Şimdi Ara

ANA SORU * VITESLI MI - SCOOTER MI? NE ÖNERİRSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklasık 11 yıldır istanbul trafiğini çilesini çekiyorum , Sonunda Buraya kadar dedim ve aracımı satısa cıkardım ,

    2 hafta sonra Honda Güv. Sürüs Eğitimi alacağım , hangi motoru alacağıma karar vermedim , sanırım eğitimdeki performansım da etkileyebilir ,

    derdim kesinlikle trafik , bir yerden bir yere vaktinde ve zaman kaybetmeden gitmek , hız merakım neredeyse hiç yoktur ,

    xmax 250 çok beğeniyorum , Nmax 125 bayide yoktu göremedim ,

    vitesli olarak Yamaha MT 125 , DUKE 200 beğendiklerim , boy 1.82 kilo 91 , sağlam kalıp var :))

    Bütçe ; 10.000 tl ye kadar 2.el ,
    Ekipman bütçesi ayrı :1200 tl

    Önerilerinizi bekliyorum , daha doğrusu bu serüvene başlarken bu ikilemde kalıp karar verenler vardır mutlaka , durum nedir , pişman mısınız ??



  • Merhabalar ,
    Aynı yaşta aynı yol ayrımına gelip karar vermiş bir kişi olarak yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
    2013 eylülde, 33 yaşındayken ve İstanbul trafiğine lanet etmişken gaza gelip Honda Pcx alarak motor dünyasına giriş yaptım.
    Pcx alırken düşüncem bu motorun bana ömür boyu yeteceği idi ( yetmedi ) , bütün ihtiyaçlarıma karşılık verebiliyordu ve 20 liralık benzin alıp 200 küsur kilometre gezmek şaka gibiydi.
    Motor dünyasına giriş sebebim trafikte harcadığım zamanı en aza indirmekti. ( inmedi )
    Daha doğrusu trafikte beklediğim süre azaldı ancak yollarda geçirdiğim süre arttı . Tamam trafikten kaçınmak , 35 dakikalık ev- iş süresini 15 dakikaya filan indirmek çok güzel ama zamanla motor
    benim için yaşam stili oldu , bir karakter kazandı adı bile vardı ( Walter ) . Sürüş yapmak için sürekli bahaneler bulmaya başladım kendime. Hadi kalkıp bir balık ekmek yiyeyim diyip Beykoz'a gitmeler,
    boğaza karşı bir türk kahvesi içeyim diyip beşiktaş - sarıyer sahil yolunda turlamalar filan . Anlatması çok zor . Rüzgarı hissederek yolculuk yapmak, en uzak mesafelere bile en kısa sürede varmak müthiş bir zevk, müthiş bir özgürlük. Başlangıçta sezonluk binerim kışın garajda durur filan diyordum. ( durmadı)
    Arabamı sattım , bir daha da en azından çoluk çocuğa karışana kadar almam dedim . ( karışmadım - almadım ) Yazlık - kışlık ekipmanları tamamladım ve 2013 eylülden beri motora binmediğim gün sayısı sadece 8 . Bunlarda kar yağışının olduğu dönemler. Yağmur , soğuk hiçbir zaman engel olmadı. Ama şurası da kesin ki nisan - eylül döneminde efil efil kullanmanın hazzı başka.

    Gelgelelim ömür boyu yeter dediğimin Walter'ımla maceram nisan 2014'de son buldu . 7.277 km kullandıktan sonra en ufak bir şikayetim olmadan sattım ve kendisinin yeri bende hala ayrıdır, ilk gözağrısı neticede.

    Bir sonraki motorum xmax 250 oldu ( jack ) . 2014 nisanda başlayan yolculuğumuz halen devam etmekte , kendisi şu an 23.100 kilometrede. Kendisiyle çok şey yaşadım. Çevre illerin tamamına gittim.
    2014 ve 2015 yaz tatillerini de birlikte geçirdik . 2014'de 2.100 kilometrelik bir Bodrum yolculuğu , 2015'te de 2.500 kilometrelik yine aynı güzergahın biraz daha uzunu ( marmarise kadar ) .
    Rutin bakımlarını hiç aksatmadım ve bunun dışında bana hiçbir maliyeti, hiçbir sıkıntısı olmadı. Pcx ve xmax arasındaki daha detaylı bir karşılaştırmam şu linkte verdiğim bir cevapta mevcut :
    http://forum.donanimhaber.com/m_96261567/f_//tm.htm#107851666

