Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı
    Yakın zamanda piyasaya sürülen Ryzen 7 7800X3D, AMD’nin özellikle oyunlar gibi ön belleğe duyarlı işlemlerde fark yaratan 3D V-Cache teknolojisiyle desteklenmişti. Uygun fiyatına rağmen hem AMD hem de Intel’in tepe modellerini geride bırak performans sunan işlemci, görünüşe göre Linux’ta iyice uçuşa geçiyor.



    AMD işlemciler Linux'ta daha hızlı



    AMD Ryzen 7 7800X3D’nin Linux ve Windows arasındaki performans farklılıklarını görmek için Phoronix'ten Michael Larabel, yeni işlemciyi Ubuntu 23.04 sürümünde ve Windows 11 Pro’da test etti. Toplam 80 test gerçekleştirildi ve Ryzen 7 7800X3D, ortalama olarak Linux’ta Windows 11’den yüzde 7 daha hızlı çalıştı.



    AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı
    Linux işletim sistemi, test edilen seksen kıyaslamanın yüzde 72'sinde Windows'tan daha iyi performans gösterirken test sistemlerinde en güncel sürücülerin kullanıldığını da belirtelim. Windows platformu sadece Blender 3.5 BMW27, Blender 3.5 Barbershop ve Selenium PSPDFKit WASM kıyaslamalarında ipi önde göğüsleyebildi. Daha önceki testlerde Ryzen 9 7950X'in Linux performansına göz atılmıştı. O kıyaslamalarda da Linux platformunda işlemci yüzde 6 daha performanslı çalışmıştı.



    Ayrıca Bkz.AB’den Amerika’ya cevap: 47 milyar dolarlık tarihi çip yasası onaylandı



    Larabel, AMD'nin ağırlıklı olarak Linux çekirdeği içindeki CPU optimizasyonlarına odaklandığını söylüyor. AMD'nin odaklandığı alanlardan birisinin, yeni Zen 4 mimarisinde ve aynı zamanda Zen 2 mimarisine dayanan eski nesillerde performansı artıran ve güç tüketimini iyileştiren P-State EPP sürücüsü olduğu biliniyor. Bu sürücü görevleri yönetme ve bunları uygun çekirdeklere iletmeye yarıyor. Esasında Windows'ta ACPI CPUFreq sürücüsü olarak adlandırılan benzer bir işlev bulunuyor fakat Linux'taki kadar verimli çalışmıyor gibi görünüyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-7-7800x3d-3d-v-cache-cpu-shines-in-linux-compared-to-windows-11/







  • Windows 11 ilerleyen sürümleri daha da verimli olacaktır.

  • Windows 11 kullanıcısına yanıt

    Tam kıvama gelince 12'yi çıkarıp kanser etmeye devam ederler gibi hissediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Directx'i native çalıştırabilseler Linux'ta zaten kimse kalmaz Windows kullanan, AI reyize güveniyoruz bakalım hayırlısı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 21 Nisan 2023; 5:35:46 >
  • AMD işlemcileri ve ekran kartları her zaman Linux'te önde.

  • Ben linuxla gayet mutluyum bıktık Microsoft'un saçmalıklarından

  • Bu kıyaslama Ubuntu'da yapılmış; Fedora, *suse, Arch, Gentoo gibi çok daha güncel ve özelleştirilebilir dağıtımlarda fark kolayca daha da açılabilir.

  • 3d simülasyon hesaplamalarında linux ta %25e varan(!) performans farkı olabiliyor ama windows un kolaylığıda linuxte yok. bi ara niyetlendim linux e geçsemmi diye de kullandığım programların sadece kurulumları bile o kadar zorsa baş edemem ben diye vazgeçtim

  • Linux uğraşmak isteyen kişiler için son kullanıcıya asla hitap etmiyor stabil değil çünkü driver kurmak falan işkence herşeyi sorun bir hata verir netde verdiği hatayı ara dur.

  • Ay kıyamam, bir uygulama kullanmak için terminale 10 tane komut yazılması gereken Linux'da daha performanslı çalışıyormuş. Geçin bu işleri.

  • Linux yapay zeka sayesinde büyük gelişim gösterirse ancak o zaman diğer OS lar ile arasındaki farkı kapatır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Stabil değil?

