Şimdi Ara

AMD RYZEN İLE İNTELİ GEÇTİ YALANI!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çinde yayınlanan bir videoda ryzen intel karşılaştırması yapan ekip sahte benchmark değerleri ile milyonları kandırmayı hedeflemişler neyse ki Cinebench ve Fritz Chess benchmark testlerinde herşey ortaya çıkmış ki amd kesinlikle sahte değerler gösterdiği tespit edilmiş.
    Evet arkadaşlar bende bir amd kullanıcısıyım amd yi kötülemek istememe ama son çıkardığı ryzen işlemci bile intelin i7 sinin yanından geçmeyi bırakın yaklaşamıyor bile i5 7600k ile ryzen 7 lerin benchmarkarlarına göz attım ryzen 7 çok az bi farkla önde, amd nin i7 ye yetişme çabası gerçekten olumlu bir davranış ama herkes biliyor ki intel amd den hep öndeydi ve bizim gibi fakirler amd yi sadece fiyatı makul olduğu için tercih ettiği de ortada olan bir gerçek.



    https://youtu.be/awIKjLfVXZgAMD RYZEN İLE İNTELİ GEÇTİ YALANI!!







  • Arkadaşım youtube da en çok bilinen kanallarda bütün karşılaştırmalar zaten yapıldı. Kimse aksini iddia etmiyor. Amd bile sunumlarında i7 den daha iyi oyun performansı sergilediğini iddia etmedi. bu doğrultuda niye amd bizi kandırdı diyorsun pek anlayamadım. Amd ürünleri fp olarak intelin önüne geçti. O öne geçme ise orta ve üst sınıf bileşenler için geçerli. Eğer minimum harcama ile maksimum gaming performansı almak istersen hala intel ile amd kafa kafaya (pentium, i5 vs amd r5 1400 sistem toplamak isteyenleri kastettim).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada yenilik içeren ispatlanacak bir durum yok ki, ispatlanmaya çalışılsın. Siz sağdan soldan doğru olup olmadığı belirsiz testlerle(22 Aralık'tan kalma) bunu ortaya çıkardığınızı sanıyorsanız olay pek de öyle değil.
  • Sizi bu foruma para ile gönderiyorlar ?
  • Amdciler ryzen iyi diyor intelciler intel iyi diyor.Halbuki teslere bakılsa kimse kendi ürününü övmek zorunda kalmayacak.
  • Kudurun
  • Hocam geçsin veya geçmesin adamlar bir şey üretmiş ve emek var fiyatıda uygun performansı güzel, sizi rahatsız eden nedir? Amd olmasaydı g4560 a 600 i5 lere 1500 verecektin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu testler Joker'in rezil ettiği elemanın değerleri değil miydi ya...



    @SeSioN
    Biz sahibi olduğumuz malı övmüyoruz, testlere baktık inceledik işime geldi parasını verdim aldım bu kadar basit... Asıl sorunumuz bizim işlemcilere sahip olmadan kullanmadan yerin dibine sokmaya çalışan andavallarla... Hele birde burada öğrendikleri iki üç kelime ile artistlik yapıyorlar ya asıl bizi güldüren de o...

    Hele birde AMD 350 dolara gerçek sekiz çekirdekli işlemci satılabileceğini gösterdiği gün intel fanları kudurmaya başladı... Sorsan 7700k "king" derler e spike sorunu ne oldu diye sorsan tık yok...

    Uyarı: Bana fanboy diyeceklere şimdiden söylemeliyim ki intelin yanlışlıkla ürettiği iki adet efsaneye' de (2500k ve q6600) sahibim yorumlarınızı ona göre yapın...




  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cümleden sonra aklıma geldi


    Bunları da bizi deli etmek için gönderdiler herhalde hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Kudurun


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekte olan

    1 fiyat
    2 performans
    3 İşinizi görüyor mu

    Gerisi fasa fiso adamlar yeni işlemci yapmış rekabet ortamı oluşturmuş Allah razı olsun deyip eksik fazla yönlerini konuşup bilgileneceğimize yok fanboy yok saçma sapan verileri millete sunup bu bunu geçiyor bu bunu eziyor derdine düştük

    Bu işlemciyi alan arkadaslar yada test editörleri oyunlarda bilimum programlarda gerçek testler yaparak videolarla insanlara sunuyor. Çin-japon .. testleri bizi ne ilgilendirir. Oyuncu adam oyunu açar istediği değerlere sorunsuz ulaşıyorsa rahat rahat oynuyorsa sorun yoktur. yada programı istediği seviyede kullanıyorsa sorun yoktur.
  • Yazmayın arkadaşlar şu tarz trol konulara kendi kendilerini giderler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle de bir başlık atalım o zaman:
    INTEL 7700K İLE AMD RYZEN' İ GEÇTİ YALANI!!