    Başlık sorusuna yani vitesli mi scooter mı sorusuna gelecek olursak ;
    Scooter özellikle de maxi scooter çok büyük rahatlık . Selealtındaki bagaj + topcase ile gidilemeyecek yer yok ( Tatile giderken sırtıma destek olsun diye ekstra sırt cantası da almıştım, araba gibi konforlu oldu ) Otomatik bir araç gibi basıyorsun gidiyorsun sıkıyorsun duruyor. Ön taraftaki küçük torpidolar gözlük, telefon ıvır zıvır için çok kullanışlı , sele de konforlu . Bu yüzden ömür boyu scooter camiasında kalacağımı düşündüm . ( kalamadım )

    2015 şubatta kuzenimin motorunu trafiğe kapalı bir alanda denemek istedim . ( CBF 1000 ) Ve bir saatlik kullanım sonunda farkına vardım ki benim geleceğim vitesli motorda :) Vitesli motor kullanıcıları hep söylerdi scooter motor gibi değil diye de pek anlam veremezdim , artık veriyorum.

    2015 nisanda bir yamaha mt -07 aldım . ( James ) O da şu an 5.200 kilometrede. Onun kilometre biraz düşük kaldı çünkü yağmurda çamurda tercih etmiyorum, elimde yüküm varsa yine tercih etmiyorum.Çünkü ancak telefon ruhsat koyacak kadar bir bagaj var ve topcase de - benim zevkime göre - hiç yakışmıyor. Ama güzel bir günde keyif için sürüşe çıkacaksam kesinlikte kendisi birinci tercihim.
    Benim de sizin gibi hız merakım hiç yok . Bir kere meraktan 200 km yi gördüm bir daha da muhtemelen hiç görmem. Ama 20 ile sürüş yaparken saniyeler içerisinde 100'lü rakamlara ivmelenmek de tuhaf bir coşku veriyor insana.

    Şu an hala her iki motoru da kullanarak söylüyorum ki , scooter çok rahat ve başlangıç için çok ideal ama asla vitesli bir motorun verdiği zevki veremiyor. MT 07'de adeta vücüdumla bir oluyor motor , onu kullandıktan bir süre sonra xmaxa geçince virajları filan düşmeden nasıl döndüğüme şaşırıyorum, çünkü adeta bir tabure üzerine oturmuş yolculuk yapıyor gibiyim.Bundan sonraki yol haritam her iki motoru da satmak ve birisinin zevki ile diğerinin eşya taşımacılığını ve yakıt tasarrufunu birleştirecek bir adayla hayatıma devam etmek :) O seçenek de şu an için NC750 x gibi duruyor, 2016 kasası muhtemelen fuara gelecek ve yine bahar aylarında muhtemelen buna geçiş yapacağım.

    Gerek yaş gerek sürüş profili ve gerek de bu işe niyet etme sebebinizden dolayı aşağı yukarı benzer deneyimleri yaşayacağınızı düşünüyorum :) Yaklaşık 2.5 yıl oldu , bu sürede 35.000 kilometreden biraz daha fazla yol yaptım hiçbir kararımdan pişman olmadım. Özellikle de bu işe başlamak belki de hayatımda verdiğim en doğru , hayatımı en pozitif etkileyen karardı. Hatta belki zamanlama bile çok uygundu.
    20'li yaşlarımda bu işe girişseydim belki bir kaç kere bir yerimi kırmış ya da daha kötüsünü yaşamış olabilirdim ama yaşın verdiği ağırlıkla :) ve yıllardır İstanbul trafiğinde harcadığım mesaiden kaynaklı trafik bilgisi ile çok şükür henüz yeri öpmüş, yana yatmış, havalara uçmuş değilim :) Sizin de çok kolay adapte olacağınızı inanıyorum.

    Seçimlerinize gelince de, nmax gerçekten çok güzel bir motor ve ben başladığım dönemde piyasada olsaydı pcx yerine mutlaka bunu tercih ederdim. Sıfırı sanırım 9.000 tl civarlarında olsa gerek.
    Ancak ben sizin bu işte kalıcı olacağınızı ve nmaxın kısa sürede yetersiz geleceğini düşündüğümden bence ikinci el temiz bir xmax sizin için daha keyifli olacaktır. Ayrıca kalıbınızı düşününce biraz daha şık da duracaktır :) MT 125 , Duke 200 seçenekleri ise bagaj kapasitesi nedeni ile bence sizin için biraz konforsuz olur.

