Şimdi Ara

Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecek
    Telefonun donanım bileşenlerinden çoğunun zaman içinde ne kadar dayanacağını bilmek önemlidir. Bellek yongaları da bunlardan biri. Google, Android 15 güncellemesiyle kullanıcıların telefonlarının depolama çipinin sağlık durumunu öğrenmelerine olanak tanıyacak yeni bir özellik ekliyor.



    Ayrıca Bkz.Android 15 ile NFC Kablosuz Şarj desteği gelebilir: NFC Kablosuz Şarj nedir?



    Bugün piyasaya sürülen akıllı telefonların depolama yongalarının sağlığı konusunda endişelenmeye gerek yok. Hâlâ düzgün çalışan onlarca yıllık telefonlar var. Ancak telefonlara yönelik yazılım desteği süresi gittikçe uzuyor. Günümüzde bazı Android telefonlar yedi yıllık yazılım güncellemeleriyle çıkıyor. Bu nedenle, depolama çipinin zaman içinde nasıl performans gösterdiğini bilmek önemli. Android mühendisi Mishaal Rahman’ın bildirdiğine göre, Android 15, kullanıcıların bu konuda bilgilendirecek.



    Cihaz tanılama uygulaması Android 15’te yeni depolama ömrü API’si kullanacak. Bu, klasik yüzdeyle telefonun depolama çipinin genel durumunu göstereceği anlamına geliyor. Pil sağlığında olduğu gibi başlangıçta %100 olarak gösterilecek. Bellek yongası zamanla aşınmaya başladıkça sayı azalacak. Bu sayı pil sağlığı yüzdesinden daha yavaş bir oranada düşecektir.



    Bu özelliği hangi cihazların destekleyeceği henüz belirsiz. Google Pixel telefonlar dışında en yeni Android telefonların depolama sağlık durumunu göstereceği tahmin ediliyor.




    Kaynak:https://www.androidpolice.com/android-15-check-storage-health/







  • Güzel. Takdir edilesi. Bunu Ram’e Kamera’ya kadar ilerletin. Pil sağlığını da göstermiyor henüz Android 14 root olmadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müthiş.

    Cihazın donanımının tüm geçmişi hakkında da bilgi sahibi olmalıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçindeki depolama çipinin ömrünü kafaya takacak kadar telefonu kullanacak yıllaaaaaar geçmeyecek. O yüzden bu özelliğin pil kadar hızlı aşınmadığı da göz önünde bulundurulursa, kimsenin bakmadığı bir menü gibi kalır.

    SSD ve HDD'lerde yıllardır kafa ütülüyorlar. 20 yaşında hayvan gibi kullanılmış HDD var, sağlığı %100. SSD var, günde 80 GB yazsam da ömrü 15 sene civarı gözüküyor. Yani genel kullanımda bilgisayarda böyleyken, telefonda bu değerlere çıkmak mümkün değilken, bu sağlığı görme olayı, pil yüzdesini görmede takıntıyla eşdeğer. Boşverin, keyfinize bakın. Zaten ortalama 3 senede bir telefonunu yeniliyor çoğu kişi. 7 sene aynı telefonu kullananların oranı, genele oranla AŞIRI DÜŞÜK. O yüzden ben 8-9 sene kullanıcam tatavasını yapacak olan, lütfen benden uzak dursun. Kendisine hayatta başarılar dilerim.

  • Pil sağlığı düşmesin diye telefonunu batarya tasarruf modunda kullananlar, gece 4'te uyanıp şarjdan çıkaranlar, şimdi bellek sağlığı düşmesin diye fotoğraf çekmeyecek, müzik dinlemeyecek... Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecek 

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Hiç de öyle değil. Telefonda kullanılan depolama birimleri ne yazık ki daha hassas. 2020de aldığım meizu 16th telefonum 2 ay kadar önce yeniden başlatayım derken hiç açılmadı ve ufs 2.1 depolama birimi bozulmuş. 10 gbtan fazla da boş yer vardı içinde. Bazı verilerimi de kaybettim. Eklenmesi güzel bir özellik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    2.1 lerin teknolojisi mmc'şerşn geliştirilmiş hali neredeyse. O 2.2 lerin üzerileri daha farklı daha uzun ömürlü olurlar yapıları gereği


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • durduk yere dert sahibi olacaksınız yani hah. depolama çipinin sağlığına görüpte napacaksınız ya sanki gidip hemen değiştireceksiniz. sağlığının düştüğünü görüpte bunu kafaya takanlar olur kesin yeni dert hayırlı olsun

  • Matrixx7 kullanıcısına yanıt

    Aynen sorma vallahi boku yedik 🤪


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz özellikler. Değiştirilmesi mümkün olmayan bir parçanın sağlığını ne yapsın kullanıcı ? Hadi bataryayı anladık da depolama saçma olmuş. Millet artık birşeyler yükleyip silmeye tırsar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil sağlığı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt

    A14 ile gelmişti o.

  • Bozulursa atarsın gider.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar gereksiz bi yetenek Google calisanlari galiba boş boş oturmaktan kafayı yedi. Şu Google uygulamalarini kaldırın bak batarya telefon nasıl rahatlıyor. Ama millete zorla kurduruyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şurada @BlackGhost12 dostumun AccuBattery Pro ile pil sağlığını görebildiğini söylemişti ama Root isteyip istemediğini bilemiyorum mesajda yazmadığı için:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158445147

    Bir de Samsung Members uygulamasında Destek>Telefon Tanılaması menüsünde oran vermeden "iyi-kötü" şeklinde pil sağlığı hakkında çok kabaca bir bilgi kısmı var. Ama gerçeği pek yansıttığını düşünmüyorum, zira pili %15'de iken kapanan 5 senelik cihazın piline iyi demesi gibi bir saçmalık olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Nisan 2024; 20:23:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Root yetkisi gerekmez hacı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Android 14’ün pil sağlığı api’sini destekleyen bir uygulama ile root yetkisi olmadan pil sağlığı verisine erişemedim. Uygulamanın adı Abattery.



    Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecek
    Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecekplay.google.com
    aBattery - Battery health - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=me.linshen.abattery&hl=tr

    Samsung members pil kapasitesini de amper olarak gösteriyor. Sağlığıyla ilgili en net bilgiyi Android 14’ün bu api’si verecektir. Erişmek için root istiyor. Benim tabletin root yöntemi yok henüz. Olsa da tuğla olma ihtimali var her zamanki gibi. Samsung knox ile ipleri eline almış zorlaştırmış eskisi gibi de değil rom-root işleri. Yanlış binary kodlu rom yüklenirse direk tuğla oluyor Samsung’lar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Neyse ki samsung one ui 6.1 ile kurtardı bizi bu tarz şeylerden, herşeyi otomatik ayarlıyor sağolsun Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecek 

  • Depolama çipini yöneten sürücüler zaten bunun kaydını kuydunu bir yerde tutuyordur. Bu özellik de kaç sektör olduğunu, kaçının sağlam olduğunu söyleyip ömür biçer işte.


    Çok da önemli bir özellik değil ama telefonlardaki bellekler genelde tek çipten oluşuyor ve her yazma okuma sırayla aynı verinin üstüne yazılabildiği için düşük bellek boyutlarında aynı alana defalarca veri yazılabiliyor. Veri olarak bir yerde görülebilecek olması yine iyi. Ama umarım bataryaya etkisi olan bir şey değildir. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.