Şimdi Ara

Anakartım Hangi İşlemciyi Destekliyor? [ÖNEMLİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten merhaba arkadaşlar. Benim emektar bir bilgisayarım var son zamanlarda sıkça kapanmaya başladı. İşlemcisini temizlerken kendime sordum bunu yükseltemem mi diye çünkü baya eski bir şey. İşlemci satın alıp kendim montesini gerçekleştireceğim fakat hangi işlemcileri anakartıma uyumlu onları bilmiyorum.

    Anakartım : HP System SLIC-MPC

    Anakartım Hangi İşlemciyi Destekliyor? [ÖNEMLİ]


    Şuanki işlemci ise : Intel core duo 2 T6600 2.20 - G G98 diye geçeriyor

    Anakartım Hangi İşlemciyi Destekliyor? [ÖNEMLİ]


    Sizce bu anakarta alabileceğim uyumlu en güncel işlemci nedir?

    Ayrıyeten uygun bir ram bulursam onları da yükseltmeyi düşünüyorum.

    Teşekkürler







  • Bilgisayarın anakart chipsetini yardımcı programlar ile öğrenip o chipsetin desteklediği işlemci denenebilir ama anakartın biosununda işlemciyi tanıması gerekiyor. Bellek yüksetmesi yapmanızda sorun olacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknkck

    Bilgisayarın anakart chipsetini yardımcı programlar ile öğrenip o chipsetin desteklediği işlemci denenebilir ama anakartın biosununda işlemciyi tanıması gerekiyor. Bellek yüksetmesi yapmanızda sorun olacağını sanmıyorum.
    İşte hangileri uyumlu hiçbir bilgim yok.
  • Buradan bakınca BGA gibi görünüyor. BGA ise yükseltme anca ısı kompresörü ile eskisini söküp yenisini lehimlemek ile yapılabilir. Bir şey bozulmadıkça bu işlemi tavsiye etmiyorum. RAM ve bu işlemci konusuna gelince laptop modelini bilmediğim için detaylı bir bakınma yapamıyorum internette...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    Buradan bakınca BGA gibi görünüyor. BGA ise yükseltme anca ısı kompresörü ile eskisini söküp yenisini lehimlemek ile yapılabilir. Bir şey bozulmadıkça bu işlemi tavsiye etmiyorum. RAM ve bu işlemci konusuna gelince laptop modelini bilmediğim için detaylı bir bakınma yapamıyorum internette...
    HP'nin kendi forum sitelerinden sordum ve Intel Core 2 Duo P8700 2.4GHz 3MB Cache Laptop CPU Processor SLGFE dediler. Ben de sipariş verdim gelinca takıp deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım.
  • a.tufekci01 A kullanıcısına yanıt
    2.53Ghz olması gerekiyor aldığınız... 25W TDP'de en hızlısı L2 6MB Cache ile Intel® Core™2 Duo Processor P9500. TDP'yi 35W almamakla iyi etmişsiniz. Tek fanlı cihazlarda 35W kesinlikle ısınma yapacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    2.53Ghz olması gerekiyor aldığınız... 25W TDP'de en hızlısı L2 6MB Cache ile Intel® Core™2 Duo Processor P9500. TDP'yi 35W almamakla iyi etmişsiniz. Tek fanlı cihazlarda 35W kesinlikle ısınma yapacaktır.
    Evet haklısınız yanlış yazmışım. Şuan bile cihazım gayet ısınıyor o yüzden daha yüksek bir işlemci sıkıntı çıkartacak idi. Ayrıca Ram fiyatlarına baktım DDR 800 4 GB Deli fiyatlar çekiyorlar ikinci ellerine bile :( Belki bir ekran kartı güncellemesi yapmak isteyebilirim ilerde onu da araştıracağım :)
  • Sırf merakımdan soruyorum. Ekran Kartı değişimi konusunda, bu şekilde bi kartı nasıl bulacaksınız ki. Satılıyor mu ki? E diyelim buldunuz takma işi zahmetli değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih448

    Sırf merakımdan soruyorum. Ekran Kartı değişimi konusunda, bu şekilde bi kartı nasıl bulacaksınız ki. Satılıyor mu ki? E diyelim buldunuz takma işi zahmetli değil mi?
    Şuan Lizbon'da yasiyorum. Ekipman tedarigimde bir sorun olmuyor ve cok cuzi miktarlara bunlari alabiliyorum. Kullandigim bilgisayar 10 yillik ve hakikaten cok animiz var ve halen aktif bir sekilde kullaniyorum. Son zamanlarda performans kaybindan ötürü cidden güncelleme üzerine merak seviyem artti ve o kadar da zor olmadiklarini ögrendim. Konuyu actigim gün ile suanki bilgimle aramda dag kadar fark var diyebiliriz. Ekran kartini da 512mb ten 2gb a yukselmeyi planliyorum. Elbetki piyasada 2. El bir ekran karti bulacagimi dusunuyorum.
    Takma islemi zor degil. Isitici gerekiyor sadece :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.tufekci01 -- 26 Mayıs 2019; 8:14:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.