    Seçiminiz ne olacaksa umarım sizi mutlu eder ve kazasız belasız kullanırsınız . Yardımcı olabileceğim bir şey olursa buralardayım :)
  • Tabiki en önemli olan , Lokasyon

    Ev- Bahcelievler , İsyeri Fulya * Mecidiyeköy
  • anladığım kadarıyla 30 lu yaşlarda bir abimizsiniz . Artık hız yapmak gibi gençlik hırslarından arınmışsınızdır bu yüzden 125'lik ile başlamanıza gerek yok eğitimde göreceksiniz zaten 250'lik xmax sizin için uygun olacaktır hem gerektiğinde uzun yollarda başınızı ağrıtmaz hem sollama vs durumlarında daha rahat sollarsınız. Yüksek hızda gitmeyen bir sürücü olsanız bile elinizin altında bunun olması bir avantaj . Sonradan bu yetmiyor biraz daha iyi gidebilsem gibi sorunlar yaşamaz ömür boyu kullanırsınız . Trafikte kullanacağınızı belirttiniz ister istemez dur - kalk , yavaşla - hızlan olayı olacaktır haliyle vites değiştirmek bir zamandan sonra sıkar scooter alırsanız o konuda kafanız rahat olur. Alışveriş sonrası poşetleri bagaja koymak , kaskın , selenin altına sığması sizin amaçlarınız doğrultusunda da yok sayılamaz bir avantaj .
  • tahmınım uc asagı bes yukarı aynı yaslardayız ve aynı ılk motor durumundayız,benım butcem daha kısıtlı yanı en azından suan 20.000 tl verrecek param var ama acemılık,vereccegımız muhtemel hasarlar dolayısyla baslangıc butcesını ben 7000lımıtlı tutuorum.

    motoru ogrenmek,hakım olmak,trafık akısını motrdan gormek ve buna uygun aksıyon saglamak gıbı acılardan bence vıtessız almak daha mantıklı.yalnız sunları soylemek ısterım eger sehır dısı gıbı planınız yok ıse,cok ustlere cc olarak cıkmayın

    sahsım adına favorım yamaha nmax ve ondan sonrakı ıyı motor honda pcx 150 bellı avantajları var elbet neden nmax dıyorum 1.avantajı abs,ozellıkle acemıler ıcın,motorda abs den nolcak yeeaaa dıyen tek hucrelılerde olabılır onunda ayrıca vıdeosunu atarım sızde ıstersenız,2.sı kombıne fren yanı hangı frenı sıkarsanız sıkın ıdeal oranda dıgerınıde otomatyık devreye alıor her ıkı lastıkde dısk fren buda cok ıyı.son hız olarak 107 km zaetn fazlasıyla sıze yetecektır sanıorum.

    dıger yandan butceceyı 2.elde daha ust sınıfta kullanayım dersenız burdada onerım suzukı burgman 200dur,hem tam kararında bır motor gucu ve konfor,hem olurda yengeyle ılerıde 50-100 km cıvarı yolculuklarda konfor ve cıft kas bagajı cok rahat helesı ve kalıtesı ıle buda bence tam nokta atısı bır motordur.

    bunları sızın yamahadan daha ıyıler dıye dusunce ıle solemedım oda cok cok ıyı motor benım nazarımda sadece alternatıf olarak sıze uygun dusecek dıye dusundugumden belırttım ben gunlerdır vıdeo yazı yorum elestırı ızleye ızleye hatıp ettım o yuzden




  • tesekkurler öneri ve yorumlar için ;

    zed : nokta atışı yaptın yaş 33 , cok tesekkürler , sanırım xmax / nmax ile devam edeceğim ,

    crauls : haklısın ABS çok önemliymiş youtube dan araştırdım bugün biraz , xmax abs ile 16 bin lirayı geciyor , çok fazla bir meblağ , sanırım bende temiz 2.el bakacağım , ABS üzerinde biraz arastırma yapıp Nmax e yönelmekte mantıklı olabilir ,

    tesekkurler , sanırım kimse vitesli de olur demiyor bende gönülsüzdüm zaten ,

    gelecek ay yapılacak fuarda indirim olur mu? bilginiz var mı?
  • pcx
  • sevenpounds kullanıcısına yanıt
    fuarlarda genelde cuzıde olsa ındırım olabılıor,fakat sanssızlık surdakı fuar oncesı kur 3 lırayı gordugu ıcın yamaha zaten bu ay fıyatlara bındırdı,suzukı ve sym nın sıtelrıde gecen hafta guncellenıyordu,bır tek honda daha dokunmadı fıyatlara bıldıgım kadarıyla. O yuzden aslında sızın fuarda alacagınız ındırımlı fıyat teklıfı bıle,kasım ayındakı fıyatlardan yukarıda olacak sonuc olarak,yınede dıkkat edın gezerken fuarda sorup sorusturun ıyıce.

