Şimdi Ara

Android Admob Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Android bir oyun yazdım birkaç eksiklik kaldı 8 eylülde mağazaya koymayı düşünüyorum. Şimdi admob reklamlarının gösterileceği yerleri de ayarladım. Fakat şuanda mağazada olmadığı için "test" reklam kimliklerini koyarak reklamları görebiliyorum. Kendi reklam kimliğimi koyunca reklam gözükmüyor.

    Oyunda eğer başarısız olursanız video izleme karşılığında size bir kez daha hak veriyor. Test reklamında sıkıntı yok ama kendi reklam kimliğimi girince video çıkmadığı için işlev çalışmamış oluyor. Bunu nasıl halledeceğim. Mağazaya koyunca kesin olarak reklam anında çıkacak mı ?



  • Ayriyeten telefonda internet olmayınca oyun sapıtıyor. Reklamları kaldırınca sıkıntı olmuyor ama
  • Reklam gelirini bırakın, yaptığınız bu "gelir amaçlı" şeyleri insanlara para verseniz insanlar indirecek mi, önce onu bir sorun. Ben içinde Admop Madmop Madtop vs binbir çeşit ad network olan bi uygulamayı 100TL verseler cebime indirmem.
  • Uygulamayı görmeden böyle yorum yapman oldukça garip. Ayrıca sorusuna cevap vermiyorsun ve sadece yargılıyorsun.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Soru programcılık değil, bir reklam geliri motoru üzerine. Reklam geliri amaçlı birşeyi Google dahi yapsa, onu dahi ignore listesine atıyorum. Bu bir tercihtir. Sen insanların tercihlerini yargılıyorsun. Sen reklam geliri amaçlı uygulamaları tercih ediyorsun diyelim, ben o tercihi yargılıyor muyum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Ekim 2020; 23:59:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil piyasadaki tüm uygulama ve oyunlar babanızın hatrına mı üretiliyor? Sonuç olarak ben kullanıcıya oyunu açtığı gibi tam ekran bir reklam göstermeyeceğim veya zırt pırt sağdan soldan fışkıran bir reklam. Ayriyeten koyduğum reklam da önemsenmeyecek kadar küçük bir yer kaplıyor ve rahatsız etmiyor. Gerçekten niye bu kadar "gereksiz" bir çıkış yaptınız anlamadım. Görüşünüze saygılıyım orası ayrı. Geçen bir konuda soruma cevap vermiştiniz ve üniversite öğrencisi oldumu yazmıştım. Ufak bir gelir kaynağım olsa ne olur hocam?
  • Ne o öyle babalı mabalı askerden arkadaşınla konuşuyormuş havası?

    Ben kullanacağım mobil app'i ya kendim yazarım ya da başkasının yazdığı açık kaynaklı proje varsa onu kendim kurarım.

    SMS yedekleme ve cepten FTP alanında 2 app yazdım ve kullanıyorum. Google Play'deki admob'lu, leadboltlu, adwhirl'li, ruckus'lu app yığınlarını kim ne yapsın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Ekim 2020; 23:57:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes senin gibi kendi uygulamasını mı yazsın? Ciddi ciddi bunu mu öneriyorsun? Playstore kullanmam demişsin. Milyarca insan var olan iş modelini bırakıp senin önerdiğin yolu mu izlesin? Şaka mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 5 Eylül 2019; 20:12:30 >
  • Milyonlarca insan Unity ile app yapıp Admob, AmoBee, MobilKlick, KilTrik le otomatik pilota bağlayıp ayda $1000 para kazanıyor, AppStore'de bir uygulama arıyorsun aynı işi yapan 500 app çıkıyor bunların her biri FartKlick AdMort iş modeliyle para kırıyor heheh. Unity öğrenip bir app yaptım, Play Store 'a koyup gelir elde edeceğim hahah hem şaka yapıyorsun hem de şaka mısın diye soruyorsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Milyonlarca insan Unity ile app yapıp Admob, AmoBee, MobilKlick, KilTrik le otomatik pilota bağlayıp ayda $1000 para kazanıyor, AppStore'de bir uygulama arıyorsun aynı işi yapan 500 app çıkıyor bunların her biri FartKlick AdMort iş modeliyle para kırıyor heheh. Unity öğrenip bir app yaptım, Play Store 'a koyup gelir elde edeceğim hahah hem şaka yapıyorsun hem de şaka mısın diye soruyorsun :)
    Hesabı Seyfi ele geçirmiş olmalı

