Şimdi Ara

AMD Ryzen 1500X 2 çekirdek mi? Dört çekirdek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ryzen 1500X işlemcim ve Asus Prime B350M-A anakartım var. Bilgisayar özelliklerinde Quad Core işlemci yazıyor. Bildiğim kadarıyla bu işlemci 4 çekirdekli ve 4 de sanal çekirdeği var fakat 2 çekirdek 2 sanal çekirdek olarak görünüyor. Nedenini bilen var mı? BIOS'a girip hyper threading var mı diye baktım fakat öyle bi özellik de bulamadım. Bu problemi yaşayan arkadaşlar var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    AMD Ryzen 1500X 2 çekirdek mi? Dört çekirdek mi?AMD Ryzen 1500X 2 çekirdek mi? Dört çekirdek mi?







  • Görev yöneticisinde

    performans-cpu-grafiğin üstünde sağ tık- grafiği şuna değiştir-mantıksal işlemciler

    olarak değiştirirsen windows size gerçeği gösterir. Bendede 8 çekirdek yazıyor ama gördüğünüz üzere 16 çekirdek gibi gözüküyor.

    AMD Ryzen 1500X 2 çekirdek mi? Dört çekirdek mi?




  • O 2+2 ccx konfigürasyondan kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum. 16mb l2+l3 cache tek modül üzerinden mümkün olmazdı. Tek modül üzerinden hatta cache azlığından sürünürdü işlemci.

    (bu haliyle bile cache darboğazı var diyen de var ya, doğru ve apayrı bir konu)
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Yaptım ve sonuç hala aynı :(

    AMD Ryzen 1500X 2 çekirdek mi? Dört çekirdek mi?
  • LordOfSummer kullanıcısına yanıt
    Bios haricinde islemciyi bu sekilde sinirlamak mumkun mu bilmiyorum. Biosta ayar degisikligi yaptiniz mi? Ya da yardimci bir program biostaki isleri karistirmis olabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LordOfSummer kullanıcısına yanıt
    Windows ayarlarda var, msconfig->boot->advance üzerinden çekirdek sınırlandırması yapılabilir. Mevcut bir kurulu win işletim sistemine yeni cpu takınca olabilecek bir şey. (bios ayarları tabi ilk şüpheli)
  • AMD'nin sitesinden Ryzen Master uygulamasını indirip kurun, çalıştırdığınızda ekrana gelen pencerede şu kısımda bulunan Reset'i tıklayarak onaylayın, bilgisayarı kapatıp açın:

    AMD Ryzen 1500X 2 çekirdek mi? Dört çekirdek mi?

    Windows'ta yapılan bazı ayarlar çekirdek ayarlarını bozabiliyor, Ryzen Master'daki sıfırlama işlemi oldukça kolay ve hızlı bir çözüm.




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim. Sıfırladım ve şu an düzeldi :)
  • LordOfSummer kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen biostan veya ryzen masterdan (masterda varmı bilmiyorum salladım) oyun modunu açmışsınız. Ryzen işlemcilerde oyun modu diye bir özellik var. Bütün yükü belleklere yakın çekirdeklere vererek performansı artırmak için diğerlerini komple kapatıyor. Bu aslında 12+ çekirdekli threadripper işlemciler için konulmuş bir teknoloji ama normal ryzen anakartlarda da var nedense. Tahminimce sıfırladığınızda oyun modunu da kapatmış oldunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.