    abs ıle bırde sunu vereyım..



    https://www.youtube.com/watch?v=dJ_UkAFW6cA&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauls -- 23 Ocak 2016; 23:04:05 >
  • Hız tutkusu yoksa ben olsam 125 cc alırdım. Gerek işletme maliyetleri gerek satın alma maliyeti 250 ccye göre çok daha düşük olacak. Yeni başladığınız için de absli modellere yönelmenizi tavsiye ederim. Yerinizde olsam nmax 125 alırdım heralde.
  • Maskeli Bilo kullanıcısına yanıt
    evet tüm yorumlar NMAX üzerine devam ediyor , ilk fırsatta gidip inceleyeceğim , ABS olması çok büyük avantaj ,
  • sevenpounds kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ,
    Aynı yaşta aynı yol ayrımına gelip karar vermiş bir kişi olarak yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
    2013 eylülde, 33 yaşındayken ve İstanbul trafiğine lanet etmişken gaza gelip Honda Pcx alarak motor dünyasına giriş yaptım.
    Pcx alırken düşüncem bu motorun bana ömür boyu yeteceği idi ( yetmedi ) , bütün ihtiyaçlarıma karşılık verebiliyordu ve 20 liralık benzin alıp 200 küsur kilometre gezmek şaka gibiydi.
    Motor dünyasına giriş sebebim trafikte harcadığım zamanı en aza indirmekti. ( inmedi )
    Daha doğrusu trafikte beklediğim süre azaldı ancak yollarda geçirdiğim süre arttı . Tamam trafikten kaçınmak , 35 dakikalık ev- iş süresini 15 dakikaya filan indirmek çok güzel ama zamanla motor
    benim için yaşam stili oldu , bir karakter kazandı adı bile vardı ( Walter ) . Sürüş yapmak için sürekli bahaneler bulmaya başladım kendime. Hadi kalkıp bir balık ekmek yiyeyim diyip Beykoz'a gitmeler,
    boğaza karşı bir türk kahvesi içeyim diyip beşiktaş - sarıyer sahil yolunda turlamalar filan . Anlatması çok zor . Rüzgarı hissederek yolculuk yapmak, en uzak mesafelere bile en kısa sürede varmak müthiş bir zevk, müthiş bir özgürlük. Başlangıçta sezonluk binerim kışın garajda durur filan diyordum. ( durmadı)
    Arabamı sattım , bir daha da en azından çoluk çocuğa karışana kadar almam dedim . ( karışmadım - almadım ) Yazlık - kışlık ekipmanları tamamladım ve 2013 eylülden beri motora binmediğim gün sayısı sadece 8 . Bunlarda kar yağışının olduğu dönemler. Yağmur , soğuk hiçbir zaman engel olmadı. Ama şurası da kesin ki nisan - eylül döneminde efil efil kullanmanın hazzı başka.

    Gelgelelim ömür boyu yeter dediğimin Walter'ımla maceram nisan 2014'de son buldu . 7.277 km kullandıktan sonra en ufak bir şikayetim olmadan sattım ve kendisinin yeri bende hala ayrıdır, ilk gözağrısı neticede.

    Bir sonraki motorum xmax 250 oldu ( jack ) . 2014 nisanda başlayan yolculuğumuz halen devam etmekte , kendisi şu an 23.100 kilometrede. Kendisiyle çok şey yaşadım. Çevre illerin tamamına gittim.
    2014 ve 2015 yaz tatillerini de birlikte geçirdik . 2014'de 2.100 kilometrelik bir Bodrum yolculuğu , 2015'te de 2.500 kilometrelik yine aynı güzergahın biraz daha uzunu ( marmarise kadar ) .
    Rutin bakımlarını hiç aksatmadım ve bunun dışında bana hiçbir maliyeti, hiçbir sıkıntısı olmadı. Pcx ve xmax arasındaki daha detaylı bir karşılaştırmam şu linkte verdiğim bir cevapta mevcut :
    http://forum.donanimhaber.com/m_96261567/f_//tm.htm#107851666

