Şimdi Ara

AMERİKADA ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 11. sınıf öğrencisiyim ve kafamda deli sorular hemen foruma üye olup bu sorunlarıma çözüm bulmak istedim. Ben 1. ve 6. sınıfa kadar çok çalışkan bir öğrenciydim daha sonra 7. ve 8. sınıfta çok tembelleştim 8. sınıfın sonuna doğru teog sınavı vardı sbs kalkmış ve teoga giren ilk öğrencilerdik. Teoga girdim hiç çalışmamıştım ve 250 gibi kötü bir not aldım sonucunda kötü bir liseye yerleştim. yerleştiğim okul meslek lisesiydi ve çok kötü olabildiğince kötü bir okul ders falan işlenmiyor öğrenciler hepsi dızo serseri okulun seviyesi bayağı düşük hergeçen gün okuldan nefret etmeye başlıyordum. okulun ilk 2 senesi zor geçti direndim sabrettim dersler falan o zamanlar umrumda değildi zaten , daha sonra 10. sınıf bitti ve yaz ayında istanbula gittim istanbula gittiğim zaman aşırı bir değişim gösterdim. Yaz ayı bittikten sonra memleketimize döndük ve ben yaz ayında herşeyi kafamda planlamıştım bu okul değişecek , ders çalışılacak ve iyi bir üniversiteye yerleşilecek. yaz bitti ve okullar açıldı 11. sınıfın ilk günü kafamda planlarm vardı o zamanlar hedefim türkiyede üniversite okumaktı. 11. sınıfta çevremdekiler ve akrabalar kafamı karıştırdılar okuduğun okuldan mezun olursan iyi bir makine mühendisi falan olabilirsin vs vs bir sürü yorum yapıyordular fakat okulda verilen eğitim 0 hocaların seviyesi acayip düşük yeni mezun olmuş atanamamış insanlar bilgileride yok ben bunların hepsini farketmiştim daha sonra ilk dönem hala düşünüyorum okulumu değiştirsemmi değiştirmesemmi diye derken kararsız kaldım ve ilk dönemin 2. ayı dolmuş anca 2. dönem değiştirebilirdim bende neyse tamam bu dönemide bu okulda geçireceğim ve 2. dönem tam gaz çalışacağım demiştim. ilk dönem pek fazla çalışamamıştım ve temelim sıfırdı ilk dönem antremanlarla matematik kitabını almıştım ve o dönem boyunca yavaş yavaş o kitabı çözdüm ve bitirdim şuan 2. döneme giriş yaptık ve en iyi temel liselerden birine kayıt yaptırdım. okulun ilk haftası okulu çok beğendim tam istediğim gibi bi okul her hafta deneme sınavı vs vs arkadaşlar benim amcaoğlu şuan amerikada üniversite 1. sınıfı okuyor ben şuan 11. sınıfın 2. dönemindeyim ve seviyem iyi değil fakat konuları iyi anlayabiliyorum bir defa dinledikten sonra konu aklımda kalıyor dediğim gibi amerikada üniv okumak istiyorum babam maddi olarak parasal açıdan herşeyi karşılayabilecek durumda ve babam benim bu isteğimi kabul etti. benim tek yapmam gereken çalışmak. amerika okullarına kabul olmam için lise ortalamamın iyi olması , sosyal aktivitelerimin olması (gitar ,keman,futbol,basketbol,müzik korosu, projeler,) ve türkiyede bulunan YGS/LYS değilde TOEFL ve SAT sınav skorları isteniyor. Toefl dediğimiz ingilizce yeterlilik sınavı (reading,writing,speaking,listening) SAT sınavı ise sadece matematik geometri ve ingilizce bölümlerinden oluşuyor.Sizce çalışmak için geçmi ?
    Sizce geçmi kaldım ? sayısalcıyım amerikaya gitmeyi çok istiyorum İngilizceyi çok seviyorum aklım yeni geldi başıma her geçen gün stresleniyorum bahane üretiyorum çalışmamak için rüyalarıma bile giriyo bu olay ya başaramazsam gibi geçmi acaba geçmi kaldım her şey için ??????????







  • sat sınavı için vaktin var. 12.sınıfta aralık ayında girsen ve yeterli sonucu alsan olur. aralıkta alamazsan şubatta alırsın yeterli sonucu yine bir şeyler olur. ancak bu işler için maddiyat çok önemli. tek başına çalışarak başarman zor, özel ders alman lazım ve fiyatlar yüksek. üniversite fiyatları da yüksek amerika da. mutlaka danışmanlık alman gerek ki bu da maliyetli. yani iş paraya bakıyor biraz da.
  • gandalfthepurple G kullanıcısına yanıt
    anladım , peki toefl sınavı için ne söylenebilir ? baya araştırma yaptımda adam akıllı sonuç alamadım internet üzerinden. peki toefl sınavına ne zaman girmem doğru olur ve bu iki sınav için tam teferruatlı hazır olmam kaç ay sürer ?
    görüşleriniz için çok teşekkürler
  • O senin duurumuna bağlı, ne kadar çalışacaksın, ne kadar ingilizce bildiğin ne kadar takviye aldığın, çalıştığınnkişilerin uzmanlığı vs vs vs... toefl sat ye engel ya da sat toefl engel değil. Synı anda ikidine çalışmak zor olabilir. Bence sen kuzenine sor nerede haxırlanmış, kimden danışmanlık almış sonra başla. Belki foundation okursun dil lazım olmaz vs vs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce para, bu varsa kapılar açılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.