    AMD RYZEN İLE İNTELİ GEÇTİ YALANI!!
  • O sayılmaz, Windows 7!
  • 13 yıldır bu foruma üyeyim kurulduğundan beridir de takip ediyorum. Buradan çok şey öğrendim ve hala da öğrenmeye devam ediyorum. 7 yıllık i7 950 sistemimi ryzen 1700 güncelledim (intel den çok memnundum amd den de öyle olacağımı umuyorum) Hayatımda bir markayı/ürünü kutsayan,sapkınca bağlanan,çeşitlilik/rekabet/memnuniyet bağlantısını bir türlü anlamayacak kadar kendinden geçmiş insan (üye/editör) ne gördüm ne duydum.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Asil sen kudur zamaninda intel'in okkali kazigini yemissin hayla konusuyorsun kardesim ne kadar yalan dolan test varsa onlara inaniyorsunuz Forum Donanim Haber gibi bir site ne kadar test yapsa ona inanmiyorsunuz sizin intel'in fanboylarindan cektigimiz nedir anlamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bas git surdan sen nasil bir intel'in fanboyusun senin embesiller yuzunden intel daha cok goklere cikti nankorler intel'i gormedin mi milleti soyup sogana cevirdi bizim Türkler o kadar bosuna mi benchmark yapip hepimize dogrulari kanitladi sen neyin kafasini yasiyorsun ? intel size para mi veriyor Ryzen'i kotuleyin diye ? Kabul et Ryzen Core mimarisinden daha iyi ne yazik ki gercekleri goremeyecek kadar hayal dunyasinda yasiyorsun kabul et gercekleri kabullenemiyorsun ben yillardan beri intel kullanan birisi olarak soyluyorum zamaninda intel cok kazigini yediginiz icin Ryzen'leri kotuluyorsunuz Bulldozerlere yaptiginizin aynisink simdide Ryzen'lere yapiyorsunuz Ryzen almak isteyenlerin kafalarini karistirmaniza asla izin vermiyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun bi konu açılmıştı. eski nesil işlemciler ve perf. hakkında da tablolar vardı. i3 2120 dönemin x4 ve x6 1100 lerini oyun konusunda sürklase etmiş gözüküyorlardı.

    şimdi x4 x6 karmalarını (x6 1055 testlerine baktım) gtx 960-1070 bandında kullandığınızda yeni nesil oyunlarda o dönemin muadil i3 2120 sini ultra ayar ve 1080p koşuluyla geçtiklerini görüyoruz.

    ben şunu anlıyorum. çok çekirdeğin anlamı gpu gücüne de bağımlı olmakta. şimdiki gpuların total gücü çok çekirdeği anlamlı şekilde halen kullanıma sunabiliyor.

    13 2120 alan kişi aslında i5-i7 upgrate imkanına da sahip olduğundan platforma yatırım mantıklı olmakta. ancak çok çekirdeğin gücü denen şeyi anlamadan bugünün i3-i5 leri hakkında yorum yapmak da bana göre sakıncalı bi şey.

    açıkça o gün sürünen amd kanadı işlemcileri bugünün i5 sınıfı işlemcileri gibi muamele görmeye başlamış. bu durumu iyi tahlil etmek lazım.

    fx 6-8 serisinin muadili bildiğim kadarıyla 3770k sınıfına denk geliyor. bu cpuları oyun konusunda denk kılabilecek gpu mimarileri de söz konusu olabilir. bulunduğu dönemdeki o abartı gücünden dolayı ben de i5 e yöneldim. burada anlatılmak istenen şey çok çekirdeğin hele ki de verimli ise anlamlı olduğu gözden kaçırılmamalı. i3-i5 sınıfı işlemcilerin 2/2 ve 4/4 olan yapısı bi şekilde gpuların baskısıyla
    anlamsızlaşmaya başlıyor.

    intelin en büyük avantajı stabiliteyi yakalamış olması. zen için ise biraz bekleme süresi var. ancak bu haliyle dahi sağlam cpular.




  • Tek resimle koca firmaya darbeyi vurdun kardeş tebrikler. Bu bilgi doğrultusunda amd zen geçmeyi düşünüyordum artık kesinlikle geçmem for ever intel.
  • CyClopSx kullanıcısına yanıt
    400 TL'ye duser mi dusemez mi bilemem ama buyuk indirim yapicaklari kesin insallah alirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.