    Başlık sorusuna yani vitesli mi scooter mı sorusuna gelecek olursak ;
    Scooter özellikle de maxi scooter çok büyük rahatlık . Selealtındaki bagaj + topcase ile gidilemeyecek yer yok ( Tatile giderken sırtıma destek olsun diye ekstra sırt cantası da almıştım, araba gibi konforlu oldu ) Otomatik bir araç gibi basıyorsun gidiyorsun sıkıyorsun duruyor. Ön taraftaki küçük torpidolar gözlük, telefon ıvır zıvır için çok kullanışlı , sele de konforlu . Bu yüzden ömür boyu scooter camiasında kalacağımı düşündüm . ( kalamadım )

    2015 şubatta kuzenimin motorunu trafiğe kapalı bir alanda denemek istedim . ( CBF 1000 ) Ve bir saatlik kullanım sonunda farkına vardım ki benim geleceğim vitesli motorda :) Vitesli motor kullanıcıları hep söylerdi scooter motor gibi değil diye de pek anlam veremezdim , artık veriyorum.

    2015 nisanda bir yamaha mt -07 aldım . ( James ) O da şu an 5.200 kilometrede. Onun kilometre biraz düşük kaldı çünkü yağmurda çamurda tercih etmiyorum, elimde yüküm varsa yine tercih etmiyorum.Çünkü ancak telefon ruhsat koyacak kadar bir bagaj var ve topcase de - benim zevkime göre - hiç yakışmıyor. Ama güzel bir günde keyif için sürüşe çıkacaksam kesinlikte kendisi birinci tercihim.
    Benim de sizin gibi hız merakım hiç yok . Bir kere meraktan 200 km yi gördüm bir daha da muhtemelen hiç görmem. Ama 20 ile sürüş yaparken saniyeler içerisinde 100'lü rakamlara ivmelenmek de tuhaf bir coşku veriyor insana.

    Şu an hala her iki motoru da kullanarak söylüyorum ki , scooter çok rahat ve başlangıç için çok ideal ama asla vitesli bir motorun verdiği zevki veremiyor. MT 07'de adeta vücüdumla bir oluyor motor , onu kullandıktan bir süre sonra xmaxa geçince virajları filan düşmeden nasıl döndüğüme şaşırıyorum, çünkü adeta bir tabure üzerine oturmuş yolculuk yapıyor gibiyim.Bundan sonraki yol haritam her iki motoru da satmak ve birisinin zevki ile diğerinin eşya taşımacılığını ve yakıt tasarrufunu birleştirecek bir adayla hayatıma devam etmek :) O seçenek de şu an için NC750 x gibi duruyor, 2016 kasası muhtemelen fuara gelecek ve yine bahar aylarında muhtemelen buna geçiş yapacağım.

    Gerek yaş gerek sürüş profili ve gerek de bu işe niyet etme sebebinizden dolayı aşağı yukarı benzer deneyimleri yaşayacağınızı düşünüyorum :) Yaklaşık 2.5 yıl oldu , bu sürede 35.000 kilometreden biraz daha fazla yol yaptım hiçbir kararımdan pişman olmadım. Özellikle de bu işe başlamak belki de hayatımda verdiğim en doğru , hayatımı en pozitif etkileyen karardı. Hatta belki zamanlama bile çok uygundu.
    20'li yaşlarımda bu işe girişseydim belki bir kaç kere bir yerimi kırmış ya da daha kötüsünü yaşamış olabilirdim ama yaşın verdiği ağırlıkla :) ve yıllardır İstanbul trafiğinde harcadığım mesaiden kaynaklı trafik bilgisi ile çok şükür henüz yeri öpmüş, yana yatmış, havalara uçmuş değilim :) Sizin de çok kolay adapte olacağınızı inanıyorum.

    Seçimlerinize gelince de, nmax gerçekten çok güzel bir motor ve ben başladığım dönemde piyasada olsaydı pcx yerine mutlaka bunu tercih ederdim. Sıfırı sanırım 9.000 tl civarlarında olsa gerek.
    Ancak ben sizin bu işte kalıcı olacağınızı ve nmaxın kısa sürede yetersiz geleceğini düşündüğümden bence ikinci el temiz bir xmax sizin için daha keyifli olacaktır. Ayrıca kalıbınızı düşününce biraz daha şık da duracaktır :) MT 125 , Duke 200 seçenekleri ise bagaj kapasitesi nedeni ile bence sizin için biraz konforsuz olur.