    Admob test için size device id üretiyor ve onu . addTestDevice("your device id") metoduyla kullanman gerek.Reklam admob hesabın kapatılmaması için gösterilmiyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizi geçenki konuda biraz olsun bilgili biri sanmıştım fakat " Mobil piyasadaki admob'lu, leadboltlu, adwhirl'li, ruckus'lu app yığınlarını kim ne yapsın?" cümlesi mobil piyasayı en azından oyun piyasasından gram haberiniz olmadığını gösteriyor. Üzüldüm. Ayriyeten böyle bir kafa yapısı ve çıkış yapan biri zaten benim arkadaşım olamaz. Kullanacağınız mobil app'i kendiniz yazmışsınız iyi hoş, ama siz ne sanıyorsunuz? Akıllı telefon kullanan 10 kişiden 9undaki tüm uygulamalar ve oyunlar kendilerinin eseri mi?
  • axlrose. kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda beni bilgili sanmışsın da şimdi üzülmüşsün de... İyi güzel de kimseye bilgimi ispatlamaya çalışmadım ki? Sadece Unity ile yaptığın ilk app'ten admob vs ile gelir denilebilecek düzeyde para kazanabileceğini sanmana dair ufak bir eleştiri yaptım, hepsi bu :)

    Burası programcılık forumu, reklamcılık ve gelir modellerini tartışma yeri değil. Gelir modelleri, reklam networkleri vs konu yine açın sorun değil fakat gelecek nizami eleştirilerden rahatsız olmamalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Ekim 2020; 23:54:35 >
  • 3 çocuklu bir aile geçindirecek gelirden bahsetmiyordum zaten. "Ufak bir gelir kaynağım" diye bahsettim. Burası programcılık forumu, reklamcılık değil demişsiniz. AdMob "MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRİCİLERİNİN gelir elde etmesini sağlayan bir reklam hizmetidir. Siz hala neyi uzatıyorsunuz ki? Ben bu konuda sadece uygulama geliştirirken karşılaştığım sorun için yardım istedim. Daha fazla uzatmaya gerek yok artık
  • axlrose. kullanıcısına yanıt
    
    Play Store da milyonlarcası bulunan app 'lerden bir tane daha yapıp para kazanma hayalleri kurabilirsin, kimsenin hayale karışmam. Fakat yazılım geliştirme ve programcılık üzerine soru beklerken reklamcılık networkleri , iş modelleri, gelir kaynakları vs üzerine soru görünce o app ten bırak aylık gelir sağlamayı, o app'i kaç kişi indirecek onu bir sor diye yorum yaptım. Son derece nizami bu yorumum karşısında sen "uygulama ve oyunlar babanızın hatrına mı üretiliyor" diye ebeveynlerim üzerine ileri geri konuşarak kural dışı konuştun tabi o yetmedi, "sizi önceden bilgili sanıyordum mobil piyasayı en azından oyun piyasasından gram haberiniz yok üzüldüm" diyerek mobil piyasa diye birşeye bakarak bilgi ölçmeye çalıştın. Bu kural dışı ve saçma mesajlarına karşı ben de kendimi savundum. Sen bunu uzatmak olarak değerlendirdin.

    Burası programcılık forumu, reklamcılık ve gelir kaynakları çözüm masası değil.




  • Bakın ben burada nasıl iyi reklam gösteririm, reklam taktikleri, iyi reklam nasıl olur diye soru sormadım. Oyunu kodlarken yaşadığım sıkıntıyı yazdım kısaca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, sorununuzu çözdünüz mü acaba?

  • TestDevice ekleyince sorun çözülüyor. TestDevice ekli olmadan yayına koydum. Yine hata verir mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.