    Kullanamamak ayrı, stabilite ayrı, daha önce çok linux dağıtımı kullandım bir kez olsun stabilite sorunlarıyla karşılaşmadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    proton, lutris, playonlinux, wine, dxvk(async versiyonu efsanedir), vkd3d e daha bir çok proje sayesinde oyunlar gayet performanslı çalışıyor fakat, "tıkla çalıştır" olmadığından(çoğu kullanıcıda bunlarla uğraşmadığından) pek herkese hitap etmiyor.

    Dx native gelmesi çok zor microsoftun ürünü fakat çokta gerekli değil artık vulkan çeviriciler çok gelişti.

    Diğer yandan anti-hile yazılımlarının linux uyumu asıl sorunu oluşturuyor, online oyunlar için özellikle. Steam bunun önünü biraz açtı fakat halen daha uyum sorunları olan çok oyun var.

    Yinede bir zamanlar imkansız olan linux oyunculuğunun artık mümkün olması bile güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Terminale yazmak zorunda değilsin. Paket yöneticisinden aratıp istediğin sürücüyü indirebilirsin. Windowsta da winget -update yazıyorsun terminale tüm sürücüleri güncelliyor.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Evet değil 2 yıldır linux kullanan bir kişi bile en sonunda küfredip nefret edip windows'a geçti hemde arc kullanabilecek kadar bilgili bir kişi sen ancak kendini kandırırsın ksr bakma. Mesala youtubede bir kişi daha var linux güvenlik falan filan videoları var o kişi bile linuxden nefret edip hangisi stabil diye sürekli sürüm değişip deneyip duruyor windowsa dönüş yapmaz ama bu şekilde döner durur oda yok yani stabil değil bende kullandım 1 yıl yani bana anlatma. İşini adam gibi yapan bir linux sürümü yok yani demek istediğim genel kullanım amaçlı yok yoksa ag güvenliği için ayrı bilmem bişey için ayrı ve işini iyi yapan sürümler var ama ben sorunsuz herşeyde kullanacağım dersen herşeyi sorun

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt

    Gülüp geçiyorum. AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı 

  • AMD ekran kartı sürücüleri de komple açık kaynak linuxta zaten. Kullanın kullanmayın ama böyle şeyler windows un tekelciliğinin önüne geçer. Rekabet iyidir. Windows pc oyuncularını koyun gibi güdüyor zaten herkes win11 sevmiyor ama kullanıyor.

  • NVIDIA ekran kartları iki ayrı platformda test edilmiş. Geometric Mean benchmark'daki 3 FPS farkı görüp, Linux Windows 11'den iyidir demek güzelmiş. AMD oyun için Linux'u öneriyormuş, duy da inanma. Youtube'da bir sürü inceleme videosu var, hepsinde Windows 11 oyunlarda daha iyi sonuç veriyor.


    Yazılımsal olarak fix edilmesine rağmen, GE Proton bile tam stabil performans veremeyen bir Linux türevi. Microsoft DirectX'i Linux'a sorunsuzca port ettirecek kadar aptal değil, kısaca oyun Windows'da oynanır, Linux fanları üzülse de gerçek bu.






    AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı


    AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı




    AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslı
    AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslıwccftech
    NVIDIA GeForce RTX 40 GPUs Tested In Steam Play, Windows 11 Still Fares Better Than Linux
    https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-40-gpus-tested-in-steam-play-windows-11-still-fares-better-than-linux/




    AMD Ryzen 7 7800X3D, Linux'ta Windows 11’e göre daha performanslıKadir Çelikyoutube
    Film Kanalım: https://www.youtube.com/channel/UCBoJnwGRAEPqM8aMHyjTRTg Hem yok hem var diyebiliriz. Video fikri için FF-Ford Arkadaşımıza teşekkürler :) 00:00 Giriş 01:13 Steam Play ve Proton 02:32 CSGO 03:19 Witcher 3 Wild Hunt 03:45 Valheim 04:13 Cyberpunk 2077 04:52 Sonuç ve Görüşlerim
    https://www.youtube.com/watch?v=S9l4yPJNk9U



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Nisan 2023; 18:21:29 >




  • Ne partizansınız ya? Günün sonunda hepimiz son kullanıcıyız herkes ihtiyaçlarına ve dilediğine göre istediği işletim sistemini veya programı kullanır. Bunun sonucunda alternatif programlar her zaman olacaktır. Yiyin birbirinizi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.