    Seçiminiz ne olacaksa umarım sizi mutlu eder ve kazasız belasız kullanırsınız . Yardımcı olabileceğim bir şey olursa buralardayım :)




  • lakeshire kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim bu güzel cevap için , kazandığınız tecrübeleri paylaşmanız gerçekten çok önemli ,

    umarım bu ayrımda olan insanlarda bu konuyu okuyarak kendileri için doğru karar veriler ,

    gelecek hafta sonu Honda'da eğitim alacağım , gelecek ayda ehliyet direksiyon sınavı yapılacak , umarım sorunsuz ehliyeti alırım ,

    2.el xmax250 lerde birkaç ilan var istanbulda belirlediğim , kısmetse birini alacağım , xmax 250 ile başlamaya karar verdim ,

    çok teşekkür ederim
  • lakeshire kullanıcısına yanıt
    Hocam çytayy hyzla yükseltmi?siniz.
    quote:

    sonra xmaxa geçince virajlary filan dü?meden nasyl döndü?üme ?a?yryyorum, çünkü adeta bir tabure üzerine oturmu? yolculuk yapyyor gibiyim

    xmax'yn sele ve amortisorleri ma?allah muadilleri arasynda en sert ve rahatsyz olanydyr. Alet resmen tahta yani, 125cc lerin selesinden tek farky büyük olmasy. Syrf bu yüzden xmax almadym. SYM veya Piaggio almy? olsaydynyz belki de?i?tirmenize gerek kalmayacakty. Neyse, NC750x demi?siniz onun için kysa bir tespitte bulunayym. Oldukça güçlü bir motor 40.3W yakla?yk 55BG bir güce sahip. Dolayysyyla yeni yasa ile birlikte A2 ehliyeti ile kullanabilece?iniz limiti a?yyor. Bu motoru kullanabilmek için A ehliyetine terfi etmeniz lazym. Önceki yyllarda A2 ehliyetini almy?? 2 yyllyk olanlar ehliyet de?i?iminde A synyfy alacaklar diye duydum. Her halükarda ehliyetinizi de?i?tirmeniz gerekecek gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 28 Ocak 2016; 12:41:58 >




  • Merhaba, Hocam ocak 1 den once a2 varsa ister bir aylik ister 10 yillik olsun a olarak veriyorlar arkadasim aldi kasim da kayit oldu a2 belgeleri bu ay cikti a olarak evine yolladilar ehliyetini. Ama b sinifi da 4 yillik vardi belki etki etmistir bilemiyorum ama a a2 a1 ocak 1den sonra kayit yaptiranlar icin gecerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 28 Ocak 2016; 13:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Hocam çytayy hyzla yükseltmi?siniz.
    quote:

    sonra xmaxa geçince virajlary filan dü?meden nasyl döndü?üme ?a?yryyorum, çünkü adeta bir tabure üzerine oturmu? yolculuk yapyyor gibiyim

    xmax'yn sele ve amortisorleri ma?allah muadilleri arasynda en sert ve rahatsyz olanydyr. Alet resmen tahta yani, 125cc lerin selesinden tek farky büyük olmasy. Syrf bu yüzden xmax almadym. SYM veya Piaggio almy? olsaydynyz belki de?i?tirmenize gerek kalmayacakty. Neyse, NC750x demi?siniz onun için kysa bir tespitte bulunayym. Oldukça güçlü bir motor 40.3W yakla?yk 55BG bir güce sahip. Dolayysyyla yeni yasa ile birlikte A2 ehliyeti ile kullanabilece?iniz limiti a?yyor. Bu motoru kullanabilmek için A ehliyetine terfi etmeniz lazym. Önceki yyllarda A2 ehliyetini almy?? 2 yyllyk olanlar ehliyet de?i?iminde A synyfy alacaklar diye duydum. Her halükarda ehliyetinizi de?i?tirmeniz gerekecek gibi.

    Valla biraz hızlı oldu evet :) MT07 gerçekten güçlü ve torklu bir makina , almadan önce bazı kuşkularım vardı ama çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım .NC biraz daha sakin bir motor ama kullanım amacıma bdaha uygun, onu alıp bu yaz bir karadeniz gezisi yapmayı düşünüyorum. Xmaxı değiştirme sebebim aslında bir rahatsızlık duyduğumdan değil aksine çok da memnunum ama vitesli motordan daha çok keyif aldım.
    B ehliyetini 1999'da , A ehliyetini 2013'de aldım, sanırım bir değişim gerekecek dediğiniz gibi.
    Fikirleriniz için teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.