Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
2
Favori
151.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reliq

    Şuanda i3-550 3.2 ghz 2 çekirdek 2 de ht kullanıyorum(toplam 4 çekirdek).Amdnin 8150 işlemcisini alsammı yoksa bekleyip amd nin bir sonraki çıkacak olan(bulldozer 2 mi artık her neyse) işlemciyimi beklemeliyim?

    4 küsür civarına oc ederek kullanıyorsanız, bence ivy bridge gelene kadar bekleyin derim ben. Performans olarak 4ghz kullanıyor ve sıkıntı yaratıyorsa o zman baya bi yüklü upgrade lazım demek. Özel bi iş için lazım değilse yada aciliyet yoksa bence bekleyin derim. 4ghz civarı i3 5xx performansı i3 2100 den faln daha yüksek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reliq

    Şuanda i3-550 3.2 ghz 2 çekirdek 2 de ht kullanıyorum(toplam 4 çekirdek).Amdnin 8150 işlemcisini alsammı yoksa bekleyip amd nin bir sonraki çıkacak olan(bulldozer 2 mi artık her neyse) işlemciyimi beklemeliyim?

    4 küsür civarına oc ederek kullanıyorsanız, bence ivy bridge gelene kadar bekleyin derim ben. Performans olarak 4ghz kullanıyor ve sıkıntı yaratıyorsa o zman baya bi yüklü upgrade lazım demek. Özel bi iş için lazım değilse yada aciliyet yoksa bence bekleyin derim. 4ghz civarı i3 5xx performansı i3 2100 den faln daha yüksek.

    Oc yapamıyorum çünkü anakartım oc desteklemiyor Şuan için işlemci stok haliyle bana yetiyor. Bulldozer 2 yi bekleyeyim o zaman.




  • böyle giderse amd işlemci üretimini bırakıp ekran kartında kalacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceycey11

    böyle giderse amd işlemci üretimini bırakıp ekran kartında kalacak

    Teorik olarak yapılması gereken o fakat rekabet açısından umarım böyle birşey olmaz eğer işlemci pazarı intelin tekeline geçerse ozaman vay halimize

    Çoğu kişi tablolara bakarak işlemcileri değerlendiriyor oysaki çoğu kişi bu işlemcileri alırken yada aldıktan sonra o tablolarda gözüken test yazılımlarının hiç birini gerçek yaşamlarında kullanmıyor benim için bir intel kullanıcısı olarak intelin örnek teşikil etmesi açısından SüperPi testinde amdyi geçmesi benim için hiç bir anlam ifade etmiyor oyunlara bakıyorum en yüsek çözünürlükte en yüksek ayarlarda intel ve AMD arasında ki FPS farkı maximum 4-5 oluyorki buda aradaki fiyat farkına değermi kullanıcıların taktirine kalmış birşeydir

    işin özü iyiki amd var umarımda gelecekteki süreçte olmasını temenni ediyorum yoksa bu amd arkadasından atan arkadaşlar orta seviye (2500k ve üzeri) serisinden almaya kalktıklarında intelin fiyat politikasına göre exterme seri işlemci fiyatlarını ödemeyi göze almalılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 4 Ocak 2012; 0:31:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lethian

    Vatana bugün sordum revizyon problemi nedeniyle amd getirmedi diye salladı çalışan arkadas. EBay çare gbi görünüyor. Bakalım olmadı ordan alcaz.

    ebaydan alişverişte türkiyeye kargo sorunu oluyormu Lethian?
  • ben motosikletim için parça getirdim bi kaç kere. kargo problemleri yaşanabiliyor. irtibatı koparmamak lazım satıcı ve posta gümrük müdürlüğü ile
    açıkcası riske giremedik fx-6100 aldık. ihtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılayacak.
  • vatandan gelen cevap:
    Ürün stok durumu hakkında net bir bilgi verilememektedir.
    Saygılarımızla...
    Vatan Bilgisayar San. Tic. AŞ

    fx-8150 için stok sordum ne zaman gelecek_?
  • 1090T yi oc li 4.2 stabil kullanıyrum 2600k lı diğer makinamla aynı render da 2 dk fark var anakart ve işlemci fiyatlarını karşılaştırıyorum amd çok hesaplı kalıyo .demekki oc ye devam .ama şunu söleyim 2600 k yıda 4.9ghz kullanınca stabil tabe günlük kullanım olarak dak, fark 5-6 dk oluyo :( test araçlarımda 3d mark yada aida64 değil 3D render ve animasyon .
  • Herkese merhabalar ;

