Şimdi Ara

AmpliFi Alien ve UniFi Dream Machine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Evimde Router olarak AmpliFi Alien kullanıyorum. Ama Unifi Dream Machine ile arasında çok fazla kaldım. Burada eğer UniFi Dream Machine kullanan varsa memnun mu nasıl nedir vs o tarz bir bilgi verebilir mi ?

    Aynı zamanda AmpliFi Alien almak isteyen vs varsa ben de deneyimlerimi paylaşabilirim.
    AmpliFi Alien ve UniFi Dream Machine
    AmpliFi Alien ve UniFi Dream Machine







  • Konu troll galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Hayır değil neden troll olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lanxx kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız internet ve mevcut kullanım senaryonuz nedir ki A.A. yetmiyor olsun? Yaklaşık 400 usd fiyatlı top tier bir cihazdan bahsediyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Öyle bu cihaz çok aşırı senaryoların cihazı değil açıkçası normal bir kullanıcıyım diyebilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lanxx kullanıcısına yanıt
    Hiç gerek yok o zaman.

    AmpliFi consumer cihaz iken, UniFi biraz daha prosumer cihazdır. O yüzden onun getireceği hiçbir ek özellik sizi cezbetmeyecektir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    İşte tam olarakta aslında ondan dolayı sordum. En azından kişiye özel bant genişliği ayarlamak gibi özellikler olmasını isterdim.
    Ondan dolayı UDM geçmeyi düşündüm. Ama ekip yakın zamanda ekleneceğini söyledi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın foruma yeni girebildim.

    Ürünü Amerika’dan aldım 400 dolar fiyatı vardı.
    Ürün aslında tamamen şıklık üzerine kurulu. Unifi ürünleri gibi böyle ayarlar vs bulunmamakta ama güncelleme ile daha iyi bir duruma geleceğini söylüyorlar. Ürün direk olarak tak çalıştır.


    AmpliFi Alien ve UniFi Dream Machine

    AmpliFi Alien ve UniFi Dream Machine

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu ürünler hakkında yorum yapamayacağım, ama şöyle bir şey söylememde fayda var:

    Senaryo 1:

    Benim evim.

    Asus'un vasat üstü bir router'ı var. Evin antresinde, modemin yanında duruyor. Aynı yerde bir NAS duruyor. Internetin hızı 100mbit. Çalışma odasına Cat5 kablo çekili. Salona cat5 kablo çekili. Salonda 8'li gbit switch var. Salon'da TV ünitesinde TV, PC, iki adet Raspberry, Ev sinema amfisi ve Teledünya kutusu kablo ile switch'e bağlı.

    Çalışma odasında da 4'lü gbit switch duruyor. Ona da PC ve projelerimde kullanmak için ara ara raspberry pi bağlanıyor.

    Evin her yerinde AC wi-fi tam gaz çekiyor. Ama wi-fi benim için cep telefonu ve tabletler için. Sabit cihazlar kablo ile bağlı. Çünkü öyle seviyorum. Wi-fi'dan da bağlanılsa, kablo ile de bağlanılsa, NAS'ın içinde eski tip HDD olduğu için, HDD hızı ile veri alışverişi yapıyorum. Aynı anda 4 kişi 4 farklı iş yapıp network'ü kassa benim sistem cortlar da, ofis miyiz abi biz? Eviz yani.

    ----------------

    Senaryo 2:

    Anaciğumum evi.

    Gene, 100mbit internet var. Modemin yanında aynı Asus Router'dan var. Daha ucuz bir Tp-link router tv ünitesinin orada duruyor. Tp-link Asus Router'a AC wifi ile bağlanıyor. Tp-link router'a kablo ile TV, Digiturk ve Amfi bağlı. Böylece TV ünitesinin oraya kablo çekmeden ağı ve interneti TV ünitesi bölgesine getirmiş oldum. Asus Router AC wi-fi yayını yapıyor. Başka kendine kablo ile bağlanan bir zerzevat yok. Annemin tableti, cep telefonu, abimin bilgisayarları wi-fi üstünden bağlanıyor. Pandemi sebebi ile abim Ankara'da ve annemin yanında, evden çalışıyor. Elektronik yüksek mühendisi. Yazılımcı. Uluslarası bir firmada, bir ekibi yönetiyor. Hayatı internete bağlı desem yeri. Kurduğum sistem henüz tık demedi.

    ----------------

    Senaryo 3:

    Ofis.

    50mbit internet var. Router bir modem! Üstelik Netmaster! Yani router özelliklerinin kötü olduğu tescilli bir modem. AC wifi var. Ama ucuza kaçmışlar. Ya AC, ya normal yayın yapıyor. İkisini aynı anda yapmıyor. O yüzden AC seçili. Ama sadece AC yayın bana yetmiyor. Çünkü eski laptop ve eski Raspberry'ler bu wi-fi'ı görmüyor. Modemin olduğu odada bir pc, network printer ve bir 3d printer var. Üçüne de kablo ile bağlantı yapıyor. Bunun için gene gbit switch kullanmam gerekti. Çünkü tüm odalara da Cat5 var. Toplam 7 kablo. Ama modemde 4 çıkış var. O yüzden 8'li gbit switch kullanıyorum.

