Şimdi Ara

AMD İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler şöyle birhttp://i56.tinypic.com/1z1d9vd.png işlemcim var fakat iki çekirdek olmasından ötürü acaba AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION AM3 3.2GHZ 8MB CACHE 45NM işlemci ile değiştirsem mi diye düşünmeye başladım. 4 gb RAM ve ASUS AMD HD Radeon 6850 ekran kartım var. Önerileriniz neler? İşlemcimi değiştirmeme gerek var mı?



  • Anakartının bios ayarlarında ACC özelliği var ise kapalı olan 2 çekirdeğinide aç. Performansın biraz daha artacakdır.Modelin x4 olarak değişecektir. X4 modeli ise güzel bir işlemci ,sorulması gereken soru şu neden değiştirmek istiyorsun? Kullandığında güzel bir işlemci
  • Hocam şimdi bu işlemci -benden habersiz- yeni alındı ve ben sürekli sistem yenileyen bir insan değilim. yani aldığım sistemden uzun süre iyi performans almak istiyorum. şimdi bu işlemci benim kafamda soru işaretleri oluşturdu. fırsat varken değiştireyim mi yoksa ben mi gereksiz yere sorun ediyorum? uzun süre iyi performans alarak kullanabilir miyim bu parçayı?
  • Dostum kötü bir işlemci değil , yeni yazılımlar , yeni oyunlar vs vs hızla gelişmekte. Buna göre değerlendirersen hızlı bir şekilde değeri ve performansı ileriye dönük olamaz. Ama seni bir kaç sene rahat ettirir. Paran varsa al , paran yoksa dediğim işlemi yap anakart üzerinden. İşlemci kötü değil , ortalama olarak orta sınıf diyebiliriz.
  • teşekkürler hocam bilgilendirdiğin için. yalnız şimdi şöyle bir sorunum var. dediğin gibi kapalı olan 2 çekirdeği açtım ben ama şimdi windowsta ses ve görüntü bozuklukları oluştu. mesela bilgisayarın sesi hoparlörler patlakmış gibi çıkıyor. bunları nasıl giderebilirim?
  • Hocam

    Pek ilgisi yok ama sorun çıktı diyorsan ilk olarak driver güncellemelerini yapmanı öneririm. Güncellemeler ile sorun çözülmez ise sistemin stabil çalışıp çalışmadığını test programları ile kontrol et. Mesela Sandra test programı var onunla yapabilirsin. Free sürümü nette kendi sitesinde mevcuttur. Yinede sonuç alamazsan en son çare format atmayı düşün. Formattan sonra olmaz ise ve sen işlemcinin kapalı olan çekirdeklerini açtıktan sonra bu sorunların çıktığından eminsen özelliği tekrardan biostan kapat. Format atmadan önce bunu denersin. Kapat tekrardan ve sorunlar devam ediyormu diye kontrol et . Etmiyorsan baska sorunlar vardır. Bunu ilk olarak da deneyebilirsin.


    Kolay gelsin.
  • dostum sürücü güncellemelerini falan yaptım ama sonuç alamadım. kapalı olan 2 çekirdeği açınca windows raydan çıkıyor:) bütün bunların neticesinde de fırsatım varken işlemciyi değiştirmeye karar verdim. x4 955 black edition alacağım bakalım umarım daha iyi olur. yardımların için teşekkürler...
  • 4 çekirdek açabilir o cpu kontrol ediniz acc menüsünden yada açılışta 4 core activated diye bir uyarı olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.