Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
2
Favori
151.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NEDEN SIVI SOĞUTMA İLE GELDİĞİ ANLAŞILDI !!!! BIRAKIN 2600K YI ESKİ AMD MODELİNİ GEÇMEK İÇİN SÜREKLİ OVERCLOCK İLE KULLANMAK GEREKECEK ANLAŞILAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IL EST MON COCAINE -- 9 Ekim 2011; 23:28:48 >
  • amd boşuna kullandı FX adını 2600K karşısında hüsran
  • Tamam AMD f/p oranında yine Intel'in önünde yer alacaktır, bize aynı paraya daha güçlü bir işlemci sunacaktır ama insan yıllarca üzerinde çalışılan bir işlemcinin bu kadar kötü sonuçlara imza atmasını da beklemiyor. O kadar yıllık emeğin sonucu bu kadar kötü olmamalıydı.

    Edit: En fazla + alan mesaj olmasına rağmen, en çok beğenilen mesajlar bölümünde benim mesajımın olmamasının nedeni grafiklerdeki yanıltıcı unsuru dile getirdiğim için sansüre maruz kalmam mı. Hoş, en çok beğenilen mesajlar bölümünde yer almak gibi bir hırsım yok ama böyle bir şeyden dolayı sansüre uğramak da ne kadar ciddi bir yaklaşımdır merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veleciraptor -- 10 Ekim 2011; 2:07:38 >
  • beklediğim sonuçlar deil acaba işlemcidemi sorun var daha yeni olduğu için mi ama oc si iyi gidiyor bu işlemciye
  • Daha iyi olmasını beklerdim açıkçası.
  • üzülerek hayal kırıklığına uğradığımı belirtiyorum
  • Bir AMD fanatigi olarak büyük hüsrana ugradım.5 Senedir şöyle olacak böyle olacak diyipte sonucunda böyle bir ürünü piyasaya sürmeleri gerçekten içler acısı.fx-8170 le de duırumu kurtaracakları falan yok.Senelerdir superpi testinde İntel'in ezici üstünlügü devam ediyor ve AMD tarafında gram performans artışı yok.Ya sadece ekran kartı üretsinler ya da adam gibi işlemci yapsınlar.

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Karşılaştırma grafikleri öyle bir hazırlanmış ki, %10'luk fark bile sanki işlemciler arasında 2-3 kat performans farkı var gibi görünüyor.


    Yıllardır bu grafikler böyle yapılıyor. Örn: 6517, 6551, 6553 gibi 3 tane frekansı grafikte gösterirken, dikey eksen "0" dan başlatılmaz. Asıl o zaman anlamsız olur, grafik anlaşılmaz hale gelir, çubuklardaki farklar belli olmaz.

    Bu forumdaki bir çok eski kullanıcı buna dikkat ediyor ama senin uyarın bu grafiklere pek alışık olmayan üyeler için iyi olmuş.
  • Tek bir şey diyebilirim.

    Hayal kırıklığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IL EST MON COCAINE

    quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptorKarşılaştırma grafikleri öyle bir hazırlanmış ki, %10luk fark bile sanki işlemciler arasında 2-3 kat performans farkı var gibi görünüyor.
    +++++++++++++ +++++++++++ ++++++++++ +++++++++++++ ++++++++++


    evet excell in tabloları böyle :)
  • Amd nin bu işlemcisi fos / performans ürünü olmuş.
  • tamam yeni mimari optimizasyonlar olacaktır ama madem bu işlemci perfrmans larak 2500 dan biraz iyi 2600 nın altında neden fx adı nulmuş
  • intel fiatlari 2ye katlar artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir hava soğutma ile 4.5ghz görmesi, günlük kullanım için uygun olmayan güç tasarruf özelliklerinin kapatılarak -ve tahminen oldukça yüksek voltajlar ile- bunun yapılması, 5 senedir uğraşılan bir işlemcinin performansının i7 2600k ile yarışamayacak düzeyde olması kötü açıkçası.

    Hava soğutma ile kolayca 5.5ghz görmenin kolay olmadığını söylediğimde laf edenler vardı, umarım izlemişlerdir bu videoyu...
  • Bence anakartsal ya da ornek islemci ile ilgili bir sikinti olabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IL EST MON COCAINE

    NEDEN SIVI SOĞUTMA İLE GELDİĞİ ANLAŞILDI !!!! BIRAKIN 2600K YI ESKİ AMD MODELİNİ GEÇMEK İÇİN SÜREKLİ OVERCLOCK İLE KULLANMAK GEREKECEK ANLAŞILAN


    En çok sevinen intelcilerden bir tanesi bu anlaşılan .......
  • Senelerce uğraş didin çalış çabala ve sonuç hüsran, yazık.



    2600k dozerin kepçesini mepçesini kırıp geçirmiş:)
  • bi kere gerçekçi olalım adam daha kendi eski nesil işlemcilerini geçmekte zorlanıyor nasıl intele rakip olsun bence bundan sonra amdnin intele karşı hiç bir şekilde galip geleceğini düşünmüyorum artık intel işlemcilerini çıkartır ve her türlü piyasayı kontrol eder amd de f/p ile ayakta kalmaya çalışır ben artık amdnin işlemci üretiminden yavaş yavaş çekileceğini düşünüyorum eğer satışlar düşük olursa işlemci butcesinide farklı alanlara aktarıcağını düşünüyorum hem yeni alanlarda daha başarılı olucaktır bana göre
  • Bence hem grafikler hem de değerlendirmeler adil olmamış. Vur abalıya misali AMD ye çakmıssınız. core i7 2600 ile aralarında yaklaşık %10 fark var testlerde, ancak grafiklerde fark sanki %100 müş gibi hazırlanmış ve yorumlanmış. Ölçeklere dikkat edilmemiş. Ayrıca son değerlendirmede ucuz olmasına rağmen corei7 2600k ya yaklaşan bir performansı olması olumlu değerlendirilmeliydi. Son kullanıcı açısından kesinlikle iyi bir işlemci geliştirilmiş. Bence izleyenler graiklere iyi baksınlar.
  • Atladığınız bi nokta mı var? Nasıl bu kadar geride kalabiliyor? Hadi bi konuda geride, diğer taraftan enden kapatmıyor bunu? Hangi kısımda en iyi bunlar? Hiç test yapmadan mı yollamışlar CPU yu? Madem bu kadar yerlerde performansı, hiç masrafa girip yeni mimari için uğraşmasalardı. 3 kuruşluk performans için neden Bulldozer alacak ki insanlar?
    Çok daha fazla umutluydum, üzüldüm, yatıyorum. Herkese iyi geceler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.