    Üretim odasında cat5'in ucunda gene gbit bağlantılı eski bir router bağlı. Hem normal wi-fi yayını yapıyor, hem de switch niyetine kullanılıyor. Kendisine iki PC'ye kablo ile bağlı. Bir tane de Lan gerektiren projeler için geçici kullanıma uygun çıkış var. Masanın üzerinde duruyor bu çıkış. Al kullan.

    Lazer CNC'nin durduğu odada eski bir Laptop var. Wi-fi'dan bağlanabilir, ama wi-fi bağlantısı eski tip olduğu için yavaş. Kablo ile bağlıyorum. O odada başka alet yok şimdilik.

    Salonda bir switch var. PC'ye bağlı ve gene, projelerde geçici kullanmak amacı ile bir çıkış masa üstünde duruyor.

    -------------------

    Tüm opsiyonlarda çok sayıda alet çok sayıda odadan, çoklu bağlantı yapıyor. Ancak bu opsiyonların hepsinde aynı anda kullanım oranı düşük. Ofiste tekim. Taş çatlasın 3 kişi oluruz. Anamın evde iki kişi. Benim evde iki kişi. Dolayısı ile x anında 5 makineden yoğun veri trafiği yaşanması mümkün değil. Bu durumda da vasat aletlerle isterseniz 25 alete bağlantı yapın, gene de sorun çıkmıyor. Ama bu 25 aletin 10 tanesi aynı anda yoğun veri trafiğine girsin, vasat router şişer. Hele ki modemi router olarak kullanıyorsan kitlenir kalır. Bu ihtimal de sistemi kurduğunuz yerde çok kişi yaşıyorsa/çalışıyorsa mümkün. Raspberry bağlıymış, kameraya çekip ağdan yayın yapıyormuş, 50mbit bant genişliği kullanıyormuş falan, bunlar tırt kullanımlar. 3 farklı NAS var, 3 farklı PC 3 NAS'dan veri çekerken, iki ayrı PC de birbirine veri yolluyor diyelim. Vasat bir router bu noktada fena şişer.

    Aynı şekilde bunun yarısı kadar bir iş yükü wi-fi üstünden yapılsın, vasat bir router gene şişer. Ama böyle kullanımlara nadiren giriyoruz.

    -------------------

    Dolayısı ile bu tarz routerlar göze hoş gelse de, çoğu kişi için gereksiz. Elinizdeki alet zaten fazlası ile yeterli olduğu için, bence başka bir şey bakmanıza gerek yok. Router kalitesi en çok NAS gibi yoğun veri kullanımı ortamlarında kendini belli ediyor. Ama tek HDD'li bir NAS'ın tüm potansiyelini emiklemeye, vasat bir router yetiyor. Ama elinizdeki NAS 3 hdd'nin Raid bağlanabildiği, dolayısı ile teorik hızı 3 katına çıkarabildiğiniz ve gbit de değil, 3-5 gbit LAN bağlantısı yapabilen bir NAS'dır. O zaman iş değişir. Veya elinizdeki Nas SSD NAS'dır ve gene 5gbit veri bağlantısı yapabiliyordur falan, o zaman iş değişir. Ama bunlar ekstrem örnekler bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Eylül 2020; 18:34:40 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bu modem gezerken öyle hem ax olduğu için hemde ücretsiz bir VPN servisi sağladığı için (Router to Router) beni static ip derdinden kurtardı ondan almıştım. Birde evde hoş bir görüntü yaratıyordu o sebeple aldım. Sonra bu kişilere ayrı ayrı sınırlamalar falan vs bakayım derken o özelliklerin daha henüz olmadığını gördüm. Bunu satıp Unifi UDM mi alsam acaba düşüncesi var ondan dolayı yazdım.

    Yoksa bende TPlink vardı. Fazlasıyla yetiyordu. Tamamen ax ve VPN ve tipi hoşuma gitti ondan aldım

    Support kısmına mesaj attım onlarda ilerleyen zamanlarda eklenecektir dediği için çok üstelemedim.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aynen değişik ağ cihazlarına merakım var biraz kullanayım. Konu olarak açıp deneyimleri anlatacağım.
  • Konunun üzerinden zaman geçmiş ama orijinal soruya şu sayfada çok detaylı yanıt verilmiş bir blog yazısı var (İngilizce)


    https://michaelkummer.com/tech/amplifi-vs-unifi//


    Çok kısaca özetle:

    • amplifi ax sunarken unifi şimdilik aç ile sınırlı
    • unifi daha fazla konfigürasyon imkanı sunuyor
    • unifi da dip, ids ve ips var
    • amplifi mobil yazılım, unifi web arayüzü ile en iyi şekilde yönetilebiliyor
    • amplifi az cihazla daha fazla alan kapsıyor
    • unifi ağını ek cihazlar ile genişletmek isterseniz sınırsız seçenek ve cihaz var
    • unifi da AP cihazlar arası geçişlerde roaming performansı daha iyi diye belirtilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meziatto -- 11 Aralık 2020; 12:48:17 >




  • Bu arada amplifi alien Cihazını Türkiye’de stokta olup satan yer var mı veya nasıl temin ederiz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.