Şimdi Ara

AMD FX 8350 - Core i7 3970X Upgrade Mantıklı Mıdır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı günler,

    Geçiş sonrası hissedilebilir fark oldu mu? Gözle görülebilen bir değişiklik var mıdır? Rica etsek bilgi verebilir misiniz? Görüşlerinizi beklemekteyiz.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daryusdaryus -- 6 Temmuz 2015; 16:02:14 >
  • FX-8350 ile 3970X aynı seviyede değiller yanlış kıyaslamadan VazGeçin FX-8350 Profosyonel bir İşlemci Değil bu Hatırlatmak İsterim AMD o Seviyede İşlemci üretmiyor Pahalı olan ise Profosyonel işlemcidir iş Amaçlıdır Oyun için değildir. birde Şeyler olur Crossfire yapmak için böyle AĞır bişeyler için Tasarlanmış Render içindir. FX-8350'ye gelirsek Oyun için Şirket Amaçlı ve Ev Kullanıcıları içindir.
  • bişey daha Ben Oynacam diyorsanız FX-8350 yada 4790 K Yeterli Olucak FX-8350 Oyunlar için gayet yeterlidir FP işlemcisi bunu Hepimiz biliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daryusdaryus

    Hayırlı günler,

    Geçiş sonrası hissedilebilir fark oldu mu? Gözle görülebilen bir değişiklik var mıdır? Rica etsek bilgi verebilir misiniz? Görüşlerinizi beklemekteyiz.

    Saygılar...

    Merhaba genel izlenimlerim şu şekilde:

    En dramatik fark MMORPG oyun oynarken oluyor burada senaryoya göre 50% ye varan dramatik farklar olabiliyor (çoklu pvp senaryolarında)

    Bunun dışında benchmark amaçlı Crysis 3, Battlefield 4 ve Dragon Age: Inquisition oynadım Crysis 3'te bazı bölümlerde fark etti bazılarında nerdeyse hiç farketmedi, bana ilginç geldi o mesela. Battlefield 4'te az fark vardı genellikle fark dediğim de şudur 90% benzer fps değerleri verirler ama bir anda olan büyük çatışmalarda i7 3970X'in (unutmamak gerekir ki ben 4.5ghz'e de overclock ettim, gerçi FX 8350 de overclockluydu benim) ani fps düşüşü diyebileceğim durumlar olmadı.

    Inquisiton ilginçti FX 8350'den açtığım ayarlardan daha da yüksek ayarlar açtı ve oynattı acaba GTX 980'i tam besleyemiyor muydu FX 8350 açıkçası emin değilim ama FX 8350'de 1440p'de MSAA açamıyordum en Ultra Texture ve Mesh ayarlarını açamıyordum i7 ile açabildim ortalama 55 fps aldım.

    Dramatik farklardan bir tanesi de Civilization V ve Shogun 2 Total War'da yaşadım daha güçlü işlemci ile (daha doğrusu tek çekirdeği daha kuvvetli olduğu için) turn aralarında bekleme sürelerinde ciddi düşüşler gözlemledim. Bu gözlemim uzun load süreleri olan Inquisition için de geçerli.

    Şunu hatırlatmam gerekir ki ben piyasada i7 3970X aramıyordum sistemi alırken ama gezerken uygun fiyata buldum ve aldım. Yani tavsiye eder misiniz diye sorarsanız şartlı bir evet derim:

    - Su soğutmanız var ise
    - Kasa ve PSU müsait ise (i7 3970X unutmayın 150W TDP, 8350'den de yüksek)
    - iyi bir X79 anakart ile bulabilirseniz (bu önemli, Rampage IV Formula olmasaydı i7 3970X de almazdım)
    - elinizde zaten DDR3 ram var ise
    - ve tabi ki, fiyatı uygun ise.

    Salt CPU gücü için de Cinebench testlerine bakmak yeterli, r11.5 versiyonunda eski overclocklu FX 8350'nin aldığı sonuçları da görüp karşılaştırma yapabilirsiniz.

     AMD FX 8350 - Core i7 3970X Upgrade Mantıklı Mıdır AMD FX 8350 - Core i7 3970X Upgrade Mantıklı Mıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ookami -- 6 Temmuz 2015; 21:46:11 >




