Şimdi Ara

Anakarta ne olmuş olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    N11 mağdurları kulübüne yeni katıldım. N11 üzerinden Eksen Bilgisayar'a ait Magic Teknoloji mağazasından bir adet Asus Prime A620M-E anakart sipariş ettim ve gelen ürün görseldeki gibiydi, kutusu sağlamdı. Ürünü teslim aldıktan 20 dakika sonra iade talebinde bulundum, kullanıcı hatası diyerek iadeyi reddettiler ve yasal yollara girişmek zorunda kaldım.


    Bir anakart nasıl bu hale gelebilir?





    Anakarta ne olmuş olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 21 Şubat 2024; 21:0:29 >







  • Merhaba,


    Geçmiş olsun.


    Akla tek ihtimal geliyor, o da; tecrübesiz birisi tarafından sadece 4 köşeden vida atılıp, anakartın diğer destek vida ayakları olmadan orta kısımdan, muhtemelen işlemci soğutucusu takılmak için hunharca bastırıldığı yönünde.

  • Geçmiş olsun hocam;

    2017 yılında benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti. Termal pedlerin değişimi için MSI 970 GAMING Anakartımı servis pointe yollamıştım, tam kutulu ve eksiksiz. Ya serviste ya da servisten bana gelirken taşıma esnasında PCB yamulmuş. Benim de ürününün kutusunda ekstra bir hasar yoktu. Sürat kargoya ürünü teslim almak için gittiğimde kontrol ettiğim esnada anakartın yamuk olduğunu fark ettim. Sonrasında bir dünya telefon trafiği yaşandı; servis noktası kargoya, kargo servis noktasına atıyor. Hatta sürat kargo şube müdürü, "Bu tarz ürünler böyle taşınmamalı, böyle yollanmamalı" demişti :) Ürün, kendi orijinal kutusunda, statik poşetine kadar eksiksizdi. O dönemlerde servisten ayrılamıyorduk zaten; ben, MSI anakartım ve ekran kartım...

    O sıralarda yeni bir ameliyat olmuştum ve iyileşme süreçleri devam ederken, tekrar bir ameliyat olmam gerekti. Bu süreçlerle uğraşacak kimse yoktu benden başka. Ben de aradan geçen zamanlar, serviste bekleyiş günleri ve sonrasında yaşananlar beni bezdirmişti. Olay yaşandıktan sonra birkaç avukat ile görüşmüştüm. Sürecin ilerleyişi hakkında bilgi aldıktan sonra lanet edip gidip kendime yeni bir anakart almıştım, maalesef...

    Umarım sorununu çözüme kavuşturursun. Tekrar geçmiş olsun.

    Anakarta ne olmuş olabilir?


    Anakarta ne olmuş olabilir?


    Anakarta ne olmuş olabilir?


    Anakarta ne olmuş olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panaqia -- 22 Şubat 2024; 17:28:24 >




  • Panaqia kullanıcısına yanıt
    Servis point mi aman aman aman, yapmaları gereken sıfır laptopa sadece wifi driver yüklemekti. Canları sıkılıyor heralde laptopun içini açmışlar, açarken de metal kasayı çizip yamultmuşlar. Hafif pc den anlayan mahalle bilgisayarcısına götürseydim daha iyi servis hizmeti alırdım 😂
  • böyle ürünleri biraz fazla para alır bildiğim yerden alırım. sıkıntı çıktığında yaşadığın stres'e değmiyor aradaki fark. bu konuyla bir kez daha kanıtlanmış oldu bu. kim bilir ne kadar zamanınızı ve enerjinizi yiyecekler. yeni pc toplamanın verdiği heyecanın uçup gitmesi de cabası.

  • Geçmiş olsun eksen bilgisayar Kadıköy Şubesi zamannda güzeldi hiç sıkntı yaşamadım elden alışveriş yaparken.

    Fakat son zamanlarda netten magic teknoloji adı altında satış yaptıklarından, bazı kişiler defolu kusurlu ürünleri satıp uygun fiyata iteliyorlar diye bir şeyler okuyup görmüştüm.


    Para verip sıfır üründe böyle şeylerle karşılaşmak üzücü. Yukarda service point ile sorun yaşayan arkadaş gibi bnde sorun yaşamıştım o firma ile onlar sıkntılı firma servis malesef. Garantisi olan anakarta kullanıcı hatası deyip sıfırından fazla para istemişlerdi.


    Konu sahibi arkadaşın yaşadının önüne bir nebze geçebilmek için açmadan önce ilk açılış videosu falan çekmek lazım , gerekli yerlere şikayette "kullanıcı hatası" dediklerinde kanıt olur.

  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt

    Aynen, bir zevkimiz vardı, içine ettiler. Eksen Bilgisayar'ı güvenilir firma biliyordum, sorunsuz alışverişlerim de olmuştu. Kendilerine de söyledim. Bir de yol gösteriyorlar, tüketici hakem heyetine başvurup hakkınızı alabilirsiniz diye. Böyle bir pişkinlik...

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Bundan sonra ne alırsam alayım ilk önce fotoğrafını çekeceğim. Adamlar beraber sipariş ettiğim işlemciyi de bildiğin balonlu poşete sarıp, bantlayıp anakartın kutunun içine koymuşlardı. Üzerine de not yazmışlardı, "İŞLEMCİ KUTUNUN İÇİNDEDİR" şeklinde. Benim asıl düşündüğüm, çok pahalı bir şey sipariş etsek ve böyle bir durumla karşılaşsak; derdimizi kimseye anlatamayacağız. N11 sitesi, mağazanın söylediklerini aynen söylemekten başka bir işe yaramıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 23 Şubat 2024; 21:6:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.