Şimdi Ara

Anakart Sorunu (ASrock Z77 oc formula) Cpu led kırmızı yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba. Geçen gün teknobiyotikten ASrock kartlarına indirim geldiği için alayım dedim. İnternetten Siparişi verdim ve geldi. Sorunum ise şu ;
    Eski anakartımı tamamen çıkartıp yeni anakartımı taktım. Psu'daki 0 güç ayarını 1'e getirdiğimde daha bilgisayarı açmadan yani anakart üzerindeki cpu led ışığı kırmızı yanıp çalışır gibi olup 2 saniye sonra sönüyor. Sürekli bunu tekrarlıyor. Ekran kartına zarar vermesin diye onu çıkardım. Ben sorunun öncelikli olarak anakarttan olduğunu düşünerek hemen arıza kaydı oluşturup teknobiyotik'le iletişime devam ediyorum.

    Gel gelelim asıl moralimi bozan sorun eski çalışan anakartımda da sorun oluştu. Eski anakartımın modeli asus p8z68 v lx . Eski anakartımı takıyorum normal olarak çalışıyor bütün ışıklar ve fanlar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Üzerindeki onboard vga ve hdmi'dan da denedim gene sonuç vermedi.

    Yani asıl sorun işlemcide mi yani Asrock anakartı arızalı değil mi ?

    Ben işlemciyi takarken işlemciyi mi bozdum ?

    Ekran kartımın yanmasından korktum öncelikle ama çalışan başka ekran kartını taktım ondanda görüntü gelmeyince içim rahatladı. Zaten onboard görüntüde alınmıyordu.

    Şimdi eğer sorun cpu'dansa hiç anakart değişimi ile uğraşmayacam yenibir cpu alacağım .

    Sizce sorun cpu'dan mı yoksa anakarttan mı ? Anakart üzerinde yanan cpu led kırmızı ışığının anlamı nedir ?

    Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.







  • Hocam bendede aynısorun oldu bi cçözüm bulabilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorun anakarttanmış. Anakartın cpu socketinin pinleri yamulduğundan dolayı sistem kendini açamıyordu. Muhtemelen bana ayıplı şekilde geldi. Çizgi elektronik saolsun ücretsiz olarak anakartın işlemci chipsetini değiştirip tamir etti. Şu an sorunsuz çalışıyor. Çizgi olmasa yanmıştım valla :) :Çizgi ile bir irtibata geç derim sorunun anakarttan ise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.