Şimdi Ara

amd x4 955 cpu yüksüz boşta fan 6490 rpm sürekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar sistemi yeni kurdum amd x4 955 cpu var sistem boşta yüksüz 6490 rpm ile dönüyor fan. fan stok . stoklara sorunlu diyorlar ama bu kadarda fark edermi ? anakart foxconn a7da-s 3.0 ram kingston 4 gb 1600 mhz
    ne yapmam lazım ? biostan falan kısılma imkanı varmıdır ? 3000 bile kafi :)



  • 6490 anakart yanlis gosteriyor olmasin bosta?4-5 bin o da oyundan sonra desen kabul edecem ama bu iste bir yanlis var sorumlusu da anakart bence.ya yanlis gosteriyor ya da bosta donmemesi gereken devirde ceviriyor.biosta smart fan q-fan gibi secenekler ara.ben de kullandim foxconn ama simdi aklima gelmiyor bios ayarlari.bir arkadas hala kullaniyor istersen bakayim acele etmesen fan devir azaltan ayari var mi diye?
  • cool'n Quiet açık mı ? 30-40tl ye xigmatek cpu cooler alabilirsiniz. Gayet sessiz modelleri var. O devirde o ses çekilmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    6490 anakart yanlis gosteriyor olmasin bosta?4-5 bin o da oyundan sonra desen kabul edecem ama bu iste bir yanlis var sorumlusu da anakart bence.ya yanlis gosteriyor ya da bosta donmemesi gereken devirde ceviriyor.biosta smart fan q-fan gibi secenekler ara.ben de kullandim foxconn ama simdi aklima gelmiyor bios ayarlari.bir arkadas hala kullaniyor istersen bakayim acele etmesen fan devir azaltan ayari var mi diye?


    hocam öncelikle saol yanlış olamaması lazım çünkü sesi felaket zaten anakartta 6500 gibi değerler arasında gidip geliyor. açılır açılmaz aynı ses. eğer arkadaşınıza sorma imkanınız varsa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Die4WiN

    cool'n Quiet açık mı ? 30-40tl ye xigmatek cpu cooler alabilirsiniz. Gayet sessiz modelleri var. O devirde o ses çekilmez.


    hocam açık değil . evet aynen mecbur müzik açıoz yüksek seste :) olmasa bide o dediğinizden alalım bakalım sonuç ne olacak .
  • fan hiç bir zaman o kadar hızlı dönmez, ölçümünde sorun var.
  • 955'te stok fan bu havada kac devir doner kuzenlere gidip bakmak isterdim ama benim aldigim xigmatek 1284 fanini takmis bir kuzen.35 liraya almistim gayet sessiz calisiyormus memnunlar isterseniz oyle de yapabilirsiniz ama aksam foxconn kullanan arkadastan bakacam biosta smart fan gibi bir secenek var mi diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    955'te stok fan bu havada kac devir doner kuzenlere gidip bakmak isterdim ama benim aldigim xigmatek 1284 fanini takmis bir kuzen.35 liraya almistim gayet sessiz calisiyormus memnunlar isterseniz oyle de yapabilirsiniz ama aksam foxconn kullanan arkadastan bakacam biosta smart fan gibi bir secenek var mi diye.


    Çok teşekkür ederim dostum
  • rica ederim hatirlattigin iyi oldu bilegime ip bagladim aksam halledecem o isi renkli resimli insAllah.
  • yazdığın iyi oldu stok fan düşüncem tamamen bitti
  • Maalesef arkadaşın ölçünleri doğru. Phenom II'nin son deviri 7100 RPM, denedim. Üstüne tam ters yönlü bir fan koyunca 7100 RPM civarında geziniyor.

    Çözüm: Speed FAN indirin. Fan'ı 50%ye çekin. fan 3000 rpm'de hissedilebilir bir ses yapmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    Maalesef arkadaşın ölçünleri doğru. Phenom II'nin son deviri 7100 RPM, denedim. Üstüne tam ters yönlü bir fan koyunca 7100 RPM civarında geziniyor.

    Çözüm: Speed FAN indirin. Fan'ı 50%ye çekin. fan 3000 rpm'de hissedilebilir bir ses yapmıyor.


    hocam öncelikle sağolun. speed fanı indirdim fakat speed fanın foxconn anakart desteği yokmuş . ne yapabilirim ? acaba başka hangi programla olur ?
  • AMD Overdrive indirin, fan controlden ayarlayabilirsiniz. Arkadaşın verdiği SMART FAN boştaki fan sesi için bir çözüm ancak herhangi bir oyuna girip çıkınca gene fan en az 4700 RPM oluyor.

    AMD Overdrive'da fanınızı 2800 RPM'ye ayarlarsanız ses sorunu kalkar oyun falan açarken 3200-3300 yapın iyi olur eğer kasanız kötüyse, ben hiç değiştirmiyorum.
  • eski bir konuyu çıkartıyorum kusura bakmayın, bende AMD chipset bulunamadı diyor neden olabilir?

    http://i.imgur.com/TTVu3dh.png
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.