    Ne olursa olsun FX 8150 nin yeni gelen windows 8 ve buna uyumlu yazılımlarla çok ciddi gelişme sağlayacağına inanıyorum bu sonuçlar şimdiki yazılımlara uygun olarak çıkan sonuçlar asıl sonuçlar dediğim gibi win8 in çıkmasıyla beraber gelecektir genelde her zaman böyle olur yeni çıkan işlemci bir önceki serinin altında kalır bunun sebebi yazılımlardır ama ilerde yazılımların donanıma uygun çıkmasıyla beraber yeni çıkan işlemcinin ciddi farklar attığını göreceksiniz.fiat olarak baktığımız da ise arada 150 hatta 200 lirayı bulan farklar var eğer paranın önemi yoksa zaten 2600k yerine Intel Core i7 990X alın diğerleriyle hiç uğraşmayın.fakat biraz hız için 2600k almaya değer mi böyle de düşünmek gerekli ?fx 8150 nin çoğu kişinin çok rahat işini göreceğine inanıyorum...
  • @DH Misafiri çooğu kişinin işini görürde kaç ay oldu hala ortada yok..ayıptır yahuu..
    adamlar anakartları ellerinde aylardır fx-8150 bekliyorlar..
    amd tam bir fiyaskoya imza atmıştır bu bekletmeyle..
  • intelmi ? amd mi? tabiki intel derim :)
  • buldozer sadece isimde gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    1090T yi oc li 4.2 stabil kullanıyrum 2600k lı diğer makinamla aynı render da 2 dk fark var anakart ve işlemci fiyatlarını karşılaştırıyorum amd çok hesaplı kalıyo .demekki oc ye devam .ama şunu söleyim 2600 k yıda 4.9ghz kullanınca stabil tabe günlük kullanım olarak dak, fark 5-6 dk oluyo :( test araçlarımda 3d mark yada aida64 değil 3D render ve animasyon .

    Sizin bu yazdiginizdan anlasildigi gibi intel daha avantajli durumda olmuyormu. 1090t ile karsilastirma yapilinca görülüyorki 2600k daha yüksek overclock olma ve bunda stabil kalma yetenegi ile farkini ortaya koyuyor.
  • bence yakın zamanda bu buldozer rakiplerini ezip geçecek gibi,Microsoft da çalışan bir arkadaşım var geçen konuştu abi dedi windows 8 de inanılmaz hızlara imza atıyor bu buldozer işlemciler, windows 8 süper hızlı açılan bir işletim ssztemi buldozel işlemcilerlede entegre olunca saniyeler içinde acılıyor dedi bende artık buldozer işlemcilerle entegreli yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum. ayriyetten oc olayıda cabası
  • İ7 2600k ile bunun arasında kalıyor insanlar en çok bunu farkettim.
    Ama ben i5 2500 K alacağım seneye de Ivy bridge teknolojili yeni i7 alacağım.
    Z68 chipset sagolsun.
    Beyler dikkat edin dolar kuru çok yüksek.
  • Mmx vardi zamaninda :)
  • Cine 5 şifre çözmek için mmx lazım olan prog vardı ahhas :P

    Şimdi SSE var mis gibi istersen integerları paketleyip paketleyip veriyorsun fırına :P
  • Bu zamanda tekelci intel'in ürünlerini ancak kümesteki kazlar alır güzelce öpülür Nisan ayına kadar bekleseniz $ fiyatı düzelir hemde yeni soketler çıkınca mal gibi kalmazsınız... :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dozer cörtlemiş
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.