilemem ama şimdi bana zor gelen aşamalar) için bilgi rica ediyorum.


    *** İSİM ( 100 sayfa 8,5inch*11inc defter 29 satır için açıklamalı isim)

    Defterlerde isimlerde özellikler belirtilmesi faydalıymış. Kompozisyon, kolej, günlük vb

    (Bir isim uydurdum ama yetersiz bence)


    *** KEYWORD

    7 tane keywords ekleyin diyorlar. Bu konuda da örneklerinizi rica ediyorum


    **** AÇIKLAMA

    Bu konuda da örnekleriniz çok faydalı olur.


    **** KATEGORİ

    Defterler hangi kategoriye girmeli.



    Arkadaşlar, çeşitli ülkelerde bu defter tasarısından para kazanan çok.

    Alıntı

    metni:
    Bilgimizi paylaşmak da fayda var.

    Asıl rakip olarak birbirimizi görmek yerine bilgi paylaşalım.

    Hindistan'da bile bu konuda aşırı para kazananlar var.(İngilizce bilen çok olduğundan sanırım)


    Ben ilk defterini (Amazondan deftere de kitaba da notebook adı veriliyor. Bu sizi şaşırtmasın)

    İyi bilenler bu tür ayrıntıları paylaşırsa sevinirim.

    Şimdiye kadar yaptıklarımı ise şu adresten öğrendim






  • ozanyazar O kullanıcısına yanıt
    aynı kanaldan öğrendim hocam. ancak amazon defterlerimi kabul etmedi. bleed denen yeri boşluk (beyaz) bırakıyordu bu kız. orayı da doldurmak gerekiyormuş. tam ekran doldurmak zorundayız yani.



    isim, ilk olarak defterin üzerinde yazanlar ile başlamalı. benimkinin ismi NOTEBOOK ile başlıyor. devamına da rastgele anahtar kelimeler yazıyorum. örneğin "NOTEBOOK: Lined Notebook Journal - Oil Painting Cars Watercolor Art Abstract Blue White Colors Painting - 100 Pages - Large (8.5 x 11 inches) (A4)



    keyword'e ne yazdığımı hatırlamıyorum. cheap, school, university, college, middleschool, cute gibi kelimeler kullanmıştım sanırım yalnızca.



    açıklamayı çok satan bir defterden çaldım. tamamen çalmadım tabi, işime yarayacak yerlerini kopyaladım. bu kadar, tüm defterlere aynısını yapıştırıp geçiyordum



    kategoriyi hiç hatırlamıyorum be hocam. bilgisayar olmadığı için kontrol de edemeyeceğim şu an. non content low content category kdp gibi şeyler yazıp arayabilirsiniz internetten. yine tüm defterler için aynı kategoriyi seçtim. kusura bakmayın hangisi olduğunu kontrol edemediğim için.



    bir de sormamışsınız ama paramı payoneer yardımıyla çektim. yüzde bir komisyon alıyordu sanırım. 50 dolar alt limiti var. başka sorunuz var ise sorabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Cevap için teşekkürler.

    Şimdilik öğreniyorum, emekliliğe hazırlık yapıyorum.


    Türkçe olarak ikinci kaynak :

    https://www.youtube.com/watch?v=CuVfT2mAPiY&feature=youtu.be


    Fakat, sonunda kendinize güvenin. Bu videodaki arkadaş da bir şeyler öğretiyor ama olmadık yerde hata yapıyor sanırım.Ciddi bir satış yapamadığından vahsetmişti bir videosunda. Sebebi tam bikemem ama keywords larda mı açıklama kısmında mı vir yerde Amazon, en iyisi gibi idfialı/abartılı kelimeler değil Ürününüzü tanıtıcı kelimeler kullanın, gibi bir uyarı görmüştüm (Siz de bakarsınız, ben iddiasızım)

    Bu arkadaş videoda böyle anahtar kelimeler önermiş.

    Doğrusunu öğrenen olursa paylaşın lütfen.


    Arkadaşlar, ülkemize doviz gelsin, başarın isterim. Bu geniş bir pazar. Paraya çok ihtiyacım var ama rakiplerimin Hindistan, Avustralya olması yerine sizlerin olmasını ülkem adına tercih ederim. Döviz ülkemize gelirse, alışveriş yaptığınızda, burada harcadığınızda başkasına da faydanız olur (Umarım fazla hayalperest demezsiniz)


    Ayrıca öğrendikçe kullanılacak süper kaynaklar da keşfedeceksiz. Amazonda notebook adı altında sadece defterler değil, boyama , bulmaca kitapları da satılıyor .

    Mevlam hepimize hayırlı kazançlar versin İnşallah




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanyazar -- 13 Temmuz 2022; 17:5:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merak edip baktım 5000 tl ediyormuş 145 sterlin. ekonominin haline bak arkadaş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    Niye bıraktınız bu işleri hocam?

  • GaravelUsta kullanıcısına yanıt

    hocam okul başlayınca çok da boş vaktim olmadı. bir de amazondan bir sürü şey sipariş etmiştim. şüpheli aktivite tespit edip hesabı kapatmışlar. kimliğimi kanıtlamakla da uğraşmak istemedim. bilmiyorum belki milyon dolarlar kazanmışımdır o yüzden şüpheli aktivite falan demişlerdir. heves yok diyelim kısaca.

  • Hocam, kitap içi için tavsiye ettiğiniz site var mı
    Boş sayfa mı yapmıştınız kitap içerisini

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.