  • Simdi Herkes iyi dinlesin FX-8350 aslinda cok Guclu bir islemci ama sadece Tek izlegi Zayif diye ordan Fiyat kiriyor yoksa Kotude degil. Program olsun Oyun hic birisi san ki FX-8350'nin hic birseyini kullanmiyormus gibime geliyor birde su var intel Oyun firmalarina para verip Optimize ettiriyor AMD ise Oyun firmalarina para vermeyip Optimize ettirmiyor. yani AMD Oyun Bencmarklarindan gerise kalmasi cok Normal AMD Windows olsun Lunix olsun Program Oyun olsun hic birisine Para vermeyip Optimize ettirmiyor. islemcinin ne sucu var bunda ondan sonra AMD'nin islemcileri adi Kotuye Cikiyor. Bakin bu islemci Cift Kayar Noktaya Sahip ben bunun Kotu oldugunu Sanmiyorum. Cluster Multi-Threading Teknolojisine sahip. isin Komik Yanida AMD'nin Server islemcileri Tek izlekte Yuksek Performans Veriyor ama Masaustu islemcileri Tek izlekte Yuksek Performans vermiyor. bu islemciler Tam bir Coklu izlek Canavaridir intel AMD'nin yanina Yaklasamiyor. Coklu izlekte ben bunu Yasadim ve Anlatiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 7 Temmuz 2015; 13:45:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bisey Daha OPTERON'lar ve Xeon'lar ikiside Kafaya Gidiyor. OPTERON gayet Basarili bir islemci Sirketlerin Hepsi OPTERON kullaniyorlar. Birde su Cluster Multi-Threading Teknolojisi Serverde Tek izlekte cok Basarili Masaustunde Tek izlekte olmadi. Bu AMD'nin islemcileri Cift Kayar Noktasi Bombos ama o Bosluklar doldurulabilir Transistor Hatasi bu islemcileri Transistorleri yapamamislar Cluster Multi-Threading Teknolojisi aslinda basarili ama Kod eksikkiginden AMD'nin Bulldozer islemcileri Husran cikti. Excavator Cekirdegin hepsini Yapmislar ve butun Hatalari duzeltmisler. Simdi AMD piyasada en Guclu Ekran Kartlari Yaptilar bugune Kadar Adamlar ne Oyun Firmalarina Para verip Optimize ettirdiler ne adam gibi Drivet guncellediler oda 40 yilda bir guncelleme yapiyorlar Adamlar Excavator FX'li islemci yaptilar batsin gitsin o zaman boyle Sirket Anasini Satiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 6 Temmuz 2015; 22:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FX-57

    Simdi Herkes iyi dinlesin FX-8350 aslinda cok Guclu bir islemci ama sadece Tek izlegi Zayif diye ordan Fiyat kiriyor yoksa Kotude degil. Program olsun Oyun hic birisi san ki FX-8350'nin hic birseyini kullanmiyormus gibime geliyor birde su var intel Oyun firmalarina para verip Optimize ettiriyor AMD ise Oyun firmalarina para vermeyip Optimize ettirmiyor. yani AMD Oyun Bencmarklarindan gerise kalmasi cok Normal AMD Windows olsun Lunix olsun Program Oyun olsun hic birisine Para vermeyip Optimize ettirmiyor. islemcinin ne sucu var bunda ondan sonra AMD'nin islemcileri adi Kotuye Cikiyor. Bakin bu islemci Cift Kayar Noktaya Sahip ben bunun Kotu oldugunu Sanmiyorum. Cluster Multi-Threading Teknolojisine sahip. isin Komik Yanida AMD'nin Server islemcileri Tek izlekte Yuksek Performans Veriyor ama Masaustu islemcileri Tek izlekte Yuksek Performans vermiyor. bu islemciler Tam bir Coklu izlek Canavaridir intel AMD'nin yanina Yaklasamiyor. Coklu izlekte ben bunu Yasadim ve Anlatiyorum.

    Müsterih olun, FX 8350 sizin savunmanıza ihtiyacı olan bir işlemci değil. Kuvveti belli zayıf olduğu yer belli. Ben de eskiden çok dinliyordum yok kim benchmarkı satın almış da yok kim optimize ettirmiş falan diye ama günün sonunda bu tür şeyler biz son kullanıcılar için önemli değiller. Bizim günün sonunda görmek istediğimiz para vererek satın aldığımız işlemcimizden maksimum fayda sağlamak. FX 8350 çoklu çekirdek desteği olduğu sürece oyun ve programlarda istediği fiyat segmentine göre çok başarılı bir performans sunabiliyor ve bunu da defalarca görebiliyoruz. Overclocklu FX 8350 çoklu çekirdek testine dikkat edin değerler i7 4770k seviyesinde. Ancak çoğu program doğası gereği çoklu çekirdek desteği sınırlı kalıyor bunun çeşitli nedenleri var birisi Intel'in pazar payı ve bir programın çok çekirdek desteğini sağlamak için harcanan emek. AMD eğer piyasa payı Intel ile eşit veya günümüzden 2 kat daha fazla olsaydı emin olun para alsın veya almasınlar oyun ve programlar bu çoklu çekirdek desteğine daha çok dikkat ederlerdi. Ancak oyun ve programların neredeyse hepsi günümüzde Intel işlemciler ile tasarlanıyor ve doğal olarak onlara optimize olacak şekilde çıkıyorlar.

    AMD'nin adı falan kötüye çıktığı da yok, sadece kullanıcı olarak ne yapmak istediğinizden emin olun. Maksadınız salt oyun ve bütçeniz kısıtlı ise i5 serisini tercih edin, Maksadınız salt oyun ve bütçeniz geniş ise i7 4790k veya 5820k düşünebilirsiniz. Eğer hem bütçeniz dar hem de iyi oyun performansı ve iyi streaming performansı veya render performansı arıyorsanız FX 8350 çok iyi ve ekonomik bir seçenek olacaktır.

    Canavar nitelemesi pek doğru değil artık FX serisi için bunu kabul etmek lazım. FX 8350 canavar ise Extreme işlemciler ne o zaman diyen çıkar.




  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için, iyi günlerde kullanın.
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    FX-8350 korumuyorum zaten Korunacak bir Tarafi yok. zaten AMD'nin simdi Excavator FX'li islemci yapmasi Sart. yoksa OC'li Piledriver yapmaz insallah. Ben Canavar dediysem FP anlaminda dedim ve Coklu izlekte dedim bu Cift Kayar Noktaya Sahip oldugu icin Coklu izlek Canavaridir. Hele OPTERON'lar Tam bir Coklu izlek Canavaridir. intel'e gerek yok AMD yeterli 2016'da Zen islemciler cikacak Allahin izniyle insallah Zen islemcili PC toplayacam. Jim Keller ve Ekibi Hyper-Threading Pesindeler intel'e Tek izlekte Buyuk Darbe indircekler AMD'nin zamanin K7'nin Efsanevi ekibi. Bakalim 2016'da AMD ve intel arasinda Piyasa Felaket kizisicak AMD 2016'da Extreme serisinde Gaza Basacak. Bulldozer Husranindan hic bir Beklentimde yok zaten benim Beklentim Zen'lerde.

    Semiacurate cok saglam bir Kaynaktir. Zen islemciler 14 Nm FinFet Teknolojisine sahip Cift 3D Transistore Sahip buda Tek izlekte Yuksek Performans vereceginin Anlamina geliyor. Hersey Nm degil Yonga Setleride cok Onemli. Zen'nin Diagramina Baktim 6 Pipeline Sahip ve Athlon'nun K7'siyle ve Phenom II'yi birlestirmisler. Cluster Multi-Threading Teknolojisiyle vs Hyper-Threading'i Birlestirmisler. HBM Teknolojisi zaten var. Buda Tek izlekte Canavar olacagi kesin ama birde bunlari konusmak icin daha cok Erken. Ve Directx 12'le bir Cozum bulmuslar FX-8350 8 Cekirdegini Butun kullanip Rakip Olucaklarini soyluyorlar butun Oyunlarda Cift Kayar Noktayi Tam Kullaniyor Oyunlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX-57 -- 7 Temmuz 2015; 14:17:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fx 8xxx de fiziksel 8 cekirdek yok drx15 gelsin yinede kullanamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical.assistance

    fx 8xxx de fiziksel 8 cekirdek yok drx15 gelsin yinede kullanamaz

    Aslinda fiziksel olarak 8 cekirdek fx 8350 ama 4 modulde 8 cekirdek ve modul basina l2 cache cekirdekler tarafindan paylasiliyor.

    Bu onemli de degil zaten aldigim islemci eskisine gore ciddi oranda daha kuvvetli hem coklu cekirdek hem de tekli cekirdekte hem de inanmasi zor belki ama fx 8350 ile ayni gucu harciyor. Bir baska arkadasin da dedigi gibi birkac sene icin benim islemci ihtiyacimi rahatlikla karsilayacaktir, zaten yavas gelisiyor islemciler bu ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    1) Hocam 3d animasyon ve render falan mı yapıyorsunuz merak ettim doğrusu?

    Ben grafik ve render pc kurmak istiyorum başlangıç ve orta seviye için iş görecek bişey olsun diyorum.

    2) FX8350 ve DX12 uyumu sebebiyle R9 380 iş görmez mi sizce?

    3) Alabileceğim en uç işlemci 4790k olabilir ekran kartı ne önerirsiniz başlangıç, orta seviye için?

    4) Gtx 9XX dx12 feature level 12_1 imiş R9'lar fature level 12_0 mış. 12_1 gpu optimizasyonu için önemli imiş vs. Sizdeki gtx 780ti tier 1 desteği veriyor sanırım. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz, kartı değiştirecek misiniz? Şu aşamada dx12'nin oturmasını beklemek uzun zaman alır gibime geliyor. gtx780 ya da R9 380 alıp yola çıksam mı diyorum.

    Sizin önerileriniz neler olurdubir profesyonel olarak?
  • Sırf oyun içinse 4790kya geçmeniz daha iyi olurmuş.4790k tek çekirdekte önde diye biliyorum.
  • doğru biliyorsunuz, ama bu çok mühim bir fark değil hatta overclock ile 4790k'nın tek çekirdek gücüne ulaşıyorum zaten. Ben de sizin düşündüğünüz gibi düşündüm ama sonra DirectX 12 gibi çok çekirdek destekli platformların çıkmasına ramak kala ekstra 2 çekirdek ve ileride muhtemel bir SLI için tam bant genişliği veren platformu tercih ettim. Bunun yerine 4790k almayı da ciddi şekilde düşündüm elbette.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.